darilo ženi ali partnerki ob rojstvu otroka ?
Zanimivo da je meni tudi moj zabičala da ne smem nič nositi. Seveda je dobila najljubšo čokolado, kasneje pa še zlato zapestnico ki jo s takim veseljem ob posebnih priložnostih nosi, da mi ni žal da sem to nardil. Kar oči se ji zasvetijo ko pogleda tisto ogrlico. Za ostala dva pa je dobila bolj praktična darila.
Kolegici je mož kupil uro. Nakita na splošno ne nosi, uro ima pa ves čas gor. Menda je za uro dal skoraj 200€. Sliši se lepo, ker se je res potrudil. Samo kaj ko je tip to naredil samo zato, da se s tem še vedno postavlja. Njemu so samo darila pomembna. Vsakič, ko je kaj narobe, ji darila naprej meče. Ona njemu “bi šel prosim tamalo tja peljat”, on njej pa “pa kaj bi ti rada od mene, saj si dobila uro za darilo, a to ni dovolj”. A če nekomu za darilo nekaj kupiš ti pa ni treba nič delat? Kolega je enkrat rekel, da raje punci kupi avto (in ji ga je) kot pa, da bi jo moral on kam peljat. Pač “vse ti bom kupil samo pusti me pri miru”.
Drugače pa kolikor vem je še skoraj vsaka kaj dobila.
Meni nič, ker pred toliko leti, vsaj pri nas, ni bilo te navade, mi je pa v porodnišnico prinesel prekrasen šopek rdečih vrtnic in veliko košaro sadja in slaščic, ki sem jo dala sestram na oddelku.
Pred toliko leti (desetletji) se je smelo še nositi rože v porodnišnico. Šopki so bili vedno okrašeni z modro (za fantke) ali roza (za punčke) pentljo.
Priznam, da niti pomislila nisem na darilo ob porodih – ne prvič ne drugič. Nisem za te stvari, moj dragi pa se je tega tudi navzel od mene :-))) Tako da ne, ne pričakujem čisto nobenega darila ob rojstvu otroka. Mi je otrok in ata ob njem čisto dovolj. Če pomislim, pa je v moji okolici tako, da so največja oz. najdražja darila dajali ravno tisti očetje, ki so potem bili en k…. od očetov. Otroka niso niti enkrat previli, niti enkrat preoblekli,…še kasneje jim je bil otrok čisto odveč. Tako da imam raje takšno darilo, da je ata res ata, zna in hoče poskrbet za svojega otroka. Takšno darilo pa sem dobila vsakič 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.