Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Delo z otroci – vedno to silijo

Delo z otroci – vedno to silijo

Iščem drugo službo pa kar naprej naletim na kako zadevo, ko ponujajo delo z otroci. Pa kaj se res vsi ogibajo delu z otroci?

Govorim o delih v turizmu, ko je potrebno kake otroke animirat ali pa recimo na kake smučišču, kjer je vlečnica, trak za otroke… kot, da bi se vsi ogibali delu z otroci.

A res večina ne mara dela za otroki?

Veliko staršev sploh ne ve, kaj bi s svojimi sončki. Dejstvo. Ko je bil prvi val korone in je bilo vse doma, katastrofa za nekatere!

Ene rodijo, da pač rodijo in to je to.

Za delo z otroki moraš bit talentiran. Mora te to veselit. Drugače, obvoz od take vrste dela.

Ja, to pa vsekakor, kdor ima talent, veselje za delo z otroci, takim gre. Če nimaš tega veselja pa je kriza.

V bližini imam vrtec in večkrat kako rečem z eno od vzgojiteljic. Prav žari tako rada dela z otroci in ko vidiš otroke, ji sledijo, so navdušeni nad njo.

Jaz pa delam v turizmu, tam kaka tretjina obiskovalcev so otroci. Obup. Saj ne rečem, eni so ok, veliko jih je pa totalna katastrofa. Pa verjamem, da omenjena vzgojiteljica ne bi imela teh težav, da bi obvladala tako ta male kot 15 letnike, jaz pa čisto ob živce.

Pa iščem drugo službo in stalno bi imeli nekoga, da se ukvarja posebej z otroki. Očitno se ljudje temu ogibajo.

Potem pa poslušam znanke kako super je delo z otroci, kako fajn je tistim, ki to počno. Pa vse po vrsti delajo na delovnih mestih daleč stran od otrok.

Lahko gres pa delat s starostniki, ce ti otroci ne sedejo.

Odgovor na objavo uporabnika
Amebba, 13.08.2021 ob 19:57

Lahko gres pa delat s starostniki, ce ti otroci ne sedejo.

Veš imam tudi veliko starostnikov med gosti. Nimam težav z njimi. Se najde kak siten, ne rečem, da ne. Ampak večinoma so to olikani ljudje.

Z OTROKI!!!!!

Zgleda, da tisti, ki radi delajo z otroci, so itak v poklicih kot je učitelj, vzgojitelj…

Ostala večina pa se ogiba dela z otroci. Ja, je smotano, ko nimaš pojma kako z otroci pa moraš zabavat otroke, se ukvarjat z njimi.

Guncanje afen pač ni nek zaželjen vir zaslužka.  Verjamem, da kadra na tem področju ni dovolj, je pa tudi žalostno, da v zadnjem času starši celo na dopustih gledajo, da otroke porinejo v roke drugim.  Prav žalostno vse skupaj.

nepotrebna prtljaga, 13.08.2021 ob 22:29

Guncanje afen pač ni nek zaželjen vir zaslužka.  Verjamem, da kadra na tem področju ni dovolj, je pa tudi žalostno, da v zadnjem času starši celo na dopustih gledajo, da otroke porinejo v roke drugim.  Prav žalostno vse skupaj.

REcimo čisto konkreten primer:

smučišče – tam rabijo kup delavcev, za sedežnice, vlečnice, urejanje prog… ampak najtežje dobijo nekoga za delo na vlečnici ali traku, ki je namenjen samo otrokom.

Na ostalih napravah so tako odrasli kot otroci. AMpak tam, kjer je samo za otroke, je težko dobit delavce.

ALi pa recimo kaka organizacija, ki dela razne tematske izlete, ekskurzije in rabijo kake vodnike, animatorje. Za odrasle dobijo. Za otroke pa ne. Pa, ko prideš kam na novo, ti hočejo vedno otroke poturiti, da jih vodiš, zabavaš. Meni je pa to čista muka, ker nimam pojma kako z otroci.

Ne izogibajo se otrokom, ampak njihovim starsem!

Druga stvar pa, odgovornost, ta dela niso toliko placana, da bi prevzel odgovornost, ce se kateremu od otrok kaj zgodi na delavnici, smuciscu, v telovadnici ipd.

ne otrokom, 13.08.2021 ob 23:02

Ne izogibajo se otrokom, ampak njihovim starsem!

Druga stvar pa, odgovornost, ta dela niso toliko placana, da bi prevzel odgovornost, ce se kateremu od otrok kaj zgodi na delavnici, smuciscu, v telovadnici ipd.

Ja, to s starši sem opazila. Recimo, ko dobim šolsko skupino otrok, kjer so sami otroci in učitelji, brez staršev. Torej večinsko otroci. So otroci bistveno bolj pridni. Pa naj bodo tisti ta mali ali pa srednješolci.

Ko so pa družine pa pogosto adijo pamet. Pa gre za situacije, ko je več kot pol odraslih, torej manjši delež otrok. Saj eni so vzgojeni. Samo več je tistih ta drugih. Če so pa stari starši pa vnuki pa je še huje. Stari starši pa mulariji pustijo še več.

Plačilo pa minimalc.

Potem sem bila na ogledu, kjer naj bi delala občasno. Spet spremljanje otrok. Tokrat pa samo otroci pa spremljanje teh otrok na nekih aktivnostih. To pomeni, da moraš poskrbeti, da jim dopoveš, da imajo ustrezno opremo, oblačila, da pridejo in gredo pravočasno, da se starši pojavijo pravi čas, da jih pelejjo domov in podobno. In ja, vmes jih moraš animirat z raznimi igricami in podobno. Plačilo pa spet minimalc.

