Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek darila za sodelavce

darila za sodelavce

V kolektivu je nekje 20 ljudi. Pred leti se je prijela navada, ki se kar drži. To je obdarovanje za novo leto. Ampak to ne tako ,da bi kdo prinesel piškode, drugi potico in bi imeli recimo “fešta” malico. Kje pa, treba vsak vsakemu neko malenkost. Jasno, sama šara. Smo se nekateri že upirali, da je to čisto debilno, verjetno si predstavljate kako to izgleda ko vlečeš domov celo vrečko svečnikov, rokavic… ampak, če izstopiš iz te tradicije, si takoj ožigosan za čudaka, ker to je pa ja tradicija že ulalal let. Jasno, največji pobudnik in navijač te “tradicije” je kar šef osebno :)) In sedaj sem spet pred dilemo kaj kupiti, narediti, kaj sploh podariti. Jasno da se gre tu za malenkosti, saj ni denarja da bi ne vem kaj pa vendar… ima kdo kakšno idejo? Najraje bi celo sama kaj izdelala, neko uporabno pozornost primerno in za moške in ženske (mešan kolektiv). Za kakšno idejo že vnaprej hvala, jaz imam prov blokado v glavi.

Skuhaj cokoladni liker, pase za zenske in moske. Natoci v majhne flaske in konec.

Za koliko denarja po osebi?

Mogoče se ti bo zdelo butasto, ampak predlagam, da nakažeš 20€ kakšni dobrodelni organizaciji po izbiri in potem doma izdelaš iz kartona 20 voščilnic, v katerih vložiš kopijo potrdila o tem, da si denar namenjen darilu nakazala za to………………….. in jim vsem zaželiš čimveč dobrodelja v novem letu……

Vsi bodo dobili isto darilo, ti boš imela dober občutek da si res nekaj naredila za ta denar…

Odlična ideja. Če pa bi rada nekaj izdelala, naredi npr. obeske za ključe iz fimo mase.

Lahko kupiš lončke za čaj. Se da dobiti po ugodni ceni.
Lahko se pa potrudiš in narediš sama lončke za božično travo. Seme samo dodaš ali pa jim podariš celo posajeno travo.

Sama narediš mešanico za vročo čokolado, tudi za kakšne kapučine se najde in daš v steklen kozarec, ki ga malo okrasiš (lahko s servetno tehniko)… spet druga lahko v kozarce pripraviš mešanico za piškote in potem dodaš recept in en modelček za piškote…

od likerjev pa čokoladni liker, refoškov liker pa v male stekleničke…

marmelada v majhnih kozarčkih…

tole vse niti ne pride veliko po osebi če boš delala sama 😉

Ne dajej domačih zadev, niso vsi za to….jaz od nekaterih ljudi sploh ne morem jesti….že stanovanje ima čisto umazano…potem pa da jem to hrano….no go. Raje kupi tako kot ostali in se ne sekiraj.

Vsakemu kupi zložljivo marelo. Včasih so jih dajali za novo leto po firmah, zdaj pa nič več in ravno ugotavljam, da vedno pride prav pa še niso drage 😉

Jaz sicer ne izdelujem za sodelavce, delam pa drobna darilca za prijatelje. Sama jim bom zasila copate in usnjene etuije za telefoncke, pridala se kako cokoladico ali zavojcek suhih jabolk in ekola darilo je uporabno in okusno 🙂

Še moj predlog:
– majhni kozarčki orehov v medu, zavito v celofan
– gorenjka čokolada z zlatimi lešniki,
– božični čaj v lepi vrečki
– majhno lončnico (Lidl in Hofer že od 1,5 – 2 eur)
– družabne igre za vso družino (karte, domine ali kaj podobnega)

Jaz pa delam okraske za na smrekico, npr. krasni pridejo iz makaronov oziroma testenin, mal poišči na netu. Al pa ja orehi, mandeljni v medu, čajna lučka, kakšni modelčki iz gipsa, voska, ali pa medenjaki piškoti.

Pozdravljena,

luštna in uporabna darilca najdeš na http://www.veselahisa.si.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close