Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Delodajalec pritiska name zaradi bolniške, čeprav je dobro seznanjen s tem, do kdaj bom odsotna

Delodajalec pritiska name zaradi bolniške, čeprav je dobro seznanjen s tem, do kdaj bom odsotna

Danes je ravno en teden, ko sem bila operirana na nosu. Že v petek sem delodajalcu sporočila, da me tudi ta teden zagotovo še ne bo, saj operacija ni bila tako nedolžna in potrebujem čas za okrevanje. Otorinolaringolog, ki me je tudi operiral, mi je zabičal, da ne smem še na delo, ker sem že hotela iti zaradi pritiska delodajalca. Skrbi me, res. Po današnji kontroli mi je pa operater priporočal oziroma bolje rečeno ukazal bolniško tudi še kakšen dan naslednji teden zaradi počasnega celjenja. Mi je rekel, da če bom karkoli težkega dvignila (to sem tudi omenila, saj delam tudi kdaj težko fizično delo), da se mi bo kri ulila, potem pa bo žurka. Delodajalec pa kar teži in sprašuje, če sem že bolje in kdaj bom lahko prišla, čeprav je o vsem obveščen.

Sploh ne vem, kaj naj naredim. Seveda dajem zdravju prednost, ampak skrbi me, kaj namerava delodajalec. Ali me lahko v skrajni sili celo odpusti? Sicer imam pogodbo za nedoločen čas.

dokler si v bolniški, te ne more odpustiti. lahko ga pa ti prijavš za nadlegovanje.

Lepota slovenskega gospodarstva. Pejt na šiht, dviguj težka bremena, potem ko se bo stvar zaradi tega zakomplicirala, si pa vzami 1 mesec bolniške pa še majmuna zblojega delodajalskega toži.

In njen delodajalec bo na to najbrz gledal z navdusenjem.

Zaradi bolniške te ne more odpustiti, lahko pa si izmisli kak drug razlog in ko prideš v službo te čaka odpoved. Tako se je zgodilo moji sestri.

Ali smem vprašati, kaj je bil ta razlog za odpust, če ni skrivnost? Saj ni treba točno v detajle, lahko pa vsaj malo namigneš. Če želiš, seveda.

ljudje se zelo dobro zavohamo. Sej veš…. leva soseda je lahkoživka, desna škrta in opravljiva…..
A veš kaj delodajalec v o tebi?
[list]da se bojiš izgube službe[/list]
[list]da imaš močan občutek krivde[/list]
[list]da strah vodi tvoja dejanja[/list]

Torej točno ve, da boš podlegla lastnemu občutku krivde.

Če sogovornik iz tvojega glasu in odličnie in izbrame vsebine zazna, da misliš resno, ne bo tako vztrajno prepričeval.
Navadno pali sendvič podajanje dejstev. V vašem primeru: “Verjamem, da vas skrbi, ker trpi delo, ki ga navadno opravim jaz, vendar moram po operaciji počivati do tistega trenutka, ko bo zdravnik ocenil da sem sposobna za vrnitev v službo. V nasprotnem primeru se lahko pojavijo dodatni zapleti, kar pomeni, da lahko zaradi preforsiranja kasneje pride do zapletov in ponovnih bolniških odsotnosti, kar pa ni niti v bašem interesu. Zaenkrat lahko povem, da se bom lahko vrnila predvidoma takrat —–, v primeru sprememb pa vas nemudoma obvestim.

Upoštevaj zdravnika, mnenje delodajalca je nepomembno, tvoje zdravje je tvoja odgovornost…nehaj se oglašati na telefon.

Z odpustom grozijo samo tistim ,ki so več na bolniški , kot pa na delavnem mestu. Ponavadi brez razloga, ko pa pride razlog, mu pa nobeden več ne verjame.

prednisone 50 mg prices prednisone 5 tablets can you buy prednisone over the counter in usa
https://prednisonet.online prednisone 7.5 mg
prednisone pills for sale prednisone cream rx where to buy prednisone without prescription

Napiši zadnji mail, da ponovno sporočaš, da boš predvidoma na bolniški do… in da od danes naprej do tistega datuma, žal ne boš več dosegljiva, ker potrebuješ počitek za rehabilitacijo in ti je zdravnik zapovedal popolni mir.

Pika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close