Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Darilo za magisterij

Darilo za magisterij

Sestricna bo zdej septmebra magistrirala iz farmacije. Ima gdo izkusnje s tem kaj kupiti za darilo? Samo ne te bone za masaze in te fore. Nekaj konkretnega.

Pojdi na tečaj Slovenjstine, da ne boš delala sramote sestrični, magistri farmacije!

10 jurjev je kar primerna nagrada , ampak bolj iz strani starsev.

Saj se zahebavaš, kajne. Starša sta jo študirala in zdaj ji naj še plačata?

Včasih je bilo tako, da je študent iz hvaležnosti dal prvo plačo staršem.

Magistirala bo iz farmacije ali diplomirala iz farmacije? Ker to sta dve različni stvari.

Če bo magistra farmacije za imenom in priimkom, torej je hodila 5 let na dodiplomski študij, bo diplomirala iz farmacije.

Če je obiskovala magistrski podiplomski študij bo pa magistrirala iz farmacije.

Predvidevam da bo diplomirala iz farmacije ker sedaj so podiplomski študiji po smotanem bolonjskem sistemu še samo doktorski se mi zdi.

Saj se zahebavaš, kajne. Starša sta jo študirala in zdaj ji naj še plačata?

Včasih je bilo tako, da je študent iz hvaležnosti dal prvo plačo staršem.
[/quote]

Seveda, prvo plačo si dal staršem – v kakšni tvoji vukojebini, kjer veljajo prav posebna telebanska pravila. Starši so otroka DOLŽNI izobraževati, pa če jim je všeč ali ne.
Jaz bi dala denar, ki sem ga namenila darilu, pa naj počne z njim kar želi. Če je ne poznaš tako dobro, da veš, kaj ima rada, je po moje nesmiselno kupovati darilo. Meni je to zapravljanje denarja, ker imaš zelo malo možnosti, da jo razveseliš. Lahko pa jo tudi vprašaš kaj si želi v okviru tvojega predvidenega proračuna, če ti je morda to bolj všeč.

Dobro, zapletate, saj vseeno, ali je na dodiplomskem ali podiplomskem študiju, ampak če prav vem, je današnji mag. farm. enak kot prejšnji mag. farm in je to pač današnji strokovni magisterij, ker znanstvenih tako ali tako ni več.

Torej, nočeš bona, hočeš dati darilo. Ker gre za en mejnik v življenju, je pametno kakšno darilo, ki ostane. Zadnje čase so zelo popularni zlatniki, pač naložbeno zlato. Lahko pa greš lepo po stari klasiki in vzameš kakšen nakit – ogrlico, uhane, zapestnico…

Če je bolj umetniški tip, lahko kakšno umetnino kakšnega njej priljubljenega umetnika (s tem ne mislim, da boš ravno kupovala za nekaj tisoč EUR, pač mogoče kakšno grafiko kakšnega Slovenca), ali kakšen drugi izdelek slovenskih oblikovalcev – imaš recimo kaj od Oskarja Kogoja. Zdaj na to smer se jaz ne spoznam ravno, ampak če pač so ji takšne stvari všeč, poglej v to smer.

Če je recimo, to zdaj samo malo bluzim, ljubiteljica pitja čaja, ji lahko kupiš kakšen dražji porcelanast čajnik od kakšne znane znamke, recimo imajo v trgovini Rogaška v stari Ljubljani.

Pač odvisno od tega, kaj je njej všeč, kaj se tebi zdi primerno, in seveda, kakšen budget imaš.

Meni so starši ob diplomi dali zapestnico z diamantom. Je shranjena v sefu in je še nikoli nisem imela na sebi, čaka na kakšno posebno priložnost 🙂 Ideja pa je, da so mi želeli dati nekaj za ‘popotnico’ pa da ne zagoniš hitro kot denarja, in da je za spomin. Se pravi če se normalno lahko preživljam, imam v sefu, če pa se mi kaj zalomi, pa jo lahko prodam in imam denar in si pomagam.

Hahah seveda najbols da na enmu forumu pazim kako slovnicno pisem?

5 let je studirala in bo prejela naziv magister farmacije, doktorski je potem se 2 leti naprej 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close