Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek delitev stroskov pri razlicnih placah

delitev stroskov pri razlicnih placah

matr kwa ste težke,ej!
Jasno je, če si poročena, da ni važno kdo plača, saj te zadaj ščiti zakon o zakonski zvezi, če pa živiš skupaj nekaj mesecev (pri nama je bilo to 19 mese) te pa ta zakon ne ščiti.
Jaz vse plačujem,potem jo pa on lepo pobaše in gre.
Zato mi ne nakladat o tem jaz pa moj lubi pa vse skupaj počneva, pa sloh ni važn iz kere blagajne gre, še kako je važn pol ko eden gre.O matr ja, kwa ste težke

Tudi jaz sem mnenja, da dokler par ni porocen, da je bolje, da so racuni loceni in se delijo stroski sorazmerno. Ker v primeru, da gre par narazen, se lahko eden ali drugi obrise pod nosom.

sam ne mi hodt pol sem jokat kok ste dnarja zapraule za enga butlna,zato ker sem vam jasno povedala da tega ne delat

Tudi midva imava vsak svj osebni račun, ki pa je dostopen obema. On ima višjo plačo kot jaz, vendar se s tem ne obremenjujeva. Vseeno je, s katerega računa plačava, saj je denar skupen. Zaenkrat nama čisto štima. Položnice so plačane in je.

LP

PIKIPOKI, da nom dol padla, saj če ma on več in več plača, sploh ni noben problem, a veš

Sva poročena. V bistvu po vseh plačanih položnicah ugotoviva, koliko nama je ostalo in potem s tistim razpolagava. Si pa poveva, kaj sva kupila (če so vsote večje od 10.000), da ne greva v kakšen minus.

Meni se zdi, da to, kdo ima večjo plačo, v končni fazi ne igra nobene vloge. Midva sva si pred poroko delila stroške oz. je plačal tisti, ki je lahko. Glede hrane je bilo isto. Tisti, ki mu je stanje dopuščalo.
Mogoče se tudi motim, ampak nama to kar gre.

LP

Krena, ne vem če te prav razumem. Hočem pa rečt, da če si ti prostovoljno plačevala “za vse”, ti ni on zdaj nič dolžan (ko je šel), po moje. Razen, če bi imel hudo slabo vest, kar pa je malo verjentno. Take stvari je treba vedno prej pričakovat.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Poznala sem pred leti en par. Imela sta finance tako urejene, da je šlo z njenega računa za položnice, pa hrano, pa vse sprotne stroške, njegov račun je bil pa ‘za varčevanje’.

Razmerje se je sčasoma poslabšalo, preveč alkohola, pretepi, stalni prepiri, beganja od doma. Ona se je potem nekega dne le malo v glavi pošlihtala in sklenila, da se tega ne gre več in se je z otroci odselila k staršem in začela iskat neko trajnejšo rešitev za bivanje. A ni to dolgo trajalo – po parih dneh, ko je potrebovala denar, se je želela s svojim ‘bivšim’ dragim zmenit glede delitve prihrankov in je dobila lepo servirano, da on njej svojega denarja ne bo dajal, če pa hoče, pa lahko vedno nazaj pride, ker on jo ima rad. In se je po dveh dneh lepo premislila glede samostojnega življenja in se vrnila nazaj. Oni še vedno pije, se z njo krega, jo pretepa. Pa še za troho bolj jo zaničuje, kot jo je pred tem dogodkom.

Tale trend pri nas (zenska placuje stroske, moski pa “spara” – po moznosti za tehnicne predmete?!) je cedalje bolj opazen. In ko gresta narazen??? Zenska nima dnarja, ker je placevala stroske, moski pa nic ne ve, da je kaj njeno!!!
Ce mene vprasate morajo biti tudi varcevalni racuni loceni!!!

Nesrečna ženska bi se morala ločiti in odseliti stran od moža,ki pije in nori doma,ne pa ,da se vrača.Glede prihrankov,pa bi ji moral nekaj dati.Ona se ne bi smela vrniti k takemu moškemu.Ni vreden,da mu nudi karkoli.

Malo si izdelajta ekonomijo. Skupne stroške (voda, elektrika, ogrevanje, najemnina stanovanja, avto ipd.) plača najprej tisti z višjo plačo. Ampak samo toliko da pride do višine tistega z nižjo plačo. Ostale skupne stroške delita na pol. Osebne stvari pa plačata vsak iz svojega proračuna.

Npr.

skupni stroški = 100.000
te plača večja plača = 70.000
ostane = 30.000
te plača vsak = 15.000

parfumi, cigarete, vložki :-), pivo itd. pa je stvar posameznika.

To je “fer” ekonomija, ostalo pa kvečjemu “ego” ekonomija 🙂 !

Pa še neki! Če plačujeta položnice v roku sta navadna tepca! 🙂

Tamara, če sta dva poročena, lahko imata 100 ločenih računov, pa ne bo nič pomagalo ob ločitvi. Takrat bo 50-50.
Če pa še nista poročena pa je bolje prej razčistiti, kako se plačuje in s preostankom sama dva razpolagata, vsak po svoje.
Da pa žena pusti svobodno nakupovanje tehničnih stvari moškemu, je pa njena norost. Posebno, če je pijanc in zguba. Sama si je kriva, kaj ga pa ni prej na čevelj dala.

…a da je plačevat zamudne obresti po tvojem pametneje?…kako si si pa to zračunu?…

Ej krena, tipu je za čestitat, da je 19m zdržal s tabo. Noben denar ti ne pomaga, če si bednik, kot si ti!!!

Sam ste pa res ful nesramni, zakaj bi bila zdej Krena kr naenkrat bednik, če pa pove po pravic kako je bilo in se je pač iz te izkušnje nekaj naučila. tip je bil pač idijot, pa jezgleda izkoristil položaj, čist prav ima da je jezna. Leto in pol zapravlat denar za enga bednika pa ti pol ne ostane nič, ne more bit preveč fajn. Sploh ko pomisliš, da bi lahko vsaj kaj prešparal, emdtemko si nekaj zagonil za enga idijot,a ki ni tega vreden… Bi ji pa lahko že rpej povedal, da ne razmišlja o vezi enako, sam očitno je res en bednik, ki se šlepa takole čez življenje na račun drugih, mogoče je celo našel kako ki mu še več nudi.

Kaj pa v primeru, da ima punca/žena veliko večjo plačo, pa npr. zraven še dohodke od podedovanih nepremičnin, a se moški potem pustite da vas financira oz. kako to potem uredite?

Teycha, ja a nisi prebrala zgodbice od Krene?! 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Midva sva imela vedno plači v razmerju 1:2 ampak sva vedno oba dajala celo plačo skupaj. Ni bilo delitve moje, tvoje, ampak vedno vse od obeh. Garantirano funkcionira že več kot 20 let.

Mislim na zamudo parih dni, npr. plačata položnice konec meseca, itak imajo več stroškov z obračunavanjem obresti kot pa prihodkov z obrestmi tako, da zamudne obresti praktično nimata ker se jim niti ne splača računat zamudne obresti.

Tvoja ura doma pa je tudi nekaj vredna in ne noriš vedno plačevat in gledat kdaj maš roke plačevanja.

Vedno placujem opomine:-))

Sama sem za enakopravnost in če sta oba zrele pameti mislim ,da ni nobenega problema glede tega kdo koliko prispeva in kdo kaj plača ,daš pač toliko kolikor lahko…lp

Normalno in eden drugemu pomagata,samo fer morata biti.Ne pa gledati kaj bo kdo plačal in koliko.Niso vsi take škrtice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close