Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine dediščina iz stare mame na vnukinjo

dediščina iz stare mame na vnukinjo

lp
prosim za pomoč, kar se ne bi rad opekel.
Stara mama poseduje staro ratzpadajočo hišo, v kateri se ne da več živeti, na parceli 420 m”
Dedovali bosta 2 Hčeri(to je edino premoženje), ena bo prepisala-podarila svoji hčeri, druga pa bi se strnjala z ipzlačilom 1/2 polovice vrednosti.
Jaz sem fant od punce-vnukinje,ki bo del dobila od ene hcere-svoje mame,drugo polovico vrednosti pa bi jaz izplačal od njene tete.Tukaj imava namen graditi hišo.

Kako je pravno najbolj preprosto in pošteno,da se uredi prepis, da ner bi dal denarja na lepe oči,ampak da se to izpelje na pravilen način.
Ali je nujna in potrebna kupo prodajna pogodba, ali sva lahko vsak pol-pol solastnika ?

Hvala za odgovor

Po moje bi bila najboljša rešitev, da se na zapuščinski obravnavi dogovorite, da se puncina mama odpove dediščini v korist svoje hčerke, ki bo hkrati izplačala tudi drugo dedinjo- svojo teto. Tako bo na podlagi sklepa sodišča tvoja punca lastnica celotne parcele. Vidva s punco pa potem naredita kupoprodajno pogodbo za polovico parcele, da boš lepo, uradno solastnik in tudi neko dokazilo boš imel, koliko denarja si izplačal. Kupoprodajna pogodba je pri vama najugodnejša rešitev, ker bodo stroški najnižji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close