Imeli bi nekoga, ki se zna igrati z otroci. Ki zna animirat tiste 6 let stare in tiste 15 let stare. Pa se zna ubadat s tistimi 2 lete starimi. Ampak plačilo pa minimalc. Za kozlat.

iščem službo, 13.08.2021 ob 19:17

Iščem drugo službo pa kar naprej naletim na kako zadevo, ko ponujajo delo z otroci. Pa kaj se res vsi ogibajo delu z otroci?

Govorim o delih v turizmu, ko je potrebno kake otroke animirat ali pa recimo na kake smučišču, kjer je vlečnica, trak za otroke… kot, da bi se vsi ogibali delu z otroci.

A res večina ne mara dela za otroki?

Delo z otroki?

Hahaha, to pomeni z dežja pod kap. Starostnikom gre z leti vedno bolj na otročje. Z demenco se pa ojača še žlehtnoba.

Desperadodajka, 14.08.2021 ob 07:54

Hahaha, to pomeni z dežja pod kap. Starostnikom gre z leti vedno bolj na otročje. Z demenco se pa ojača še žlehtnoba.

Gre za zaposlitve v turizmu.

Moje izkušnje so na tem področju zelo pestre, od dela v javnem vrtcu, privat varstva do animacije na dogodkih, porokah, rojstnih dnevih in podobno. Problemi so skoraj izključno kadar so prisotni starši. Takrat je za otroka starš avtoriteta in tisti, ki pri starših dosežejo vse, ne bodo upoštevali navodil in pravil tretje osebe. Na koncu dobiš še starše za vrat, ker njihov sonček pač lahko počne kar hoče in so oni edini, ki mu imajo pravico kaj reči. Kadar staršev ni, si lahko vzpostaviš nek red, ki ga večina solidno upošteva, ker pač ni potuhe poleg.

Dela, kot jih omenjaš, so žal plačana premalo, da bi se kdo grebel za to. Odrasli so sami odgovorni zase, za otroke je avtomatsko odgovoren zaposlen, tudi če so starši poleg, ker mora biti varnost vedno zagotovljena s strani zaposlenih. Razen kadar je izrecno poudarjeno, da je neka aktivnost izključno na lastno odgovornost, na kar mora zaposlen opozoriti in tudi pisno mora biti označeno (ponavadi na igralih).

Mene delo z otroki zelo veseli, imam sistem, kako jih pridobiti k sodelovanju in neka normalna pravila, ki jih vsi zadovoljivo upoštevajo, ker sem glede tega res dosledna. Ti pa po pravici povem, da se animacije in varstva v prisotnosti staršev izogibam v velikem loku. Nekdo, ki nima tega veselja in izkušenj bi v taki službi popenil prvi dan. Z razlogom…

Z Otroki….

Bogpomagaj, 14.08.2021 ob 14:17

Moje izkušnje so na tem področju zelo pestre, od dela v javnem vrtcu, privat varstva do animacije na dogodkih, porokah, rojstnih dnevih in podobno. Problemi so skoraj izključno kadar so prisotni starši. Takrat je za otroka starš avtoriteta in tisti, ki pri starših dosežejo vse, ne bodo upoštevali navodil in pravil tretje osebe. Na koncu dobiš še starše za vrat, ker njihov sonček pač lahko počne kar hoče in so oni edini, ki mu imajo pravico kaj reči. Kadar staršev ni, si lahko vzpostaviš nek red, ki ga večina solidno upošteva, ker pač ni potuhe poleg.

Dela, kot jih omenjaš, so žal plačana premalo, da bi se kdo grebel za to. Odrasli so sami odgovorni zase, za otroke je avtomatsko odgovoren zaposlen, tudi če so starši poleg, ker mora biti varnost vedno zagotovljena s strani zaposlenih. Razen kadar je izrecno poudarjeno, da je neka aktivnost izključno na lastno odgovornost, na kar mora zaposlen opozoriti in tudi pisno mora biti označeno (ponavadi na igralih).

Mene delo z otroki zelo veseli, imam sistem, kako jih pridobiti k sodelovanju in neka normalna pravila, ki jih vsi zadovoljivo upoštevajo, ker sem glede tega res dosledna. Ti pa po pravici povem, da se animacije in varstva v prisotnosti staršev izogibam v velikem loku. Nekdo, ki nima tega veselja in izkušenj bi v taki službi popenil prvi dan. Z razlogom…

Lepo napisano.

Mene delo z otroci ne veseli, zato mi je še dodatna muka.

Sem opazovala par drugih ljudi pri delu, takih, ki jih to veseli. In dejansko moraš te zadeve res obvladat. Pač imajo razne igre, da otroke motivirajo. Se igrajo skupaj z njimi. Meni to ne gre.

Se pa več kot strinjam s tabo, da ko so starši zraven, je kriza. Foter počne nekaj, kar se ne sme, takoj otrok ponovi. Ne daj bože, da imam recimo dve familiji, kjer se med sabo poznajo. Cel kaos, starši pa nič.

Recimo imaš razred otrok, ki se med sabo poznajo, je pa ok, ker ni staršev zraven. Je pa težava, ker se začnejo dolgočasit. Jaz pa nimam pojma kako jih zanimirat. Niti me tako delo ne veseli.

Ja, za delo z otroci moraš imeti žilico. Tudi moraš poznati neke igrice in podobno. Ampak plačali pa ne bi več kot plačajo čistilki.

Ja, vedno bi ti kake froce poturili. Vsem gredo na živce pa potem probajo poturiti novincem. Če si ženska in je bolj moški kolektiv, ti sploh silijo delo s froci.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close