Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika delala bi dober ribji namaz

delala bi dober ribji namaz

kak recept?
Na kulinariki jih je nekaj,vem.Rada bi naredila res dobrega,ne premastnega…
Na kak kruh najbolj paše?
Hvala.

http://www.zenska.si/recepti/predjedi-prigrizki/recept-kremni-ribji-namaz/

meni na črnega

Konzerva sardin, olje odcedim, stlačim z vilico.
Dodam:
-sesekljane kisle kumarice – po okusu, npr. 2-3 delikatesne, majhne
-sesekljana čebula, kakšno žličko
-malo posolim
-malo popopram
-malo kisa

Kruh – kar imam doma.

0,3 kg tune v olju, 0,25 kg masla, pol kisle smetane, 1 strok česna,malo peteršilja, sok limone (malo), belo vino (pod deci) sol, poper.

Vse skupaj zmešaj na drobno. Na koncu dodaj smetano. Odličen je. Ravno včeraj sem ga si spet privoščila. Količino pa prilagodiš kolikor ga pač želiš.

Dober tek.

Tuna v olju, skuta,kisla smetana,maslo, šalotka,petršilj,koruza,sol,poper, 1 žlico limoninega soka

Pri nas zmaga tale:
RIBJI NAMAZ

Potrebujemo:

25 dag MASLA
1 konzervo SARDIN
1 konzervo TUNE
2 slane FILETE
1 velika tuba MAJONEZE
2 do 3 žlice GORČICE
2 žlici AJVARJA
2 KISLI KUMARICI
2 vloženi PAPRIKI
1 srednja ČEBULA
pest PETERŠILJA
25 dag ribanega SIRA (po okusu)

Priprava:

V multipraktiku sesekljaš čebulo, ribe, kumarice, papriko, peteršilj. Dodaš ostale sestavine in dobro zmešaš, da je masa gladka. Lahko dodaš olje od rib (jaz ga ne). Napolniš kozarce in hraniš v hladilniku. Zelo dober namaz, ki se dolgo ohrani.

Živi in pusti živeti

Sem to prebrala in imam okus ze na koncu jezika, ga grem delat. Okus OŠ 🙂

zmeljem orehe, dodam sardine v konzervi in malo olja iz te konzerve. Ta mi je najboljši.
Ko pa pečena riba ostane, pa zmeljem pistacije + ostanki ribe + po potrebi olivno olje. Ali pa muc dobi ostanke ribe in je tudi vesel.

Edini ribji namaz ki mi je zelo všeč je bakalar, je pa priprava zelo, zelo zahtevna, dolgotrajna….

Doma smo ga delali tako, da smo suh bakalar najprej potolkli s kladivom, da se malo zmehča pa ga vsaj 1 dan ali celo 2 namakali (vodo je treba menjat) pa ga zavili z vrvico in dali kuhat kar dobro uro če ne dve, potem je treba počakat da se zadost shladi, pa lepo pazljivo očistit in vse ‘meso’ dat stran.

Na oljčnem olju se potem prepraži nekaj drobno nasekljanega česna, da zarumeni in spet se počaka, da se to malo shladi, potem se s posebnim tolkalom tolče/meša ta bakalar z oljčnim oljem, toliko, kot ga bakalar ‘spije’, lahko pa (nekateri to počnejo čedalje pogosteje) daš vse skupaj v posodo in zmiksaš z mikserjem. Z ročnim tolkalom, traja to mešanje/tolčenje, kar dobro uro ali več, in je treba res meti moč v rokah, zato so dostikrat to delali doma moški….

Sodobnejše in bolj nezdrave opcije so, ko se temu dodajajo še različne smetane, eni dodajajo krompir, peteršilj, da je potem bolj dišeče, mazljivo, svetlo, kremasto, a meni je osebno najboljše tako pripravljen bakalar samo z oljem in česnom.

Jaz sem ga naredila prav danes. Sicer zelo enostavno:
– 2 škatlici rio mare
– par žlic masla (iz Hoferja, mehkega za mazanje),
– 4 sirčke

Vse skupaj sem zmiksala. Spekla sem domač kruh. Popoldan sem dobila obiske in sedaj ni več ne kruha, ne ribjega namaza.

o, tega bom pa jaz naredila, thx!

konzerve tune, skuto, maslo , majonezo , čebulo, strok česna, kisle kumarice, trdo kuhana jajce, začimbe za tatarskega, malo popra, soli, – vse skup vržem v multipraktik . Serviram kot tatrski biftek z maslom in majonezo in popečenim kruhom… njami…….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close