Delavci v turizmu – dobite nedeljske dodatke?
Tisti, ki delate v turizmu, ko imate čez poletje polno, spomaldi, pozno jeseni pa bolj žalost, kar se obiska tiče.
Kako imate plačane nedelje? Dobite kaj nedeljskega dodatka ali ne?
Ali pa vam nedeljske ure obračunajo kot navadne ure. Nadure pa morate koristiti v času, ko pač ni toliko obiska? Torej poleti recimo 60 in več ur dela na teden. Oktobra pa recimo samo 30, razliko pa pokrijejo tiste poletne ure?
Sem delala v turizmu 7 let glavna sezona so bile šolske počitnice skozi vse leto, vikendi, velika noč glavni ruker okoli 15 avgusta ( Italjani, Nizozemci…)
Nedeljski dodatek smo dobil plačan ravno tako prazniki so bili boljše plačani. torej če je bila slučajno opcija sem raje delala nedeljo kot soboto. Čeprav je bila res redkost da si bil kater dan med vikendom fraj. Najbolj mortva sezona je bila spomladi ko se je začelo lepo vreme in so vsi začel okol bajt prčkat tujci so bli pa tudi redki ker niso imeli nekih praznikov….
Šla sem ravno zaradi tega ker, ko imaš enkrat otroke v šoli ti res ni vseeno če imaš julij avgust samo 7 dni v kosu frej ostale šolske počitnice pa si itak delov, kar se vikendov tiče si mev pa vsak 6 al pa prej 7 vikend frej soboto ali nedeljo…Plača je bila na začetku kar solidna, vmes so nekaj pogodbe spremijali osnova je sicer ostala ista ampak se je vseeno poznalo ker so nekaj z dodatki in stimulacijami zamutil… in ja v 7 letih ni šla plača gor niti za cent medtem ko se je za primerjavo partnerju povečala vsako leto. Ko sem se zaposlila je bilo med mojim in njegovo bruto plačo razlike cca 500 e, po 7 letih pa za 950e…. Aja imela pa sem plačo vodje tudi tudi sodelovka, ki je prišla 5 let za mano je imela do centa isti bruto s tem da je imela za stopnjo višjo izobrazbo…. Je šlo navzdol…
Forum je zaprt za komentiranje.