Denar (status) kot kriterij za izbiro moškega
M111 je odprl kar nekaj tem, v katerih domneva, da je ženskam pri moških zelo pomemben denar (status) oziroma da je to eden od kriterijev po katerih izbirajo.
Zato prosim vse ženske, da odkrito napišejo kako pomemben jim je denar v nekem razmerju in ali bi raje imele moškega, ki ima več denarja od njih ali obratno. :))
Kar priznajte, katera se je že imela priliko voziti s Porschejem, Lamborghinijem ali Maseratijem? 🙂
Jaz bogatašev enostavno “ne štekam”. Nekateri so razsipniški in razvajeni, drugi pa škrtuni…
Je pomemben da.Mi čisto nič ne koristi,če nima za burek in plačilo elektrike.Žal,tako je.
Dobro je da denar ima in je hkrati čustveno dozorel.Normalen torej,in z denarjem ,zakaj ne?
Antilopa, v teh treh naštetih avtomobilih se (še) nisem vozila.Tudi bogataša v realu nimam,tudi to je res.
Žensk ne obsojam glede izbire,naj se znajdejo 🙂
Jaz sem se vozila s Porschejem precej let nazaj, ko se je moj bratranec želel pohvaliti, da ima nov avto. Kaj naj rečem – avto kot vsak drug, le malo boljši.
Ženska lahko dobi bogataša čisto slučajno, ne da bi ga načrtno iskala. Imaš pa tudi take, ki načrtno iščejo partnerje iz premožnih družin. Sem imela nekaj takih sošolk. Čisto vsi njihovi fantje so bili iz bogatih družin, sicer težki tipi do amena, ampak so imeli bogate starše.
Težko bi mi bilo shajati s snobom – s tipom, ki bi se zmrdoval nad določenimi znamkami oblek, obutve ipd. češ, da to pa ni noben stil.
joj no … kot, da je biti “bogat” mana — kaj pa, če on sicer zasluži za svoje potrebe — ti pa za “dodatke” — kako naj se on počuti?? kot pičkež???[/quote]
Po mojem je najboljše, da približno enako zaslužita in enako zapravljata.:)[/quote]
Zemlja k Gupi: helou .. here we are ☺
bistvo je v dojemanju ljudi kot ljudi zaradi tega, ker so ljudje. In koliko drugi spoštuje / uporabi, kar prvi nudi.
Če komu kaj “manjka” in gre zato v klub, gostilno, fu.ka.t … naj prvi to sprejme kot višek potreb – ne kot užaljenost, da je doma premalo izkoristil (pa npr. sploh ni bilo ponujeno ). Ja?? — ljubosumje, maloposestnišvo … pa take fore.
Ni bedarija. Jaz si raje sama kupim tisto, kar mi je všeč. Seveda bi mu z veseljem kaj kupila, ampak tu je bilo mišljeno, da je on res bogat, jaz pa ne.:)[/quote]
bravo … napisala si točno to, česar NE počneš, — še huje — nimaš možnosti!! — ne se delati pametno za kar nisi “usposobljena”.
Denar mi je pomemben toliko, da se zadosti sprotnim življenjskim stroškom + kakemu priboljšku v smislu hobija, izleta.. Denarju ne pripisujem velikega pomena, seveda pa ne trdim, da ni pomemben. Je. Predvsem mi je pomembno, da zna moški racionalno ravnati z njim in ni razsipniški.
Nikoli nisem bila blizu bogatim ljudem, ker mi že tovrstno “izstopanje” (v vsem, vidnem navzven- obleka, avto, obnašanje, stil, (nepotrebno) razkošje..) ni blizu. Vse to me je pri teh ljudeh prej zmotilo kot pritegnilo. Mogoče jim nisem dala priložnosti, da se pokažejo še v čem, ne le v materialnem, a nekako me od vedno vodi misel, da človek, ki ogromno vlaga navzven, nima bogate notranjosti. Tu imam, priznam, predsodek.
