Definicije: enosobno, eno in polsobno stanovanje… atrijsko
Kdaj se šteje stanovanje za enosobno, enoinpolsobno, dvosobno, dvoinpolsobno…?
Garsonjera je, če je vse skupaj, samo kopalnica je posebej? Predprostor je verjtno tudi?
Kaj se šteje za celo sobo? !2 kvadratov in več?
Če je recimo kuhinja 15 kvadratov, soba 15, je to dvosobno, a ne?
Če je kuhinja 15, soba pa recimo 8, je to eno in pol?
Kaj pa, če je recimo kuhinja 15, zraven pa dve sobi po 8? Torej ena soba plus dve polovički? Je to dvosobno ali kako, so pa trije prostori?
Mansarda pomeni, da so stropovi poševni, pod hangrtom po domače. Da ni v celoti strop kaj vem 2,20m ali koliko je normalno, ampak je delno nižji.
Kaj pa atrijsko stanovanje? Pritlično z vrtom?
Kaj pa dvojček? Ena hiša, kjer je leva polovica eno, desna pa drugo stanovanje ali dve hiši, s skupno steno ali kako?
Pa vrstne hiše? Se držijo skupaj?
Ti locis med sobo in kuhinjo?
Kuhinja ni soba!
Ce imas kuhinjo in dv emali sobici, je to stanovanje z dvema kabinetoma brez sobe.
Ce imas kuhinjo in eno 12m2 sobo, je enosobno.
Kihinja in 2x 12m2 sobi, je dvosobno.
Itd.
Kuhinja, kopalnica in predsoba ne stejejo za sobe.
Ce imas en res velik prostor za kuhinjo, jedilnico in dnevno v enem, potem lahko tisti del dnevnega prostora stejes pod sobo.
Kuhinja je lahko recimo 6 kvadratov, mogoče še manj. Lahko pa je recimo 20 kvadratov. Pri nas doma je kuhinja 4×5. Tako, da meni je to soba.
Ne more biti enako ali imaš neko kuhinjsko nišo ali kako se reče ali pa je kuhinja 20 kvadratov. Pa v obeh primerih reči, da to ni soba. Meni to ni logično.
Torej konkretno koliko sobno stanovanje je tole:ž
kuhinja 20 kvadratov – kako se torej to šteje?
dnevna soba 20 kvadratov – tole se šteje za eno sobo
dve sobi po 9 kvadratov – kaj pa tole, dve polovički?
soba cca 16 kvadratov – tudi tole je ena soba
hodnik pa ne vem koliko, cca 20 kvadratov
kako gre to, 06.11.2021 ob 16:25
Kuhinja je lahko recimo 6 kvadratov, mogoče še manj. Lahko pa je recimo 20 kvadratov. Pri nas doma je kuhinja 4×5. Tako, da meni je to soba.
Ne more biti enako ali imaš neko kuhinjsko nišo ali kako se reče ali pa je kuhinja 20 kvadratov. Pa v obeh primerih reči, da to ni soba. Meni to ni logično.
Torej konkretno koliko sobno stanovanje je tole:ž
kuhinja 20 kvadratov – kako se torej to šteje?
dnevna soba 20 kvadratov – tole se šteje za eno sobo
dve sobi po 9 kvadratov – kaj pa tole, dve polovički?
soba cca 16 kvadratov – tudi tole je ena soba
hodnik pa ne vem koliko, cca 20 kvadratov
Pač tako je. Garsonjera pomeni, da nimaš ločene sobe, pa obstajajo garsonjere z 20m² pa tudi s 45m². Saj na koncu gledaš vse – št. sob, kvadraturo, itd.
Forum je zaprt za komentiranje.