Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Darilo za žensko!

Darilo za žensko!

Kaj naj kupim tei za 54 let? Imate kakšno idejo?

Hvala in lep dan!

Midva sva moževa mami lani podarila darilni bon za aromaterapijo z masažo. lp

Mogoče kakšno lepo ovratno ruto, dobro knjigo, leo okvir za fotograjije…Cd z kakšno glasbo, ki jo posluša….

Karte za kakšno predstavo. Jaz priporočam monokomedijo Jamski človek. Predstava ima pripis: pridita še preden se skregata. :-)) Zraven ji lahko pokloniš robčke, saj ji bodo solze tekle od brade.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Daril načeloma ne maram. Sploh prejeta me znajo pošteno ziritirati… Zato kakšnega pametnega predloga nimam. Tudi v trgovine preveč ne zahajam. A vseeno…
Če se orientiram po meni ljubih damah v zrelih letih, je tu nekaj “pravil”, po katerih zanje izbiram darila:

1) Moja mama se najbolj navdušuje nad darili z lepotilno vsebino. Je tip ženske, ki ji veliko pomeni urejenost, negovana koža, pozornost, komplimenti… Še posebej, ker ji zadnje čase ni bilo lahko v življenju (psihično in fizično). Doživela je vse mogoče hude pretrese… Vsa ta lepotilna “krama” njeni ranjeni duši predstavlja blažilno zdravilo.
Če gre za parfumček z vonjem mošusa, ki traja in traajaaaa, je njeno navdušenje največje. Sploh, če je v čedni steklenički in vsaj malo bolj “fine” znamke. Prijeten vonj, ki ostaja za njo, je njen zaščitni znak (tako ona pravi!).
V poštev pridejo tudi “fine” maže proti gubam za zrelo kožo.
Razveseli jo še darilni bon za “intimno” lepotno proceduro v “odmaknjenem” kozmetičnem (npr. masaža, nega obraza…) ali frizerskem studiu. Važno, da se nekdo z njo intenzivno ukvarja in jo nežno “crklja”.
No, proti lepem spodnjemu perilu ali čedni spalni opravi, tudi nima nič proti (zanjo “intimno” garderobo večinoma kupujem v Nami). Mora pa vse biti v nežnih, pastelnih barvah, iz naravnih materialov (svila, mehek bombaž), prijetno za nošenje, lahko za vzdrževanje…
Vse to, razen frizerja, se da dobiti do 10.000 SIT in celo kaj manj. Lahko tudi za veliko več, česar sama trenutno nisem zmožna…

2) Mojo najljubšo teto razveselijo “natikljiva” darila, ki morajo biti čedna in modna: svileni šali, rute, kosi oblačila, damske rokavice, broške… V določenih trgovinah za tako darilo odšteješ od 2.000 – 7.000 SIT največ.

3) Imam prijateljico v poznejših zrelih letih, ki se navdušuje nad klasiko v vseh oblikah. Njo najraje obdarujem! Najbolj je vesela redkih knjig starih, večnih klasikov, ki se težko dobijo. Ali pa dveh vstopnic za (kakšno v naprej razprodano) gledališko predstavo ali instrumentalni koncert, kamor se lahko odpravi s sebi sorodno dušo.

4) Svoji nekdanji sosedi (starejši ženski), s katero sva ohranili lepe, pristne stike in še vedno na nek način skrbi zame, navadno 1X na leto podarim nekaj, kar sama ustvarim (npr. manjšo sliko). Če nimam ničesar na zalogi, pa pobrskam po trgovinah, kjer izberem nekaj z navdihom orientala, npr. kakšno skulpturo, svečnik… (precej ugodne cene, sploh v Italiji!)

5) Moja tašča je tip ženske, ki se za nič na svetu ne premakne iz varnega zavetja doma. Njo čustveno razorožiš z navadnimi ortopedskimi copati ali toplo pižamo (zelo lepe pižame, spalne srajce – od navadnih do bolj finih – imajo v Nami po zmernih cenah). Vesela je tudi loncev, kozarcev…, ki si jih lahko sama izbere iz Sparovega prospekta.

Ker ne vem, v kakšni navezavi si z damo, ki jo nameravaš obdariti, kolikšna je načrtovana vrednost darila, za kakšno priložnost gre itd., sem se nagibala k “cenejšim” predlogom. Ideje niso genialne, vem.
A verjamem, da če se boš zanesla predvsem nase, na svoj okus, da boš še najbolje naredila. Prepričana sem, da boš naposled izbrala nekaj, kar bo obdarovanko zelo razveselilo.

Kaj takega?
https://www.facebook.com/pages/Metka-Galerija/497566253604024

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close