Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Dekoracija- sladkorni oblivi

Dekoracija- sladkorni oblivi

Pozdravljeni, umetniki!
Hči si je zaželela pravljično torto – malo sem gledala recepte, našla tudi nekaj nazornih primerov izgleda (gradovi itd.), zdaj pa me zanima, kje lahko kupim sladkorni obliv v različnih barvah, da bi grad in griček, na katerem bo grad stal, pobarvala….

Hvala.

A.

Največkrat se kupijo barve in potem obarva krema ali smetana. Ne spomnem se, da bi katera kdaj omenjala kak kupljen sladkorni obliv. Če pa se motim, me bodo druge kuharice popravile.

Kaj pa če pobarvaš sladkorni led? Z jedilnimi barvami, čokolado ,…
Jaz bi sicer barvala smetano, ker se lepše maže.

Marcipan pa že dobiš različnih barv:)))))))

<http://kate.moj-album.com/>

Sladkorni led se lepo in intenzivno obarva, težave so le z razlivanjem, površine morajo biti ravne in temu primerne.

Enako dobro in intenzivno se obarva marcipan, ful enostavno ga je doma narediti, poglej stare poste. Razvaljaš ga in torto “oblečeš” kot s tapeto :-))

In seveda še smetana, ki se lepo maže, vendar z navadnimi jedilnimi barvami ni močnih barv, samo pastelne.

Obstaja še tičino masa (iz sladkorja), poglej stare poste. Tiste najlepše in najbolj umetelne torte so menda iz tega.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close