dela kdo na zavarovalnici triglav?
imam sklenjeno zavarovanje flexi.dve leti pačujem po 80 eur na mesec , začetni vložek pa je bil preko 2.000 eur. sedaj po dveh letih se je nabralo cca 4.000 eur. razmere so se sedaj zelo spremenile; razhod s partnerjem, kredit za stanovanje…zato bi rada nehala plačevati zavarovanje ter dvigniti denar. če sem prav prebrala mi po dveh letih prpada le 58{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tega vplačanega zneska. kaj mi je pametno narediti-plačevati 80 eur na mesec ne zmorem več..
prosi man mi kdo iskreno svetuje..res mi gre hudo
hvala vam
Jaz sicer ne delam tam, ampak imam tudi podobno zavarovanje. Letos sem zaradi težke finančne situacije hotela prekiniti in dvigniti denar (kolikor ga pač dajo po pogodbi), vendar ga nisem dobila, ker ti to predčasno izplačajo samo v določenih primerih, spomnim se npr. v primeru smrti družinskega člana. V glavnem niti slučajno nisem izpolnjevala pogojev za predčasno izplačilo, tako da mene in mojega denarja, ko se tole izteče, ne vidijo niti od daleč. Najbolje, da pokličeš svojega zavarovalniškega agenta, potem moraš dati vlogo za predčasno izplačilo in potem itak dobiš zavrnjeno. No, mogoče ti pa uspe.
Moj oče je izgubil službo, bil na sociali in v res veliki finančni stiski, pa mu Triglav niti pod razno ni dal nazaj vsega kar je vplačal, ampak zgolj nek minimalen znesek, ki ga je oče pač vzel, ker mu drugega ni preostalo. Tud koraka ne naredijo naproti, zato smo prekinili vsa zavarovanja, ki smo jih imeli tam.
Sama imam z omenjeno zavarovalnico dobre izkušnje – kar se tiče poškodb in ostalega.
Fleksi variante ne poznam. Ali si mogoče vprašala, če se da narediti tako, da prenehaš z mesečnimi nakazili, oz. da daš na mirovanje? Jaz sem ravno pri tej zavarovalnici pred leti dala pisno izjavo k polici, da spreminjam status na mirovanje plačevanja. Probaj, mogoče se še da.
Imas kredite in verjetno otroke, pa bi rada prekinila zavarovanje?! Se bos kako drugace zavarovala? Kdo ti bo pa kredit odplacal, ce te ni?
Iz obstojece police lahko dvignes cca 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stanja na racunu. Potem ti svetujem ali znizanje zneska na minimum 50e ali pa mirovanje police za 1 leto in potem nadaljevanje ali kapitalizacija police. V primeru, da polico nehas vplacevati, pa nujno nekje vsaj neko osnovno ziv. zav., obstaja vec oblik, pomembno je, da imas kritje za smrt in invalidnost.
ja življenjsko zavarovanje bi obdržala, ostalo pa bi prekinila, dala v kapitalizacijo…v mirovanju je lahko največ eno leto. zato prosim nasvet ker se sama ne spoznam. mi je pa zavarovanje sklenila neka zunanja agentka triglava ki se sedaj otepa kakršnega koli odgovora-me pošilja na triglav. moj agent pri katerem imam zavarovano vse ostalo pa mi ne more pomagat ker ni on sklenil police. sprašujem kaj narediti da bom najmanj oškodovana, plačevati naprej celo vsoto pa ne zmorem.
No, to da se te svetovalka otepa, ni prav.
Ampak tvoj agent pa tudi laze kot pes tece in ti svetujem, da ga zamenjas cimprej! Pa kaj hudica, ko mora pobrati denar pri tebi, z veseljem pride, za urediti pa kaj izven tega, se pa izmakne! Kakor ti lahko te stvari uredis sama na Triglavu, tako ti jih lahko tudi tvoj agent, pa se svetuje ti lahko tocno kaj in kako, v kolikor seveda pozna produkt (kar bi ga moral!).
Kaksno ziv. zavarovanje imas?
In kako mislis, da bos prekinila polico, obdrzala pa ziv. zav.?
12e placujes nezgodno.
Zaupas svojemu agentu, da ve kaj dela? Ce da, potem ga poklici, naj pride in ti to uredi, ker je tudi to njegova delovna obveznost in skrb za stranko, pa ceprav ni sklenil te police!
Iz Flexa lahko dvignes enkratni vlozek + obresti – 300e vedno. Po dveh letih pa se mesecna vplacila + obresti – stroski – 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kot predujem. Potem daj polico v mirovanje za 1 leto, potem bos pa videla, kaj bos. V tem enem letu ne bos zavarovana! Zato ti svetujem vsaj neko osnovno polico z zavarovanjem, v kolikor nimas se kaksne druge, ki ze tece.
vkrizisem… pojdi na zavarovalnico, naj ti pogledajo, kaj za eno zavarovanje imaš…. pri nekaterih zav je potrebno tudi predujem vračat, skupaj z obroki, pri drugih pač ne – ampak predujem lahko vzameš šele takrat, ko imaš že nekaj premoženja na polici in je riziko premija že pokrita…
V glavnem, kar nekaj možnosti imaš, najslabša je pa ta, da vzameš ven denar.
Jah, ni kej…. pogodba je dolgoročna in če bi se zavarovalnica en dan zmislila in ti jo hotela prekinit, ti ne bi bilo prav, ne? :))) Sigurno bi jih tožila… :))
Pa ti sploh veš kaj je zavarovanje Flexi in kaj navadno življenjsko – na flexi zavarovanje je minimalno 50,00 € sicer pa imaš pogoje tukaj http://www.triglav.si/pokazi.asp?id=1955 in pozorna bodi na 17. člen. Potem premisli in pojdi res malo na tvojo območno enoto in naj ti ponudijo najboljše opcije.
Forum je zaprt za komentiranje.