delitev premoženja
Zdravo;
Mene pa nekaj zanima. Ali mogoče kdo ve, kako je z razdelitvijo
premoženja, če si v zakonu. Želim namreč pred nakupom hiše samo
preveriti vaše mnenje, ker se nikoli ne ve.
Namreč parcelo bi mi kupil moj oče in sicer na moje ime. Ali je važno na keterega zakonca je hiša npr. prepisana. Naj še povem, da imava z možem nekaj prihranjeno vendar še zdaleč ne toliko, da bi sama zmogla graditi.
Finančno nama bo pomagal moj oče. Njegovi ne morejo nič pomagati, ker nimao nič. Kako je to potem pri razdelitvi premoženja, saj veste nikoli ne veš. Rada bi imela že sedaj vse razčiščeno. Ali je tudi potem delitev
pol pol tudi, če dobim jaz od mojih staršev pa recimo dvakrat več.
Prosim za pomoč.
Hvala že v naprej
Tina
Kar bosta pridobila v trajanju zakonske zveze ali koruzništvu s skupnim delom, se deli na polovico, ne glede na to, kdo je imel višjo plačo in kdo je več delal doma. Premoženje, ki ti ga dajo starši je samo tvoje. To dokažeš z darilno pogodbo ali podomnim. Je pa problem v primeru, da gre kaj narobe, to pravično izdvojiti in razdeliti.
Vse se deli na pol, razen če z tožbo dokazuješ, vendar je zamudno in odvisno od dobrega odvetnika.
Prej napišita stvari. Vsekakor morata biti oba na papirju.
Govorim iz lastnih izkušenj …ko se imata rada je vse izi, ko pa pride do razhajanja pa se gleda samo denar, ne sicer vsi, vendar v večini primerov. Si predstavljaš, da se razideta in te toži za polovico…ali pa se moraš zaradi nasilja celo izseliti (v mojem primeru z otroci) in ga tožiti, kar traja in traja leta in leta in to v letih ko najmanj potrebuješ kaj takega.
Obrni se na notarko go. Berden tel. 01 433 72 78 za informacije (informacija mislim da ni za plačat, a prej vprašaj). Ni oderuška in zelo poštena. Če bi jo jaz prej poznala, bi bilo marsikaj lahko drugače.
če ti bo pomagal oče. potem je najboljše, da oče kupi parcelo in naredi hišo do določene gradbene faze (odvisno koliko namerava pomagat).Potem pa takšno kot je prepiše z darilno pogodbo samo na tebe.V notarskem zapisu naj tudi piše, v kakšni gradbeni fazi ti oče podarja hišo.
Če pride do ločitve, bo jasno, da je ta del samo tvoj.Vidva pa potem hišo dokončata s svojimi sredstvi.Ta del pa se deli (če bo seveda do tega prišlo).
Forum je zaprt za komentiranje.