Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice darilo iz slovenije na obisku v tujini

darilo iz slovenije na obisku v tujini

Kaj bi mi predlagali, da prinesem iz slovenije znancem iz Škotske, namreč grem tja in se spodobi da prinesem neko darilce, ki po možnosti predstavja kaj slovenskega. Mi ne pade nič na misel. Prosim če kdo kaj predlaga.

tnx

panjsko končnico ali pa prtiček iz idrijsko čipko – oboje najdeš v različnih velikostih, tako da ti ne vzame preveč prostora

Le nekaj predlogov:
– buteljka
– panjska končnica
– idrijska čipka
– slovenski CD
– knjigo o Sloveniji
– lectovo srce oz. njegov glinen posnetek
– medica ali kakšna druga žganica, npr. hruškovo žganje s hruško v steklenici
Če se še kaj spomnim javim! 😉
Lp,
K.

Mini kozolec … vsekakor pa vino ! Mogoce tudi prsut, ceprav ne vem ce se bo to dalo nest preko carine … pa glasbeni CD z avseniki ( tej so najbolj poznani v tujini seveda ).

Za prijatelje v Londonu (drugače so iz Turčije) sem kupil medico in knjigo s fotografijami Slovenije.
Za prijatelje iz Amerike in Kanada pa idrisko čipko in knjigo SLO.
Definitivno ni vsako darilo primerno za vsakogar…
A

Lončarski izdelek – npr. Filovci
Lectovo srce
Idrijska čipka
Kristalni izdelek – npr. Rogaška
Potica
Pršut
Vino
Lesene drobnarije – kozolec, klopotec,…

Jaz sem nesla čipke (Idrija) in pisanice (je bil ravno primeren čas).
Sicer se mi zdi tudi kakšna knjiga o Sloveniji lepo darilo.
S hrano in/ali pijačo so morda lahko sitnosti.
Odvisno je tudi, koliko ljudi poznaš in kakšni so – jaz tistim znancem, ki sem jim nesla čipke in pisanice ne bi nesla npr. kozolca ali majolike.

Če radi kuhajo, je zanimivo darilo tudi knjiga z recepti slovenskih jedi. Tudi jaz ne bi podarjala spominkov, kot so kozolci, majolike ipd., ker jih nimaš kam dat pa samo prah se na njih nabira. Odvisno pač od tega, kakšen tip človeka je obdarovanec.

Na poroko prijateljev Madžara in Avstralke sem v Sydney nesel:

– kristalni okvir za poročno sliko iz Rogaške
– akvarel sliko vedute zimske podobe najstarejšega slovenskega mesta
– knjigo Slovenija iz zraka v angleščini
– buteljki vrhunskega belega in rdečega slovenskega vina v posebni embalaži

Jaz imam prijatelje iz Londona, pa se mal obiskujemo… Naša “klasična darila so”:
– panjska končnica
– vino (NUJNO!!!)
– idrijska čipka
– knjiga o Sloveniji
– pa teli moji so čist nori na kristalne izdelke iz Rogaške

saj sem rekla, da je kristal iz Rogaške zakon 🙂

maja in kajolina pa…jaz ne vem, kakšni so obdarovanci – neakteri imajo radi nabiralce prahu, nekateri jih na veliko zbirajo,…lahko pa so ti kozolci tudi uporabna stvar – sta pomislili na to?

Sama sem praktik in imam raje praktične stvari – najboljši so izleti – naj jim plača potovanje po SLO :). Na tem se ne nabira prah, za vedno se ti vtisne v srce, nikjer ni potem v napoto, nobenih stroškov za vzdrževanje,… 🙂

Sem pa prepričana, da bi vsakemu vsaj nekaj od naštetega godilo…

kristal iz Rogaške je res zakon (ženske) , pa žganje poleg, za primerjavo (za moške)!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close