Najdi forum

delo v Londonu

Oktobra nameravam iti v London za 9 mesecev. Tam bom obiskovala poceni jezikovno šolo (zaradi študentske vize). Nameravam pa si poiskati tudi delo. Ali kdo ve, kako je z iskanjem dela v Londonu (strežba, sobarica)? Je težko dobiti takšno delo? Kje naj iščem?

Christine, o tem sem ze veliko napisal nekaj mesecev nazaj pod vzdevkom Britanija. Poglej starejsa sporocila. Sedaj sem pa v Bolgariji in ce te zanima delo v Bolgariji, se oglasi.
LP, Rajmund

bolgar mene pa zanima kakšno izobrazbo imaš ti, a si delal mednarodno maturo ali kaj podobnega, namreč dosti potuješ in vidim, da zmeraj dobiš delo, v prešnjih sporočilih sem zasledil, da si v Angliji dobil zelo vredu delo, ….

Predvsem me to zanima zato, ker se samoizobražujem in mi manjka samo še nekaj izpitov manjka, da se mi prizna srednja ekonomska šola. Vendar bi rad šel malo v tujino delati in dvomim, da mi bo kje prav prišla ta šola oziroma če bo kje priznana.

To vprašanje velja seveda tudi za vse druge. A bo mogoče sedaj, ko bomo v EU kaj drugače, bo priznana šola, če ne bom imel kake mednarodne mature ali kaj podobnega, ve kdo kaj o tem?

Sicer pa: kaj mi predlagate, da grem po tem, ko opravim izpite za to srednjo šolo, mogoče mednarodno maturo, obstaja še kaj drugega? Naj pa vam povem, da za kako dražjo šolo ravno nimam denarja.

P.S.:Dva letnika bom naredil če bo po sreči prej kot v enem letu, in to kar s solidnimi ocenami:), toliko o tem zakaj se ne izobražujem redno.

hvala

Rajmund mene bi zanimalo! A lahko stopim v kontakt s tabo preko emaila?

Dokoncano imam srednjo solo, ki mi jo nikjer ne priznajo. Imam pa bogate izkusnje, torej precej bogat CV ali zivljenjepis, ki mi pomaga da si najdem hitro in dobro placano delo. V castnem sektorju seveda. Je pa res, da se moram ves cas dokazovati, sicer lahko kaj hitro izgubim sluzbo.

Moj osebni nasvet je, da se po koncanem solanju v slo odpravis na kaksen college v uk, hitro se ga da dokoncati, hitro se da najti zaposlitev, predvsem pomembno pa je to, da se je ves cas mozno dodatno izobrazevati in napredovati po lestvici karijere. Meni osebno je vsec london, vec kot 80% studentov je tujih iz vseh koncev sveta.

Lp, Rajmund

Lahko mi pises na e-mail, rajmund@bitex.bg

Tukaj bom do konca poletja, potem pa mi se obeta premestitev v ZDA. Torej pohiti!

Lp, Rajmund

bolgar ja tudi meni bi bil vseč college v uk toda predvidevam da so tu zadeve predrage. Če gledam že kak “college” v Sloveniji so cene na letnik nad 300.000sit, kakšne so cene šele v uk.

al kako si ti mislil, obstaja kaka cenejša varjanta?

zato da dobiš študentsko vizo, moraš imeti na teden najmanj 15 ur pouka. Jst sem iskala ta poceni jezikovne šole v Londonu in našla na http://www.uk-school-of-english.com tečaj (9 mesecev) za 249 funtov. To je baje ful poceni.

Dragi so tudi v uk, toda kot student imas pravico do legalne zaposlitve, obrocnega odplacevanja…Sam sem se vpisal na racunovodstvo in finance v Evendine College, odplaceval obrocno solnino /300 funtov na mesec/, po enem letu studija bi se lahko zaposlil kot pomocnik racunovodja in delal za 10 funtov na uro. Pa se diploma ti je priznana po celem svetu. Kjer je volja je tudi pot, vse ostalo so le poceni izgovori.

Lp, Rajmund

samo še zadnje vprašanje:), kako si se vpisau, kakšni so pogoji za vpis? A ne rabiš nobene mednarodne mature, so ti priznali tvojo štiriletno šolo?

United Kingdom – Evendine Colleges
Evendine College, London UK. A well established private co-educational
college for students from school leavers to managing directors. …
http://www.evendine.com/uk_evendinecolleges.htm

preveri sam, pomembno je znanje angleskega jezika!

lp, Rajmund

ponovno jst:),
stran ne obstaja, sem probal tudi samo http://www.evendine.com in prav tako noce odpret. Ce poskusam najti v kakem iskalniku kot je google mi pa najde same neke strani od agencij (posrednikov) in to v vecini v podobnem japonskem jeziku (tisti cudni znaki:)

Ves mogoce kak drug podatek o tej soli, tel. email, fax,…?

poskusi kasneje ali jutri. to je njihova uradna spletna stran, jutri ti pa napisem njihov e-mail, telefon in fax.