Jaz si npr. človeka z vsakodnevno kravato in aktovko ob sebi zelo težko predstavljam. Deluje mi zategnjeno, nenaravno, pre-uradno in vse preveč me spominja na svet, kjer je nujno upoštevati določena pravila glede obnašanja, vedenja, oblačenja.. Tega zares ne maram. Deluje mi vzvišeno in hkrati togo.
Kot sama praviš, predsodek.
Denar ne naredi človeka, pokaže le njegov pravi obraz.[/quote]
čizs … a denar drugi masovno s pištolo na glai izsiljujejo od ljudi???
osnovna logika zakaj je kdo denarno uspešen vam ni jasna.
Kot tudi, da je oseba kot Človek sprejemljiva z npr. spodobnimi prihodki – ker se pač trudi zaslužiti v okviru svojih sposobnosti.
Si lahko zamiščljate osebo, ki bi vas npr. seksualno zadovoljila že s tem, da JE?? — in kaj ste potem VI v takšni navezi??? .. član/ica fun kljuba ☺ — drkač/ica.
Kot sama praviš, predsodek.
Denar ne naredi človeka, pokaže le njegov pravi obraz.[/quote]
Kot tudi, da je oseba kot Človek sprejemljiva z npr. spodobnimi prihodki – ker se pač trudi zaslužiti v okviru svojih sposobnosti.
Si lahko zamiščljate osebo, ki bi vas npr. seksualno zadovoljila že s tem, da JE?? — in kaj ste potem VI v takšni navezi??? .. član/ica fun kljuba ☺ — drkač/ica.[/quote]
Jaooo Rožle. Dej no malo bolj pozorno preberi. Kje vidiš kimanje zgornji avtorici? 🙂
Si lahko zamiščljate osebo, ki bi vas npr. seksualno zadovoljila že s tem, da JE?? — in kaj ste potem VI v takšni navezi??? .. član/ica fun kljuba ☺ — drkač/ica.[/quote]
Jaooo Rožle. Dej no malo bolj pozorno preberi. Kje vidiš kimanje zgornji avtorici? :)[/quote]
tudi slepi Tinkari se ne oprosti, če ne razume kar sliši.
btw: na razne koncerte, sešne … hodi masa, ki sploh ne ve, zakaj je tam, zdi se jim cool ☺
Obsedenost z znamkami – ” blagor ubogim na duhu ” …
Mislim, da je to že pol poti do uspešnega sožitja …
Se podpišem pod vse to, ker tako tudi sam funkcioniram … kar se oblek tiče imam eno samo, staro preko 20 let, ki jo uporabljam zelo, zelo redko – “na recept” ( zato med mano in molji poteka nenehna vojna, ker jo imam namen imeti še vsaj 20 let …) .
Glede na uporabo, deluje kot nova …
V obleki nisem še nikoli v življenju šel v službo .
Kravate pa ne uporabim nikoli; oblečem pod suknjč, če ga že “moram” uporabiti , raje enobarvno majico … pa me “boli” za cel svet, kaj si mislijo ob vsem tem …
Priznam nisem niti premišljevala koliko denarja ima ko sem ga spoznala. Bila pa sem 18 letna frklja takrat. Bilo mi je pač samoumevno da ima službo, glede na to, da je bil tolk star in to je to.
Če gledam sedaj, bi nama prav prišlo malo več denarja, ampak samo pod pogojem da ne bi bilo nič drugega drugače. 🙂
Sem pa od nekdaj mnenja, da svoje paše k svojim. Torej sem si iskala nekoga, ki je približno isti sloj kot jaz. Nimam rada, da mi nekdo vedno nekaj kupuje, sploh ne dragih stvari. Nisem rada nikomur dolžna in draga darila mi dajejo občutek da pač nekomu sem nekaj dolžna.
