Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine darilna pogodba

darilna pogodba

Pozdravljeni,Lepo prosim za nasvet: kako z darilno pogodbo prenesti stanovanje na sina.
Darovala bi dvosobno stanovanje in 2 garaži, dvema sinovoma.Vrednost je
cca 80.000 € po lastni oceni,stem da eden vzame stanovanje in garaže,ter drugemu izplača 40.000 €.
Zanima me kakšen je postopek in vrstni red po katerem je treba zadevo urejat,kot tudi kakšni so stroški pri tem.
Zanima me tudi ali sinu ki bo vzel denar lahko določim namembnost za nakup stanovanja,/je potraten in brez stanovanja/ali pa to ni možno.A je mogoče že kje na forumu obravnavana ta tema?Kje jo najdem?
Hvaležna Nina.

Pozdravljeni!
Kaj je moje vprašanje kako z darilno pogodbo… preteško,komplicirano ali kaj drugega, da mi nihče ne želi dati nasvet? A se kje drugje dobijo pravni nasveti za praktično uporabo? Lep večer.

Pravo za telebane, brezplačni pravni nasveti, tam vprašaj, samo registrirat se moraš…

nič ni teško, samo podobne zadeve s ponavljajo…

torej
1)darilna pogodba na prvega sina. Ker gre v bistvu za dediščino se mora drug s tem strinjati, sicer lahko po smrti zahteva vsaj nujni delež.
Zato naj to naredi notar. Točni stroški-preveri pri notarju
2)Prvi sin se mora zavezati, da bo drugem dal 40.000€.
Kako to storiti, je ena tečna zadeva. Po moje bi bilo najbolje,da se naredi posojilna pogodba in vpiše hipoteka na stanovanje. Stroški-preveri pri notarju

skupaj stroški-po grobi oceni ene 5% od vrednosti stanovanja

še to: temu, ki dobi denar, ne moreš določati, kako naj z njim gopodari

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close