R.

kot sem obljubil:

Evendine College
The Admission Office
22 Grosvenor Gardens
London SW1W 0DH
England
United Kingdom

Faxa in telefonske ne najdem.

stran še zmeraj ne dela. Sej drugače se jaz še ne mislim vpisati naprej na college, ker se moram prvo bolj naučiti angleščino. Ampak zanima me pa že kakšni so pogoji vpisa.
Mi lahko prosim ti poveš čisto na kratko kar veš. Še posebno me zanima kako šolo oziroma maturo moraš imeti narejeno da se lahko vpiseš na ta college.

tnx

Evendine college je zaprt!!! Poglej na stran http://www.tlsi.co.uk (what’s new)

A ves mogoče, približno kolk denarja je treba met na računu, da te v UK z študentsko vizo spustijo (za 1 leto)?

meni tole tudi malo ni jasno glede solskega sistema. Enkrat slisim, da ti dokoncana srednja sola v tujini nic ne pomaga, spet drugic slisim kako se je nekdo z dokoncano srednjo solo vpisal v tujini na college spet tretjic slisim za neke mednarodne razpise, pri katerih je pogoj dokoncan faks (lahko tudi v Sloveniji). Sklepam, da ti do neke mere le priznajo v tujini solo narejeno v sloveniji.

Torej v kaksni meri pride v postev srednja sola narejena v Sloveniji, do kaksne mere gimnazija torej matura in visja ter visoka sola.

A bi znal kdo prosim odgovoriti na ta vsprasanja?

Hvala lepa

meni tole tudi malo ni jasno glede solskega sistema. Enkrat slisim, da ti dokoncana srednja sola v tujini nic ne pomaga, spet drugic slisim kako se je nekdo z dokoncano srednjo solo vpisal v tujini na college spet tretjic slisim za neke mednarodne razpise, pri katerih je pogoj dokoncan faks (lahko tudi v Sloveniji). Sklepam, da ti do neke mere le priznajo v tujini solo narejeno v sloveniji.

Torej v kaksni meri pride v postev srednja sola narejena v Sloveniji, do kaksne mere gimnazija torej matura in visja ter visoka sola.

A bi znal kdo prosim odgovoriti na ta vsprasanja?

Hvala lepa

Teoreticno moras imeti toliko denarja, da se prezivis 1 leto. Svetujem ti, da kandidiras za studentsko vizo, ko bos ze enkrat v UK. Takrat je dovolj, da pokazes, da imas na racunu nekje 2000 funtov. Pomaga tudi, ce lahko kako podjetje /tudi od slo/ potrdi da ti bo vsak mesec nakazovalo kak znesek – stipendijo.

Lp, Rajmund

a veš mogoče za kakšno agencijo, kjer ti poiščejo delo (v Londonu)?

Hvala za nasvete, lp Tina

Vem za nekaj agencij, posreduj mi tvoj e-mail naslov, ti jih posljem po e-mail, da ne bo kake panike tu na forumu.
Poslji mi tvoj e-mail na: rajmund@bitex.bg

LP,Rajmund

Johnny in vsi ostali: mednarodna matura nikoli NI pogoj. Lahko ti le OLAJSA vpis, da ne rabis opravljati nekaterih sprejemnih izpitov. Drugace pa z ustrezno zakljuceno 4-letno srednjo solo (torej poklicna matura (sicer redko) ali navadna matura), se lahko vpisete na ustrezne sole (univerze) po vsem svetu. Torej ce imate navadno maturo, je ta enakovredna mednarodni pri osnovnih pogojih za vpis. Torej, ce imas navadno maturo, jo das prevest v anglescino, potrdis pri notarju in to je to. Ker pa ta matura ni “mednarodna” moras na solah, kjer to zahtevajo, opravljati dodatne sprejemne izpite v izbranem tujem jeziku. Vsekakor pa moras dokazati znanje tujega jezika, prav tako z ustreznimi tujimi priznanji. Ponekod pa zahtevajo dodatno preverjanje, kljub temu, da imas mednarodno maturo. To je to. Na podiplomskih vpisih mednarodna matura ne steje nic!

Nazadnje, meni se prav zalostno zdi, da se po nasi ljubi Sloveniji razsirja tako mnenje o tej mednarodni maturi, ki je na nekaterih vidikih precej na nizji kakovostni ravni kot je nasa, slovenska, (npr. matematika), seveda zaradi ustrezne tuje terminologije. Zato pa ima veliko mednarodnih maturantih na fakultetah, bolj obarvanih matematicno, veliko vecje tezave kot “normalni” maturantje.

LP

Se pravi, če nimaš visokoletečih želja, da bi prišel na najboljšo šolo v Ameriki, Angliji.., potem je navadna matura dovolj?

Flamingo: tocno tako. Samo pac moras opravljat kaksen test vec. Na straneh od vseh sol imas napisane zahteve za mednarodne studente. Vendar pa lahko prides tudi na najboljse sole, samo potem moras obiskati kaksno olimpiado iz znanja ali pa napisati kaksne strokovne knjige :).

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close