delovne počitnice na kmetiji za otroke, kje v slo?
O tem odnosu govorim. Kako žalostno, da tako gledate na vse – kaj pa, če nismo vsi taki?. Kako naj ti dopovem, da nimam nobenih sonćkov, ampak dva pridna, delovna,, skrbna, odgovorna otroka, ki si želita VEČ dela, ne pa manj – ampak v hiši in okrog hiše že vse obvladata, kmečkih del ju pa pač ne morem naučiti in za to z veseljem plačam komu, ker nimam žlahte na kmetih.
Jaz bom že našla rešitev, ne skrbite, za vašo črnogledost je pa ni.[/quote]
Kakšna črnogledost? Povemo ti realno stanje!
Ti imaš svoja vzgojena, grača….. želita si delat. Potem ju vključi v RK in naj prostovljno delata!
V VSAKI Občini imajo ‘službe’ za pomoč ostarelim!
Ajde, naj hodita drugim v trgovino, na spucata stanovanje, naj obesita perilo….
Pri nas imajo že v okviru OŠ te dejavnosti. Malo se ozri okoli sebe – verjetno poznaš koga, ki potrebuje pomoč. Saj se vidi navzven! Mogoče komu pri učenju? Saj ni treba sedet za mizo, naj gresta pod lipo. Naj sosedi sprehaja psa. Že pozimi ju uvedi v delo in naj kidata sneg!
Ko imaš stranke, te sami pokličejo in prosijo za pomoč.
Kaj si tok navalila na kmetijo? Pejt grabit seno….. pelji se po Sloveniji…. ko boš videla nekje v bregu dva starčka, ki kosita, se pa ponudi. Boš zdržala dve uri na žgočem soncu? Pa dobro se obuj!
In kaj če sta froca pridna? Še v tujem domu rabiš en teden, da se znajdeš delat.
Kmetija ni lovljenje metuljev po travniku. Pa zajtrk v stilu ‘Cvetlje v jeseni’. In večerja polna smeha s hlapci…. “Hej, Jera! Jutri gremo pa v breg pobirat jabolka. Pa lipo je treba obrat…. Takih kmetij ni več! Gospodinja pa nareže malico :-))).
Plus tega pa – naj pride do nesreče, naj bo gospodar tisti hip v oštariji…… boste klinac tiho!
Pa če plačaš, ti ju ne vzamem pod streho in zanju odgovarjam!
O tem odnosu govorim. Kako žalostno, da tako gledate na vse – kaj pa, če nismo vsi taki?. Kako naj ti dopovem, da nimam nobenih sonćkov, ampak dva pridna, delovna,, skrbna, odgovorna otroka, ki si želita VEČ dela, ne pa manj – ampak v hiši in okrog hiše že vse obvladata, kmečkih del ju pa pač ne morem naučiti in za to z veseljem plačam komu, ker nimam žlahte na kmetih.
Jaz bom že našla rešitev, ne skrbite, za vašo črnogledost je pa ni.[/quote]
Kakšna črnogledost? Povemo ti realno stanje!
Ti imaš svoja vzgojena, grača….. želita si delat. Potem ju vključi v RK in naj prostovljno delata!
V VSAKI Občini imajo ‘službe’ za pomoč ostarelim!
Ajde, naj hodita drugim v trgovino, na spucata stanovanje, naj obesita perilo….
Pri nas imajo že v okviru OŠ te dejavnosti. Malo se ozri okoli sebe – verjetno poznaš koga, ki potrebuje pomoč. Saj se vidi navzven! Mogoče komu pri učenju? Saj ni treba sedet za mizo, naj gresta pod lipo. Naj sosedi sprehaja psa. Že pozimi ju uvedi v delo in naj kidata sneg!
Ko imaš stranke, te sami pokličejo in prosijo za pomoč.
Kaj si tok navalila na kmetijo? Pejt grabit seno….. pelji se po Sloveniji…. ko boš videla nekje v bregu dva starčka, ki kosita, se pa ponudi. Boš zdržala dve uri na žgočem soncu? Pa dobro se obuj!
