delo v zda
pozdravljeni.
vidim da je že veliko objav na to temo vendar so vse stare. imam željo se preseliti v zda sicer izkušenj nimam veliko ampak bi poizkusila. najprej bom šla v zda (los angeles) samo na potovanje da spoznam nove ljudi upam da bom imela kaj sreče in spoznala kakšne vplivne ljudi. zanima pa me kako je z to delovno vizo. ali moram jaz najprej dobiti delodajalca šele potem se lahko preselim v zda ali sem lahko v zda in ta čas iščem službo in ko jo dobim si vizo uredim potem? če je tukaj kdo ki že živi v zda bi bila zelo vesela par navetov 🙂
Pozdravljena 😉
Najprej čestitke za pogum in tako super načrt! Sama sem preživela 2 poletji v ZDA in imam tam veliko prijateljev. Na svojih predavanjih vedno svetujem, da se v ZDA odpravi preko kredibilne agencije, saj je sicer vizo dobiti izredno težko! Zeleno karto se čaka tudi od 1-3 leta, da ne omenjam vseh stroškov in dobro utemeljenega razloga, da vas podjetje in agencija resnično potrebuje tam za delo. Sama sem vedno potovala tja z J1 vizo, naj pa omenim, da je nikakor ne bi mogla dobiti brez agencije za delo v tujini tu v Sloveniji – tudi drugo leto ne, ko sem imela tam delodajalca in mi je jamčil prihod, delo. Dvomim, da je še kaj lažje sedaj z novim predsednikom…
Zato vam toplo priporočam, da se odpravite na pot preko kredibilne agencije, ki zaposluje mlade v tujini. Prihranjen vam bo čas in energija pa tudi morebitno razočaranje.
Želim vam vse lepo na vaši poti v ZDA;)
Forum je zaprt za komentiranje.