dedovanje na hrvaškem
mi mogoče zna kdo pomagati, namreč, oče je pred smrtjo želel, da njegova rojsna hiša, ki je na hrvaškem, pripada meni in bratu. Prišla bolezen in…
Zanima me, kako oz. kakšne papirje moram prinesti na občino, da oddam vlogo, da se postopek prične oz. kako poteka, ali rabimo odvetnika ???
moje znanje hrvaškega jezika je še kar, vendar pri poslovnem besedilu pa zmrznem. Je mogoče kdo, ki je podobno stvar že urejal ?
hvala in lep dan
V kolikor ni drugih otrok,bosta dedovala vidva in mama ce je seveda še živa.
V kraju kjer stoji hisa,boste morali vložit zahtevek po dedovanju,v kolikor je to manjši kraj,boste klicani v roku 5 mesecev.
Tud od mojga oče je umrl,hiša na otoku Pagu,dedovali so samo otroci in mama.Oporoka ni bila napisana,vložit so morali samo na sodicsu na pagu prosnjo oziroma zahtevo.
Tako ali tako boš morala priložiti kup dokumentov, ki bodo morali biti vsi prevedeni pri SUDSKEM TUMAĆU in overjeni pri JAVNOM BILJEŽNIKU. Najprej vse prevedi, ker brez tega ni nič. Jaz sicer ne vem dosti o dedovanju, vendar sem se preselila na Hrvaško in sem morala vse papirje od A do Ž prevajati in overiti.
jaz sem sicer potrebovala papirje za začasno prebivališče (potrdilo o nekaznovanju – prevedeno, kopija potnega lista overjena, opija zdr. zavarovanja overjena, potrdilo o partnerjevi plači prevedeno, mednarodni rojstni list, izjava partnerja, da živim pri njemu in da je lastnik stanovanja overjna pri javnom bilježniku…)
Najprej se res vse pozanimaj, ker ti bo vedno manjkal kakšen dokument…
Forum je zaprt za komentiranje.