Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Delo v tujini….

Delo v tujini….

Lep pozdrav vsem!
Mene zanima, če je že kdo delal v tujini in tudi kar v redu zaslužil. Sem študent, pavzer in imam trenutno časa na pretek in bi vs prosu, da mi posredujete vaše izkušnje z delom v tujini. V tujino bi šel za par mesecev in bi si rad nabral nekaj denarja v tujini, kolikor je to možno.
Hvala

jaz sem bil eno leto v angliji in sem delal kot zamorc za 30 funtov na dan.malo sem prihranil,tako ,da tja ne bi vec sel.mogoce sem imel le jaz smolo.je to moja izkusnja.maj sa !

Zaslužek v tujini ni toliko večji, kakor v SLO, če je delo legalno in obdavčeno. Zakaj? Včasih je bila YU precej revnejša država in so zaslužene marke predstavljale bogastvo, danes so pričakovanja veliko večja. Za zaslužek (brez formalne izobrazbe ali znanja) je potrebno všteti tudi poceni (beri zelo slabo) prenočišče in konkurenco priseljencev.
V glavnem so boljše plačana dela ‘na črno’, ki nudijo tudi prenočišče in z malo potrpljenja se da nabrati nekaj cvenka za potovanje, npr. nabiranje sadja v Avstraliji (ne priporočam, hudo težko delo…), delo v hostlih, barih…
Verjetno pa obstajajo dobro plačana dela (tudi pri nas), ki pa niso brez posledic in tveganja.

lp

Evo, tukaj boš našel odgovor 🙂

http://www.mobisux.com/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/2327691/an/0/page/0#2327691

Raje zasluži denar v Slo in pejt v tujino na dopust ali kakšen tečaj. Npr. v gradbeništvu lahko kot navaden delavec zaslužiš do 300 jurjev / mes, seveda če delaš kot norec cele dneve po 12 ur, razen nedelje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close