Denar in kuba
Ja zelo je odvisno kako mislis zivet tam, kje bos zivel, se prehranjeval…Jst sem recimo v treh tednih porabila okrog 800 dolarjev, v kar je vsteto vse razen avionske karte. Ziveli smo pa po casah, obcasno tam tudi jedli, prevazali se z Viazulom, taxiji, bila skoraj vsak dan an netu,…Vprasaj se kar te zanima.LP
Najprej hvala vsem za odgovor.
Malo sem gledal cene Kube v turisticnih agencijah. Cene se gibljejo od 500 000 do 120 000 (last minute) za 14 dni all-inclusive. Na Kubi sem hotel, tako kot ti, ziveti v privat sobah in jo na lastno pest raziskovati. Ne gre se mi za razkošje, a pod milim nebom tudi ne bi rad spal.
800 USD za življenje na kubi se mi zdi sprejemljivo. Mika me pa tudi last minute ponudba. Enkrat sem videl eno za 120 000. Odhod je bil že čez dva dni in je res nisem mogel vzet. Koliko vem stane samo karta v Kubo 120 000 tisoč. Najboljše bi bilo, če bi še enkrat našel takšno ugodno ponudbo in potem na lastno pest podaljšal za teden ali dva. Mogoče veš ali je možno pri last minute ponudbah spremeniti datum odhoda (letalska karta)?
Kako je pa s privat bivanjem. Kje iskati sobo, koliko stanejo, na kaj pazit,…?
Kaj pa jezik. Se lahko sporazumevaš v angleščini ali pa moraš znati špansko?
Lp,
Damir
Glede spreminjanja datuma odhoda pri last minute ponudbi sicer nimam nobenih izkusenj, samo vseeno dvomim ce je to mozno. Drugace je pa 120000 all-inclusive res ugodno, vsaj meni se zdi. Samo to pomeni dva tedna v Vraderu, ne?
Drugace pa glede sob, mi smo v Havani prvih nekaj dni spali pri Eliani, ki je bila napisana na http://www.cubateamo.com, v ostalih mestih smo se pa potem vecinoma orientirali po Lonelyju in imeli z vsemi casami, ki so bile navedene tam, zelo dobre izkusnje. Nikjer pa za sobo nismo dali vec kot 20 usd na noc, vecinoma v bistvu manj, razen zadnjih par dni v Havani kjer je bila soba 25 usd, ampak smo imeli zase v bistvu celo stanovanje. Ce bos rabil, pa imam vecinoma se vedno naslove cas v katerih smo ziveli.
Glede jezika pa noben od nas ni znal spansko in smo se sicer vse vedno zmenili, samo je pa definitivno znanje spanscine velik plus. Ker res malo ljudi zna anglesko in tako tezje vzpostavis kontakt z domacini. Tako da vsaj osnove so zelo dobrodosle!
LP
Hi!
Hvala in info. Če še imaš naslove prenočišč, bi te prosil, da mi jih pošlješ. Lahko na forum ali pa na skraban.damir@amis.net
Probal sem stran http://www.cubateamo.com, a ne dela. Tudi google ne pozna nič podobnega. Verjetno je ukinjena.
Lp, Damir
Hi!
Malo sem gledal cene last minute aranžmajev na Kubo. Moj podatek o 120 000 za 14 dni verjetno ne bo držal, saj zdaj nisem našel cenejšega od cca 200 000. Verjetno je bila to samo letalska karta.
Malo se preračunaval cene in nekaj mi ni jasno. Če dobim za 200 000 all inclusive za 14 dni ( za cca 250 000 bi moral moral dobiti za 21 dni) ali se potem splača iti v lastni režij?. Letalska karta je cca 120 000 in ta si praviš da porabila cca 200 000 je to skupaj vsaj 300 000!
Kubo bi rad spoznal takšna kot je v resnici. Ne bi bil rad zaprt 3 tedne v hotel in nič drugega videl kot hotelski bar. Vem, da si s hotelom vezan na eno mesto, a tudi iz hotela lahko delaš izlete in raziskuješ kubo. Kaj praviš na to?
Lp, Damir
To seveda lahko počneš in imajo recimo iz hotelov iz Varadera tud organizirane enodnevne izlete v Havano in Pinar del Rio, ampak TO NI TO! Eni so celo prileteli iz Varadera za en dan v Trinidad. Če hočeš doživet Kubo, kot si rekel, potem ne smeš v noben Al hotel. Mi smo šli po dveh tednih potovanja za 3 dni v Varadero se spočit in je bilo to več kot preveč. Saj so plaže ful lepe ampak ti postane dolgčas. Tako da, lepo išči letalske karte, moja kolegica je bila septembra tam, in je dobila karto iz Munchna za 100.000 pa ne na last minute, pa tudi tam se lahko potrudiš zapravit manj kot 200.000. Ona je zapravla 100.000 v dobrih treh tednih.
Da pa bi sam hodil ven iz Varadera na izlete…..se ti ne splača, ker ne prideš daleč v enem dnevu in bi spustu preveč lepih stvari. Pa še ponoč se ni najbolj prijetno vozit (če bi rental avto), tako da bi moral že prej nazaj in potem odpade izkušnja nočnega življenja…+ v Varaderu je vsaka stvar 3x dražja kot drugje. Lp
damir
“Malo se preračunaval cene in nekaj mi ni jasno. Če dobim za 200 000 all inclusive za 14 dni ( za cca 250 000 bi moral moral dobiti za 21 dni) ali se potem splača iti v lastni režij?.
