Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek darilo ženi ali partnerki ob rojstvu otroka ?

darilo ženi ali partnerki ob rojstvu otroka ?

Ali ste kaj dobile, meni je to lepa navada, za katero očitno moj mož ni vedel. :-). Ponavadi je to kaj zlatega.

ja jaz sem dobila za prvega zlato zapestnico in sem bila ful presenečena ker tudi nisem vedela da se kaj podarja . Za drugega je bil pa mož že bolj praktik sem pa dobila gugalni stol. he he
Ne bit huda nanj ker eni majo to navado drugi ne mene je to presenetilo.

Moj tudi ni ničesar prinesel, niti doma pripravil. Je pa moja zlata tašča kupila čudovito orhidejo in pižamo zame.

Tudi mene je zelo presenetil ker nisem vedla da se kaj daje:) dubila sem pa balon, enega velikega pliskota zame in enega za malega in pa precudovit swarovski kipec vozicka:) in to mi je prinesel takoj po rojstu malega v porodno sem bila cisto sokirana 🙂 lp

Ma, res ne vem, kaj ženske vidite v nakitu, zlatnini… pa sm ženska in vsakemu tipu do zdele sm povedla, da nej mi kaj tazga nikar ne kupuje…

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

Meni je moja zabičala da ne smem nič nositi ker je otrok najin in ne njen. Pa je potem kasneje vseeno dobila k se je mal umirila.

Ko sta me mami in oci dopoldan vozila na najino poroko, sem od mamice dobila vrizico, ki ji jo je oce podaril ob mojem rojstvu.

Moz mi je za vse tri prinesel nekaj zlatega, kar bodo dekleta dobila po tradiciji naprej ob poroki.

očitno una možačasta

Zanimivo da je meni tudi moj zabičala da ne smem nič nositi. Seveda je dobila najljubšo čokolado, kasneje pa še zlato zapestnico ki jo s takim veseljem ob posebnih priložnostih nosi, da mi ni žal da sem to nardil. Kar oči se ji zasvetijo ko pogleda tisto ogrlico. Za ostala dva pa je dobila bolj praktična darila.

Meni je podaril najino zlato dete…prvič in drugič ;)…drugo pa nič.

Meni je podaril dva zlata prstana in zlato zapestnico, samo nič ne nosim.
Prstani me ovirajo, zlata zapestnica pa tudi ni preveč zame, ker me ovira pri delu. Rajši imam navadno bižuterijo in še to samo občasno.

v naslednjih 21 letih ga bo stalo to dete en Volvo XC60 v 25 pa XC90

Obakrat prstana iz belega zlata, ki ju rada nosim. Lepo.

Moj je prinesel tako lepo ogrlico, me je popolnoma šokiral. Sem kasneje izvedela da mu je moja mati svetovala kakšno naj kupi

Flo, si ti kdaj pomislila, da zenska zenski ni enaka? Ena ima rada nakit, druga avte in tretja fuzbal. Pa zato ni ena boljsa in druga slabsa, samo razlicne so.

Darilce ob rojstvu se mi zdi lustna navada, samo brez pretiravanja in ni treba, da je nakit.

Kolegici je mož kupil uro. Nakita na splošno ne nosi, uro ima pa ves čas gor. Menda je za uro dal skoraj 200€. Sliši se lepo, ker se je res potrudil. Samo kaj ko je tip to naredil samo zato, da se s tem še vedno postavlja. Njemu so samo darila pomembna. Vsakič, ko je kaj narobe, ji darila naprej meče. Ona njemu “bi šel prosim tamalo tja peljat”, on njej pa “pa kaj bi ti rada od mene, saj si dobila uro za darilo, a to ni dovolj”. A če nekomu za darilo nekaj kupiš ti pa ni treba nič delat? Kolega je enkrat rekel, da raje punci kupi avto (in ji ga je) kot pa, da bi jo moral on kam peljat. Pač “vse ti bom kupil samo pusti me pri miru”.

Drugače pa kolikor vem je še skoraj vsaka kaj dobila.

Ja, bilo je pred 18 leti….zlata verižica, ki je od takrat še nisem snela:)

Moj je napolnil banjo z zlato radgonsko penino – nepozabno!

Tudi moj je meni kupil zlato zapestnico in jo nosim že 20 let. Bila sem zelo presenečena, ker je že v porodni sobi ob prvem stiskanju otročka rekel, da ima nekaj zame, ker sem mu podarila nekaj tako dragocenega.

Meni nič, ker pred toliko leti, vsaj pri nas, ni bilo te navade, mi je pa v porodnišnico prinesel prekrasen šopek rdečih vrtnic in veliko košaro sadja in slaščic, ki sem jo dala sestram na oddelku.
Pred toliko leti (desetletji) se je smelo še nositi rože v porodnišnico. Šopki so bili vedno okrašeni z modro (za fantke) ali roza (za punčke) pentljo.

Prinesel je en cvetek od rože, vse ostale so imele šopke, pa druge malenkosti, nekatere nakit, moj skopuški zdaj ex pa mi je povedal, da je med veseljačenjem razbil avto. Še danes, po 25 letih, od njega ni nič. Luzer.

Dvakrat nič.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Priznam, da niti pomislila nisem na darilo ob porodih – ne prvič ne drugič. Nisem za te stvari, moj dragi pa se je tega tudi navzel od mene :-))) Tako da ne, ne pričakujem čisto nobenega darila ob rojstvu otroka. Mi je otrok in ata ob njem čisto dovolj. Če pomislim, pa je v moji okolici tako, da so največja oz. najdražja darila dajali ravno tisti očetje, ki so potem bili en k…. od očetov. Otroka niso niti enkrat previli, niti enkrat preoblekli,…še kasneje jim je bil otrok čisto odveč. Tako da imam raje takšno darilo, da je ata res ata, zna in hoče poskrbet za svojega otroka. Takšno darilo pa sem dobila vsakič 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close