Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek davčne blagajne

davčne blagajne

zanima me vaše mnenje. ste za ali proti uvedbi davčnih blagajn? sama drugače nimam svojega podjetja ampak sem proti, saj se bo zaradi uvede blagajn veliko podjetij zaprlo, in bodo ljudje ostajali brez služb. saj že tako in tako komaj shajajo iz meseca v mesec sedaj pa naj še plačujejo državi.grrrrrrrr

A ti sploh veš, zakaj se davčne blagajne uvajajo?

Ukvarjam se z trgovino, ze sedaj nic ne prikrivam, moti me samo to,kako negospodarno drzava ravna z denarjem. Vec jim das vec zagonijo (kot zenske). Pa spet bo nekdo zasluzil s temi blagajnami. Sigurno je to lobiranje prodajalcev blagajn, ampak oni so z servisi kar veliki utajevaci davkov. Zaradi goljufivih gostincev in programa POS Elektroncek( Joc Pececnik) ki omogoca brisanje postavk iz racuna, bomo imeli vsi trgovci dodatne stroske.

Moti me zaradi tega, ker bo nekdo konkretno pristavil svoj lonček za uvedbo teh blagajn.
Načeloma pa se strinjam z njimi; onemogočili bojo manjšanje prometa in posledično utajo davkov.
Predvsem pa; največ bi naredili, če bi naučili ljudi, da je najeti obrtnika ali kaj kupiti brez računa kraja!

Par let nazaj, ko je DURS imel nagradno igro “Vzemite račun”, sem dobila v službi kontrolo.
V naši kavarnici je nekdo pobral dva računa (različna dneva) in pregledali so kompleten registrski trak tega dne in tudi preverili dnevno rekapitulacijo ter mesečni obračun DDV-ja.
Ko sem kontrolorko vprašala, zakaj ročno sešteva računčke za kavice in podobno, mi je kar odkrito povedala, da se v manj kot polovici primerov dnevna rekapitulacija ujema z računi. Programe so imeli celo tako nastavljene, da niso rabili nič brisat, le na dnevni seštevek je izpisalo npr.80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dnevnega prometa.
Pri nas se je ujemalo, ker se takih igric nismo nikoli šli 🙂

Jaz sem s temi blagajnami popolnoma strinjam.
In ne vem zakaj bi podjetja morala zapreti zaradi uvedbe blagajn? Ker ne bodo mogla več goljufati ali zakaj? Ker nakup blagajn bo itak sofinancirala država (vsaj kolikor sem spremljala zadnje dni). Morali bi uvesti še dosti bolj drastične ukrepe, da bi sivo ekonomijo še bolj omejili.

Spet se država spravlja na male “utajevalce”, ta velike pa ščiti. Sem absolutno proti, ker država dobi več kot preveč denarja, pa z njim ne zna ravnati.

mica.cica,a država pa nas ne goljufa-al kaj.
sama pravim do ljudi-strank bodi pošten-državo pa goljufaj kolko se da.dovolj je bilo da mi njihove žepe polnimo in se z javnim denarjem osebno okoriščajo–ali pa ste še vedno tako naivni in verjamete da grejo pobrani davki za narodov blagor.če bi šli nebi bili kjer smo.
samo kaj,ko smo taki naivci-hodiš v službo-plače ne dobiš-pa se še tolažiš-ah samo da imam službo-pa tudi če od tega ne moreš živet ,delaš cele dneve-za kaj?,doma se kregaš,družina razpada-ampak samo da imam službo….ampak kako dolgo še?
mislim da bomo kmalu vsi na zavodih,kakor je videt.ker bojo še tiste male zaposlene s.p.tja spravil,ki se itak komaj živijo.
res se vedno znova čudim slovenski naivnosti.in ako se pustimo teptat.
ker pa ne zdrži,pa samomor naredi pa se reši.to je naša folklora.
namesto da bi že zdavnaj zaropotali tako ali drugače.

Če veš za koga, ki se osebno okorišča z javnim denarjem, ga prijavi. Ni pa to razlog, da opravičuješ goljufanje vsevprek. A ti pa iz javnega denarja nič ne dobiš?

Na zavodu za zaposlovanje ljudje (kolikor so upravičeni seveda) dobivajo nadomestila za brezposelnost – ta denar pade z neba?

Pusti se teptat tudi tisti, ki poziva k vsesplošnemu goljufanju. Ker se bodo pač davki dvignili za tiste, ki plačujejo. In jaz nočem kar naprej nekaj plačevat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close