Ugotovil si eno dokaj vazno stvar… Da je Kuba cenejsa v AI hotelu kot pa v lastni reziji… Vseeno pa (kot je ugotovila Katja) to ni to… to pa ni prava Kuba, to je samo kulisa za turiste… in da si “obrockar” in hodis na dnevne izlete spet ni to… kot prvo jih bos drago placal, hkrati pa dozivel prakticno nic…
Glede letalskih… sorry, ampak ce pogledam na last minute karte za varadero (npr. odklop.net) so cene pod 120.000. Ok, odhod je iz minhna, placas pac tistih 15.000 se za vlak, vseeno je pa to boljsa varianta kot pa 200.000 iz ljubljane…
Hkrati se pa ne bi strinjal s Katjo glede AI… Res je, to ni Kuba, izogibaj se jih, vendar ce pac imas sanso ga tudi ne izkljuci. To je pa v smislu malo manj avanturisticnega potovanja… Npr. kupis letalsko karto za 2 tedna, in vzames voucherjev za kaksen hotelski chain za en teden… in potem prenocis pac na takih mestih kjer niti ni privatnih sob (np.r maria la gorda). Hkrati najames avto pa se furas okoli… Ok, ni najbolj hardcore backpacking varianta, ni niti polezavanje na plazi… Kubo vseeno dozivis, saj moras pac en teden ziveti v kaksnih privatnih hisah… (npr. trinidad, santiago,…). Seveda, ni pa isto…
Glede cen pa… Kuba je zelo draga. In definitivno moras imeti zraven vec kot 100.000 SIT za 3 tedne… res pa je, da se da preziveti… Jest bi raje rekel 1000 USD za 1 mesec…
ojla.
Jst lahko povem svojo lansko iskušnjo.
Cena letalske karte je bla 130 000 SIT. Pol smo pa v šturih tednih po dolgem in počez prekrižarili Cubo z rent a car. Avto smo imeli tri tedne, spali po casah, jedli priložnostno na ulici ali v preprostih restavracijah, vsak večer sli ven v kak njihov disko, klub ali podobno (sej veste kako preproste so take stvari na Cubi…). Zadnji teden smo bli brez avta v Havani. Tako sem na Cubi zapravil v 4 tednih še 1200 dolarjev (za cca. 200 dolarjev sem prinesel domov cigar, ruma, slik in ostale robe za razdelit), tako da je “Cuba” skupaj znesla cca. 380 000 za štiri tedne (takrat je bil dolar po 210 SIT). Zej bi blo to mal cenejše, pa še manj lahko zapraviš (drez daril, nič luksuza z rent a car…).
Men se je zdelo zelo ugodno, pri čemer je bila iskušnja enkratna, torej tista PRAVA Cuba…
Se pa brez problema da biti za 300 000 na Cubi štiri tedne…
Lp Andrej
Mi smo bili lani avgusta in nismo imeli problemov. Deževalo je ene trikrat samo ponoči, tako da je bilo vseeno, pa eno kratko dnevno 10 minutno nevihto smo imeli. Pomoje še boljše, ker je baje manj obiskovalcev v tem času. Je pa odvisno na kakšno vreme naletiš…znanka je bila tam ravno letos septembra, med vsemi hurikani (Ivan..) in so jih evakujirali iz območja Pinar del Ria v Varadero, kjer so si morale poiskat mal dražje prenočišče in so bile potem še dva dni brez elektrike. Ampak se domačini zaradi tega baje niso ravno sekirali, tako da so tudi one preživele ta dva dni bolj počitniško (in pijansko, ker drugega ni bilo za delat :). Vsekakor ena zanimiva izkušnja, če mene vprašaš. Tako ali tako je pa današnja tehnologija dovolj sposobna napovedat kaj hujšega dovolj vnaprej, da se v tistem času premakneš na drugi konec otoka. Bolje poleti kot sploh ne, torej, lp
simona… jest sem bil letos od srede junija do srede julija… Bilo je sicer vroce, a nic bolj vroce kot v Sloveniji (mogoce malo bolj soparno, po 3-4 dnevih se na vrocino navadis). Vreme je bilo bozansko, dezevalo je sicer nekajkrat, vendar me ni motilo… (vglavnem je bil dez okoli trinidada ponoci, cez dan pa me je ujel samo v santa clari).
Glede stevila turistov je bil pa junij definitivno boljsi mesec, se rentacar se je dobilo popolnoma brez problemov in po dokaj ugodni ceni… Ko sem se vrnil okoli julija nazaj v Havano je bila ta ze kar precej zasedena in cene visje kot junija…
Ce imas sanso probaj iti v prvi polovici julija… v avgustu so ze vecje nevarnosti za hurikane… pa se glavnemu valu turistov se izognes…
All inclusive pomeni dva tedna ležanja na plaži v Varaderu. Dolgočasni hotelski kompleks in nič drugega. Poleg tega pa so ti izleti dragi in plačuješ vsakega posebej, kar spet pomeni, da moraš pri določenih izletih tudi spati v hotelih, katere ti določijo. Za cene izletov lahko pogledaš v Lonely Planet ali pa vprašaš na kaki agenciji. Lp
Ojla,
hja moraš malo povedati kakšen tip človeka si…žurer, bolj umirjen, potem ti pa povem natanko koliko rabiš….lahko me kontaktiraš tudi na mejl zaja@email.si
Zaja
Ne na Kubi ne jemljejo več Ameriških dolarjev, ampak samo njihove domačinske pezose ali pa konvertibilne pezose. Z domačinskim denarjem lahko plačuješ na ulici tisto hrano ki jo domačini pripravljajo sami, z konvertibilnimi pa po restavracijah, trgovinah, hotelih etc. Najbolj se splača kupit evre in jih potem dol zamenjat za pezose.
Forum je zaprt za komentiranje.