Poznam dva meni po letih primerljiva moška ki spadata v zame tisti “višji” sloj glede na finance. En je super, nikoli dal vedeti da s financami nismo na isti ravni, super prijatelj…
Drugi visok, rad kaže kaj ima in kaj si lahko privošči. Ženske menja kot po tekočem traku. Z njim se je težko karkoli pogovarjati, vedno imaš občutek da te ocenjuje in vedno nekaj namiguje. Antipatičen čist.
Obsedenost z znamkami – ” blagor ubogim na duhu ” …
Mislim, da je to že pol poti do uspešnega sožitja …
Se podpišem pod vse to, ker tako tudi sam funkcioniram … kar se oblek tiče imam eno samo, staro preko 20 let, ki jo uporabljam zelo, zelo redko – “na recept” ( zato med mano in molji poteka nenehna vojna, ker jo imam namen imeti še vsaj 20 let …) .
Glede na uporabo, deluje kot nova …
V obleki nisem še nikoli v življenju šel v službo .
Kravate pa ne uporabim nikoli; oblečem pod suknjč, če ga že “moram” uporabiti , raje enobarvno majico … pa me “boli” za cel svet, kaj si mislijo ob vsem tem …[/quote]
Se strinjam glede oblačenja. Tudi meni je čisto vseeno, kaj si kdo misli – važno je, da se jaz dobro počutim. Način oblačenja je stvar osebne svobode, ki nam ne sme biti kratena, a ne?
Ja, mi je pomemben njegov finančni status.
Najraje vidim, da ima plačo nekaj takega kot jaz.
Recimo, če bi imel manj, kako bo sledil meni, jaz ne bi rada znižala svojega standarda.
Če bi imel več: ne maram biti vzdrževana ženska, pomembno mi je, da sem samostojna, da toliko zaslužim kot porabim.
Torej mi je pomembno ja, da ima moški cca. 1000€ plače in da ima podobne varčevalne in zapravljalne navade kot jaz.
Nič ne koristi, če ima recimo on 1500 pa vse zabije za bedarije in mu za položnice ne ostane recimo.
No, jaz bi najraje, da bi jaz sama imela veliko denarja, če že lahko izbiram 🙂
Drugače je pa vsak znesek prenizek, da bi se pustila zasužnjiti in posiljevati nadaljnjih toliko in toliko desetletij. Kako nekateri (obeh spolov) to lahko požrejo, mi bo večna skrivnost. Če bi bila pa vmes prava čustva, pa ne bi imela predsodkov do bajnega bogataša, samo da ne bi vozil kak pretirano izstopajoč avto.
Takrat smo bili bolj idealistični, pa dejstvo je, da v Jugi ni bilo kakšnih groznih bogatašev, zato mi denar ni pomenil nič, sem gledala samo na ljubezen. Izkazalo se je, da sem dobila pridnega in sposobnega moža, tako, da je prišel tudi denar.
Odkrito povedano, pa pride hudičevo prav, da nisi brez cvenka, ker samo od ljubezni se žal ne da živeti. In vidim, da se veliko parov prepira ravno okoli denarja, teh težav pa na srečo pri nas ni.
Sedaj, ko sem že v letih, bi pa verjetno gledala tudi na denar, sem enostavno dosti bolj prizemljena, kot sem bila v svojih mlajših letih.
Denar ti vsekakor precej olajša marsikatero stvar.
1. Denar mi ni na prvem mestu. Ali drugem. Ali… Niti ne vem, nikoli o tem ne razmišljam, na katerem mestu mi je po pomembnosti denar. Denar mi je pomemben toliko, da lahko z njim poskrbim za neke “osnovne” potrebe za sebe in družino.
Ne vem kaj bi delala ob moškemu, ki bi se oblačil v obleko, nosil kravato… nekako ne paše k meni oz. jaz ne pašem k takšnemu moškemu.
Bi mi pa pasalo zadeti napr. na loteriji kakšno vsotico…
2. Jaz se nisem vozila še z ničemer od tega. Kaj pa so to sploh za ene znamke? Prvič slišim za njih (razen za Porsche).
Forum je zaprt za komentiranje.