Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Darilo za krst- bojda premalo

Darilo za krst- bojda premalo

Rimokatoliški Bog, edini pravi in tro-edini, vas gleda dol in računa.

Bolj kot računa, bolj ve da ste dali premalo. Ker če bi dali dovolj, bi še župenk dobil nov avto, tko ga je pa moral zadnjič kolega porivat.

Drugič pazite, koga vse še spravljate v greh.

Torej vsi tu z zlatom kupujete odpustke, da vam ne bi bilo potrebno skrbeti za zaupane otroke kar je poanta botrstva?  Zlata verižica, kaka kuverta in mi ni treba skrbet za moje krščence…. Hmmm, kaj je že Jezus naredil “trgovcem” in “bankirjem” v templju? 😉  Vi kle pa še vedno sam o zlatu…. Sramota

Odgovor na objavo uporabnika
Đizs krajst, 05.07.2022 ob 20:29

Jst pa ne razumem zakaj folk še kr krsti froce…a so res še tolk verni v 21.stoletju?

Se mi zdi čist mim tole… dnar skoz okn

Ocitno zaradi dnarja

Lahko sta mirne vesti, dala sta ogromno! Jaz sem od krstne botre dobila zlato zapestnico in nič drugega (pa sem bila zadovoljna).

Sramota kako so nekateri pohlepni. Jaz sem za birmo dobil kolo in sem mislil, da imam ne vem kakšno bogastvo. Krst v vrednosti 1.000 Eur je že razkošje.

point krata sploh ni koliko bos ti dal otroku in starsem. Naša mala je dobila verižico za cca 150€ in to je use in smo že za to zelo hvaležni.

zadnje čase se pa ocitno res da krstit samo zato da otroci dobijo darila in starsi poberejo denar . katastrofa kam smo prišli?

Verjamem, 01.07.2022 ob 11:05

Jaz pa verjamem. Vem za birmanca, kjer vrednost skoraj 1000 eur ni bila dovolj.

NE verjamem, da je darilo za krst premajhno ali za birmanca darilo 600, 700€+.

Ne verjamem tudi jaz, 06.07.2022 ob 21:57

NE verjamem, da je darilo za krst premajhno ali za birmanca darilo 600, 700€+.

mene bolj zanima “kdo še danes krsti otroke” in zakaj sploh? a še verjamete v te nebuloze?

Kaj kdo še danes krsti otroke? Samo kmeti, pravi kmeti!!!! Za sosede.

Nov avtek za enga fajmojštra?

Sigurno ne tolku veliku, da ne bi bilu neč treba, da farji porivajo eden drugega.

Kolko stane ?, 06.07.2022 ob 22:31

Nov avtek za enga fajmojštra?

Sigurno ne tolku veliku, da ne bi bilu neč treba, da farji porivajo eden drugega.

…čemu vsi tako obvladajo visoki C.

Botra, 01.07.2022 ob 07:34

Lp…14dni nazaj sva bila krstna botra…sicer vsak da po zmoznostih, ampak ne zdi se mi prav…krscenca sva oblekla vse, svecko, prtic, torto, helijeve balone, sveto pismo za otroka, zlato verizico, in v kuverti se 300eur… vse skupaj cca 1000eur…in zdaj zadi slisim, kao da sva bila skrta in da sva bojda premalo dala…sola za drugic…raje v startu rect ne…ne vem al se je to v zadnjih letih toliko spremenilo, vcasih so za birmo bila taka darila…pa sploh ni point v darilih…razocaran…..

Še vsak meseč nakažita 500€ za otroka, do polnoletnosti, mogoče se odkupita.

Vi ste sigurno gledalec nove tv 24

Anonimno 5570, 07.07.2022 ob 04:19

Vi ste sigurno gledalec nove tv 24

Naj mi nekdo obrazloži zakaj bi krstila otroka? Sama ne hodim v cerkev, nikoli nismo, čeprav si je babi želela, za krstno botro me je izbrala prijateljica pri treh njenih nezakonskih otrocih, otrocih spočeti z poročenim moškim, ki se zanje nikoli ni brigal.

In vsakič je izbrala mene, ker imam denar…tudi far je privolil v to, da je krstna botra nekdo, ki še blizu cerkve ni bil…VSE ZA DENAR. samo, da je dobil kuverto in kartone vina…

krščenci pa so še že navadili, da botra vedno nekaj prinese…no pa je tudi botra po 16 letih prišla k sebi. Nič več ne prinese. Ker so me samo izkoriščali. Moj otrok je dobil vsak rd in praznike manj od onih treh, ker so vsakič pričakovali že darilo in kuverto….

Skoči v reko,

ozri se po naravi,

poglej v nebo.

Nas je 8, v kuverti bomo dali 300€.

Midva z možem, hči s fantom, sin s punco,vsi 4je študenti in še dijak ter osnovnošolec.

Zraven igračo za okoli 100€ ter kompletek za obleči.

H krstu gre hči od nečaka.

Dala sta ogromno! Bi se mi pa res fržmagalo, da bi slišala, da sem dala premalo. Jaz ne bi bila tiho, hotela bi se o tem pogovorit. Mirno, spoštljivo, povedala bi pa tudi, da sem tudi jaz užaljena, če mislijo, da sem dala premalo.

Sem ti ze v prejsnjih postih lepo povedal,da spremeni način izrazanja, ker nabivaš non stop enkat v moški in ženski obliki

Nam je Gospod Župnik že večkrat namignil, da ta požrešnost in draga darila za krste in birme niso v redu, to uničuje vero. Botri vse dajo gostilnam, krščencu, birmancu, potem pa za Cerkev nič kaj veliko ne ostane. Pazite, požrešnost je greh! Boter in vernik morata biti skromna.

Me zanima, če si povabljen za obhajilo, ali se tudi obdaruje.

Majda1948, 18.03.2025 ob 18:31

Nam je Gospod Župnik že večkrat namignil, da ta požrešnost in draga darila za krste in birme niso v redu, to uničuje vero. Botri vse dajo gostilnam, krščencu, birmancu, potem pa za Cerkev nič kaj veliko ne ostane. Pazite, požrešnost je greh! Boter in vernik morata biti skromna.

Majda, naj bo cerkev hvaležna temu, da ne dobi skoraj nič, saj skromnost je po cerkvenih zapovedih božji dar mar ne?! Revna cerkev bo prva v vrsti za it v nebesa…?

Z ženo sva dvakrat botra in ti lahko povem , da ste kupili zelo lepo darilo . Verjemi tisti , ki te ogovarjajo bi dali majn .

Saj je to skoraj cela plača, penzija…nekateri še tolko nimajo.Pretiravanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close