Darilo za krst- bojda premalo
Lp…14dni nazaj sva bila krstna botra…sicer vsak da po zmoznostih, ampak ne zdi se mi prav…krscenca sva oblekla vse, svecko, prtic, torto, helijeve balone, sveto pismo za otroka, zlato verizico, in v kuverti se 300eur… vse skupaj cca 1000eur…in zdaj zadi slisim, kao da sva bila skrta in da sva bojda premalo dala…sola za drugic…raje v startu rect ne…ne vem al se je to v zadnjih letih toliko spremenilo, vcasih so za birmo bila taka darila…pa sploh ni point v darilih…razocaran…..
Botra, 01.07.2022 ob 07:34
Lp…14dni nazaj sva bila krstna botra…sicer vsak da po zmoznostih, ampak ne zdi se mi prav…krscenca sva oblekla vse, svecko, prtic, torto, helijeve balone, sveto pismo za otroka, zlato verizico, in v kuverti se 300eur… vse skupaj cca 1000eur…in zdaj zadi slisim, kao da sva bila skrta in da sva bojda premalo dala…sola za drugic…raje v startu rect ne…ne vem al se je to v zadnjih letih toliko spremenilo, vcasih so za birmo bila taka darila…pa sploh ni point v darilih…razocaran…..
Sodelavka je bila kaka dva meseca nazaj botra, nečakinji.
Oblekla jo je, prinesla torto, verižico z obeskom, svečo pismo in svečo in pa igralo (bazen z žogicami).
Sta jih z možem slišala, da sta pretiravala.
Vse so uredili starši otroka, jaz sem dala darilo v vrednosti cca 100 eur + torto in nam se je vsem zdelo čisto normalno. Kdaj se je začelo tako pretiravati pri vsem tem? In ja, kot nekdo pred mano pravi: pohlep je velik greh, pravzaprav je med sedmimi glavnimi grehi. Pa za to ni glih treba v cerkev hodit, da to veš.
Bom raje z otrokom preživela več časa, ko bo odraščal, in mu bila v oporo, ko bo to potreboval. Pa ne mislim v verskem smislu,
Pri nas sta pa oba botra poslušala zakaj sta pretiravala. Oblekla in obula sva jo midva, 1 boter je kupil svečo, belo oblačilo in zlato verižico. Drugi boter je kupil namizno svečo in v kuverto dal 250€ z namenom, da ji kupimo nov avtosedež.
Torto in pogostitev sva plačala sama.
In nama je bilo to glede daril čisto pretirano vse skupaj in sva oba poklicala pa ju okarala.
Pogovori se s starši tega otroka, če je bilo premalo in kaj sta pričakovala od vaju. Povej jima kaj sta slišala in da vaju to prizadane.
No mene prav gotovo vlačijo po zobeh. Sicer sem bila botra nekaj let nazaj, ampak bi sedaj kupila enako.
Krščenca sta dobila vsak kos nakita iz zlata, svečo in krstni prtiček. Pa župnika sem plačala.
Enako sta moja otroka dobila od botra ko sta bila pri krstu.
Torto, okrasitev, obleko, pogostitev plačajo starši kolkor so pač zmožni.
Anonimno 5430, 01.07.2022 ob 07:44
Ne morem verjeti, da sem tole prebrala. Če je sploh res.
Skromnost, kam si izginila …
Ne moreš verjet? Kar verjemi. Jaz sem krstna botra trem, skoraj 16 let enemu, drugi 14 in zadnji 12. Vsem trem botra, vse zlatnine, verižice, zapestnice, obleke, slike itd, vse rojstne dneve, vse dopuste, vse božičke, miklavže dedke mraze, ni da ni…Se ruknemo z mamo in me nihče ne pokliče nikoli, tako, da tudi jaz več ne delam nalogo krstne botre, ker jih samo denar zanima. Mimgrede, oče jih niti povoha ne pa 200 m proč stanuje…hvaležnost.
C.epci vsi po vrsti tu…. Botri, ja, dajejo darila odkar živimo v takem Krasnem novem svetu…. ZAKAJ???? Botri naj bi bili najbližji/vredni zaupanja skrbeti za “otroke”, če se staršem, Bog ne daj, kaj zgodi!!!! Pa se je to že davno izrodilo v neka darila, k jih morajo pokloniti…. Sirote pa država pol skrbi, ker botri so samo za darila… Bolano!!
Forum je zaprt za komentiranje.