Delim bozanski recept
Sveze v penziji, itak ves cas v pogonu 🙂
in res kar zmanjka casa za dolga kuhanja. Pa sem zadnjic kupila tartufado iz crnih tartufov, ker jih res obozujem. Imam pa tudi domace oljcno olje, v katerega pogosto za malico kar kruh namakam. No tokrat sem zmesala okje in tartufado. Za kosilo samo to in kruh not namakala. Tako dobro hitro kosilo, da sem morala delit 🙂
Upokojenkaxy55, 20.10.2021 ob 06:26
Sveze v penziji, itak ves cas v pogonu 🙂
in res kar zmanjka casa za dolga kuhanja. Pa sem zadnjic kupila tartufado iz crnih tartufov, ker jih res obozujem. Imam pa tudi domace oljcno olje, v katerega pogosto za malico kar kruh namakam. No tokrat sem zmesala okje in tartufado. Za kosilo samo to in kruh not namakala. Tako dobro hitro kosilo, da sem morala delit 🙂
Za malico čisto OK, za kosilo niti slučajno.
Če bi jaz dobil to n amizo, bi z veseljem pojedel. Sem potoval po Italiji, dajo velikokrat kakšen dober kruh za predjed na mizo, tega pa namakaš v oljčno olje. Ponavadi sem tega toliko pojedel, da sem se nasitil, to je super zajrk, malica, kosilo … odvisno koliko kdo poje. Se pa od vedno držim, da je bolje manj jesti kot preveč in je lahko to odlično hladno in hitro kosilo … Tartufi pa ja, kar dragi za penzionista, ampak bom poskusil
Če smo že pri upokojencih. Jaz imam tri vnučke, kot termiti, venomer lačni. In kaj jim dam tako na hitro, ko ne uspem še skuhati? Kruh, ki ga namakajo v oljčno olje 🙂 To imajo zelo radi. Pa kruh z maslom, včasih tudi z nutelo 🙂 Sicer pa ja, sem pristaš toplega obroka, ampak tole s tartufi zna biti kar dobra ideja. Morda poskusim tudi z vnučki
Meni je dober narezek – pršut, goveji pršut, kakšen dober sir ali kakšen sveži sir, olive, kapre, grozdje, hruške, zraven pa popečena francoska štruca, natrta s česnom. Ali pa namesto popečenega kruha svež kruh, pomakam v olivno olje (ampak čisto malo, pravi olivc – sploh naš Istrski, ki je bolj pekoč, Istrska belica, se dodaja po malem, ker je zelo močnega okusa).
kuharca3333, 22.10.2021 ob 20:24
Poskusite še moj hitri zimski recept: koromač, pomaranča in granatno jabolko. Vse skupaj opereš, očistiš, pomarančo in koromač narežeš, daš v posodo, notri seveda tudi zrna granatne jabolke. Dodaš bučno olje in okisaš. Vem, se sliši čudno, ampak ko boste to spokusili …
To pa res ni hiter recept. Vsakič, ki trebim granatno jabolko poženem korenine. Pa še špricne vsake toliko, da je kot v klavnici. Kje je še priprava ostalih sestavin…
Tartufato pa jaz naraje zmešam s fuži. Hiter in odličen topel obrok.
Forum je zaprt za komentiranje.