Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Delavska hranilnica cenejša od ostalih bank?

Delavska hranilnica cenejša od ostalih bank?

Gledam cenike Delavske hranilnice in je bistveno cenejša kot moja banka. Recimo zdaj plačujem 5€ na mesec za vodenje računa, DH ima 1,25€. Pa kot vidim iste ugodnosti kot moja banka.
Obresti za varčevanje pri DH celo višje.
NLB tudi bistveno višje cene kot pri DH.

Je kje kak hakelc, da je DH toliko cenejša od ostalih? Bi kar šla k njim, samo mi je malce čudno, da so res toliko cenejši.
Vaše izkušnje?
Še kaka ugodna banka?
Rabim pa tudi elektronsko banko in da je na vseh bankomatih znotraj Euroobmočja brezplačen pa Mastercard tudi uporabljam občasno.

Ni nobenega hakeljca. Samo glede dvigov na bankomatih so že lani napovedali spremembe, ampak jih še niso uvedli.

Ni nobenega hakeljca. Samo glede dvigov na bankomatih so že lani napovedali spremembe, ampak jih še niso uvedli.
[/quote]

Sem preverila njihov paket za zaposlene, ima čisto vse, kar imam sedaj pa toliko cenejši.
To moram urediti in se prestaviti. Samo se vidi tako lepo, da človek kar sumi, da nekaj ni ok.

Moram pobrskat na netu, če so kje kaki podatki o bankah že na kupu. Nekje se mi zdi, da je bil pred kratkim en članek. Mogoče na Zvezi potrošnikov. Samo sem potem pozabila na tisto. Zdaj sem se pa spet spomnila, da sem pri ultra dragi banki.

[/quote]
Nisem njihov komintent razmišljam pa, da bi bil, ker imajo vse ceneje od NLB, prejšnji teden sem dobil njihov reklamni list in ko pogledam njihove stroške in primerjam z NLB je prihranek na letni ravni kar konkreten.

To so potrošniške organizacije že davno ugotovile. 🙂 Jaz sem pri njih že pet let, mož tudi. Oba sva prišla z oderuških bank, kot sta NLB in SKB. Pravi balzam. Oba sva si porihtala finance, ukinila limite, odplačala kredite in ne vem, če dava oba skupaj banki 10 evrov mesečno – s plačilom položnic. On pride skozi še ceneje, ker je v sindikatu ZSSS. Če pomislim, kako so me molzli prej … Jau! Pa kakšne brezvezne, oderuške produkte so nama prodali. To varčevanje, ono varčevanje … Profitirala pa samo banka.

Samo res, totalna tepka sem, ker se pustim takole banki odirat.
Kot, da bi bil cel projekt, da zamenjaš banko. Moram v teh dneh to urediti.
Ja, sem preračunala, konkretni prihranki so na letni ravni.

Meni je DH zelo v redu. Predvsem je čiusto enostavna njena spletna banka. Se ne da primerjati z NLB in SKB.

Tudi jaz sem v postopku menjave, pravzaprav sem že zamenjala, le še zaprem na SKB, ko mi odtegnejo zadnji trajnik. Resnično lahko pohvalim DH spletno banko, v primerjavi z SKB povsem preprosto. Malo nelagodnosti je pri menjavi (zapreti, odpreti, trajniki, direktne bremenitve, digitalno potrdilo za spletno banko), ampak ko enkrat pošlihtaš, si zadovoljen.

Ja, sitnosti s temi trajniki, amapk prihranek bo pa velik :). Hvala za informacije.

Pa kaj izgubljaš čas z nekimi brezveznimi študijami. Če posluješ samo v evrih, si ga brez nadaljnjega odpreš pri N26 in to je to.

Položnice: zastonj neomejeno
SEPA direktne bremenitve (a.k.a. “trajniki”): zastonj
Bankomati, dvigi v €: zastonj (do 5 dvigov na mesec, kar bi pa moralo biti dovolj; za tem 2€ na dvig)
Neevrski dvigi na bankomatu: medbančni tečaj + 1,7{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Uporaba kartice pri Hrčkih in drugod, kjer ni €: medbančni tečaj, brez dodatne provizije

Vse v zvezi z odprtjem urediš kar iz domačega fotelja po videoklicu, vse furaš izključno prek lične in funkcionalne spletne oz. mobilne aplikacije.

Za vse ostalo je tu Mastercard. Ki ga ob odprtju avtomatsko dobiš zastonj in ni članarine.

Več info o cenah Vaš link.

Če gre banka SLUČAJNO v franže, imaš nemško jamstvo za vloge, ki mu zaupam nekoliko bolj kot našemu. O vrednosti slednjega bi marsikaj lahko povedali Hrvati in Bosanci…

In daleč najpomebnejše, za razliko od DH tu z uporabo ne rediš Semolićev, Štrukljićev in ostalih sindikanalistov, ki so glavni krivci za tvojo bedo.

Pa kaj tako težiš s to banko? Jo imam, ampak ne, ni praktična. Že pri dvigih na bankomatih pade, ker ne 5 dvigov na mesec niti pod razno ni dovolj. Kot drugo, ni primerna za primarno banko, ker je vseeno kdaj treba fizično na banko, kot sekundarna pa nepraktična, ker si moraš denar nanjo nenehno nakazovat in torej vnaprej vedet, koliko boš porabil. Bi nekaj na horuk kupil, pa ne moreš, ker si nisi nakazal, nakazilo pa hodi par ur.
Pa ne obnašaj se, kot da je tale banka Robin Hood. Imaš osnovni gol paket, normalnega pa kar pošteno zakasirajo. Da o oderuških 2 evrih na dvig ne govorim. Jaz jo uporabljam samo občasno za spletne nakupe, pa še to res redko, ker se mi ne da čakat, da denar uleti na račun.

Na Delavski hranilnici sem dve leti, prej sem bila na DBS in še prej na NLB. Sem zadovoljna in je res tako ugodno kot piše na velikih. Zdaj pa so uvedli še digitalni račun, kjer je mesečni strošek 4,5 evra in je tu vključeno vodenje računa, spletna banka, sms obvestila in provizije za plačilne naloge v obsegu gospodinjstva. Ker imamo kar nekaj plačilnih nalogov, se mi bo ta račun splačal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close