Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Deinštaliranje windowsa xp

Deinštaliranje windowsa xp

Na prenosniku imam trenutno inštaliran windows xp, pa bi ga rada zamenjala z windows 2000. Avtomatsko mi to ne gre, ker ko vstavim cd z w2000, mi napiše, da je funkcija instalacije onemogočena zaradi w. xp. Nato sem brskala po netu in našla samo rešitve, ki pri meni ne funkcionirajo- napr. da ga deinštaliram prek Add or remove programs ali prek safe mode.
Je še kakšna druga možnost, da se znebim xp-ja?

Zakaj bi zamenjala winxp z win2000?

vstaviš plošček od windows 2000 in ponovno zaženeš računalo, pa
bi morala instalacija povoziti windows xp.
seveda veš, da boš izgubila podatke 🙂

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Mene pa zanima kako odstraniti Visto?.
Na C: imam XP na D: pa Visto. Vendar bi jo želel odstraniti, ker ni še to-to. Pravzaprav sem disk D: formatiral a mi pri zagonu še vedno išče Visto in šele nato ponudi možnost izbire operacijskega sistema.

Ena varjanta je ta, da zaženeš Recovery Console (od XPjev) in uporabiš fixmbr in fixboot.

Druga varjanta je da greš v mapo Boot na boot particiji (mapa ima hidden atribut) in zaženeš fixntfs -xp.

Ko si se znebil vistinega boot loaderja lahko pobrišeš celotno mapo Boot in datoteko bootmgr na boot particiji.

Ne najdem tega (funkcijo prikaži skrite datoteke imam vključeno), morda slovenski prevod?. Želim si tudi na novo instalirati XP-je vendar ne morem, ker mi ne sprejme tipke F8 ampak kar isče Visto. Particija D: je prazna (formatirana) tako, da tam ni nobene Boot datoteke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close