In kaj če sta froca pridna? Še v tujem domu rabiš en teden, da se znajdeš delat.
Kmetija ni lovljenje metuljev po travniku. Pa zajtrk v stilu ‘Cvetlje v jeseni’. In večerja polna smeha s hlapci…. “Hej, Jera! Jutri gremo pa v breg pobirat jabolka. Pa lipo je treba obrat…. Takih kmetij ni več! Gospodinja pa nareže malico :-))).
Plus tega pa – naj pride do nesreče, naj bo gospodar tisti hip v oštariji…… boste klinac tiho!
Pa če plačaš, ti ju ne vzamem pod streho in zanju odgovarjam![/quote]
Tvoje pomisleke glede nesreče razumem, glede odgovornosti tudi, čeprav takoj podpišem izjavo, da gremo v to na lastno odgovornost, vsega ostalega, sploh besa, ki sika iz tebe, pa ne. Ne razumem. Kaj ti daje misliti, da vsega naštetega ne delata? Kaj ti daje misliti, da ne vem, kako zgleda delo na vročem soncu? Ali na kmetiji nasploh? S kakšno pravico sodiš o ljudeh, ki jih ne poznaš?
Temo sicer lahko mirno preskočiš in odpreš kakšno manj zateženo. Npr. o tisto o dolžinah moškega premoženja, varanju, flirtanju ipd.
Lepo, da si ga videla (samo) ti, ker je tudi bil namenjen tebi.
Pa ne moreš nekaj nekomu plačat, ker gre za delo na črno! Daj se malo izobrazi.
In ni bil to noben izbruh – samo povedano, da je življenje kurja lojtra.
Kar poročaj, če boš kaj našla. Me res zanima.
Prva sem, ki ti privoščim delo za otroka in tebi občasno. Ker imaš voljo.
Pišuka, lahko pridete tudi k meni. Na vrtu je dela za cel dan. Spali boste na podstrehi. Pa kuhinjo mi lohk generalno spucate. Pa …. lahko mi na polici pustite ene 500 € za futer, toplo vodo in pranje.
Nam je tukaj ok. Sicer se posluzujemo bolj par urnih variant, ker je hci majhna ampak smo zadovoljni. Odvisno pa iz kje ste. Na FB je veliko fotografij za lazjo predstavo.
V kolikor je še interes me kontaktirajte na misa.zajc85@gmail.com.
Sem zelo vesela takšnih staršev, ki bi želeli omogočit otrokom nekaj kar je najbolj naravnega.
Tisti, ki bi radi prišli malo na obisk ali pa mogoče živeti na deželo, se oglasite na irrena9@gmail.com. Domačija se nahaja 25km iz NM; 20 iz KK.
Pri nas na naši kmetiji že 5. leto organiziramo počitnice za otroke.
Sprejmemo do 6 otrok, ki so nastanjeni v apartmaju po 2 v eni sobi. Za njih skrbita vsaj dva animatorja(ci) , ki pri njih v apartmaju v dnevnem prostoru tudi prespita. Bivajo pri nas 7 noči od nedelje do nedelje.
Do sedaj nismo imeli nobenih problemov, otroci so pridni poslušni in tudi delovni.
Program pripravimo raznoliko in pomagajo po željin nikogar v nič ne silimo. Delo v hlevu, pripravijo si svoj zajtrk, spečejo svoj kruh, pobirajo zelenjavo, če sušimo ali žanjemo se z veseljem zapodijo v bale in na štale, delo s konji, jahanje, vožnja s kočijo, raznorazni izleti, kopanje v termah ….
Otroci prav tekmujejo in se spodbujajo kateri več ve in bi več naredil.
Torej če želite otroke oddati na kmetijo da spoznajo življenje in delo na kmetiji se priporočamo.
e.mail: tk.vrbnjak@gmail.com
http://www.tiristicna-kmetija-vrbnjak.si
Forum je zaprt za komentiranje.