Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Darila za najstnike v družinah z malo sredstev

Darila za najstnike v družinah z malo sredstev

Zanima me, kaj boste za praznike podarili svojim najstnikom tisti, ki imate neto dohodka na družinskega člana med 300 in 400 evrov.
Oblačila, ki jih nujno potrebujejo, denar – koliko, kaj drugega?

seveda, to kar rabijo. ampak ni vse tako hudo!!! recimo pri nas v slo imamo zelo veliko judo klubov, ine zelo veliko jih je pripravljenih vzet kakega učenca brezplačno. pač moraš imer pristop in lepo vpršat, poveš , da nimaš denarja za treninge, da pa bo hodil. pa jaz sme prepričan da, bodo marsikje razumeli in ga vzeli. ja? sicer so najcenej trenigi pri nas ravno judo, jiujitsu, kar sta tudi najboljša športa. smučanje, fuzbal,košarka pa je seveda drago. mogoče pa kakšen lokalni klub prav tako lahko pomaga. jaz ne poznam niti enega trenrja juda, ki ne bi razumel tega. imajo celo, možnost, da starši, kaj postorijo, pometejo telovadnico kdaj. ja?? stvari lahko kupiš tudi rabljene na bolhi. pač bolj kvalitetne. jaz bi jim dam to kar nucajo nujno za oblečt, čokolado itak pa seveda trening. jaz bi izbral trening juda!!!! ker bo tuki največ dobil tako fant kot punca!!! vse drugo vsi drugi športi so bluz!!!!!!
trening stane 20 eur na mesec. lahko pa se lepo pogovoriš kot sme ti prej rekel. niso vsi ljudje pokvarjeni kot naši vrli pšolitiki!!!!!!! z marsikom se da pogovorit, posebej če se gre za to da bi otroci neki trenirali. jaz še nisem doživel, da bi kdaj komu kje rekli, da ne sme!!!!! trening juda je največ kar svojim otrokm lahko daš!!!! tu se razvije popolnoma celo telo in um. če bodo otroci pridno trenirali judo,, bodo tudi skromni in pošteni in delovni!! pa še dobri borci in zdravi!!!

A med 300 in 400€ na družinskega člana, je zate malo sredstev????

Nimam odgovora, ne komentarja. Pa oprosti, ker sem se vseeno vtaknila v temo.

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Kaj za darilo ?
150 EVR na osebo na mesec

Oh joj. Pri nas imamo 1000 EUR na družinskega člana (nas je 5), pa otroci niso še nikoli dobili nič, česar ne bi potrebovali. Saj ko je otrok majhen, potrebuje igračo, a ne, od 7. leta naprej pa gotovo ne več. Za Miklavža zato dobijo vsak en kos oblačila, eno knjigo, nekaj suhega in svežega sadja pa kakšno čokolado. Za božič že 5. leto ne bodo dobili nič, ker smo dogovorjeni, da damo za vrednost njihovih daril (150 EUR) v dobrodelne namene. To nam je vsem všeč.

A za tebe je to veliko? 🙂

Iskrene čestitke!!! Vsem, predvsem staršema! 😉

Denar, čimveč. mislim, odgovor se ponuja sam od sebe.

To me je spomnilo na naše družinske prijatelje. Identično. Vse lepo in prav, dokler niso v njihovi otroški sobi našli nintenda, ki ga pri nas naenkrat ni bilo več.

Otrok res ne rabi daril za preživetje, rabi pa pozornost, naklonjenost, veselje, ki ga največkrat prinese izbira darila zanj. In nihče me ne more prepričati, da si otrok darila ne želi.
Kot drugo, pa moj sorodnik, direktor ene teh dobrodelnih organizacij zelo dobro živi na račun drugih. Mi postane slabo, ko slišim, da svojim otrokom ne nudijo, ker drujejo drugim. Pa saj si ja vendar mati.

To me je spomnilo na naše družinske prijatelje. Identično. Vse lepo in prav, dokler niso v njihovi otroški sobi našli nintenda, ki ga pri nas naenkrat ni bilo več.

Otrok res ne rabi daril za preživetje, rabi pa pozornost, naklonjenost, veselje, ki ga največkrat prinese izbira darila zanj. In nihče me ne more prepričati, da si otrok darila ne želi.
Kot drugo, pa moj sorodnik, direktor ene teh dobrodelnih organizacij zelo dobro živi na račun drugih. Mi postane slabo, ko slišim, da svojim otrokom ne nudijo, ker drujejo drugim. Pa saj si ja vendar mati.[/quote]

Naloga matere ni, da bo otroke zalagala z darili, ampak da jih bo vzgojila skupaj z ocetom v odgovorne, delovne, dobre ljudi.

Tudi sama kot najstnica nisem dobivala vec daril (samo enkrat sem dobila uro), pa zato nisem hodila krast drugim. Niti se nisem smilila sama sebi, ker nisem dobila daril. Vse je odvisno od tega, kako jih vzgajas. In ta mama dela prav.

Ja, ko imam slab dan in moram gledat politike in krute direktorje, jih imam pred očmi. Vse dneve v službi, konference, kongresi, pridni, delavni….a brez sledu o človeškosti. Kot roboti.

Samo malo… jaz imam sina, ki še verjame v Dedka mraza in podobne dobre može. Star bo 4 leta, pa mi še na kraj pameti ni padlo, da bi mu kupovala karkoli dražjega od 20e. Zakaj? A za praznike? Zakaj že?
Če moj 4 letni sin razume kaj je skromnost, potem bo to en najstnik sigurno tudi razumel.

Čisto različno, včasih več mesecev nič ne kupim in potem dobijo za rojstni dan ali božič (edino takrat obdarujemo) oreng darilo npr. lego kocke za 40 evrov, mobi. Včasih z kakšnim nakupom malo počakam in ga “poturim” za tak praznik (rolerji, bicikl). To bi sicer itak kupila. Nekje po 10 letu so se darila kar spremenila v specifiko – velika zbira denar ali konzerve za zavetišče, tamala želi poskusiti jahati, 3 kino vstopnice +10 evrov za sok s prijateljicami ), mala je nažicala svojo gredo, obi kartico za nakup semen in motike, grabelj, označevalcev za posevke, še pred tem je ena nažicala ribnik in kar aktivno sodelovala pri kopanju, sajenju in odgovorno hrani ribe in ureja habitat. Od nekod je privlekla celo neke posebno vrsto krastač!

Vedeti morate, da imajo otroci dobro situiranih staršev potrebe zadovoljene čez leto, otroci v družini s skromnimi prejemki pa si za praznik želijo veliko več, vse tisto, česar čez leto ne morejo dobiti kot samoumevno, od garderobe, obutve, čokolad, celo tehnike; taki najstniki lahko le sanjajo o jakni za 70 EUR ali o čevljih za 50, kaj šele o knjigi, ki ni nujna za preživetje. Želje takh otrok so drugačne, večje. Pač v skladu z neuresničenimi čez leto in v popolnem nasprotju z zmožnostmi staršev.
Zato bi se jaz potrudila, da bi takemu otroku, najstniku uresničila za božič katero od njegovih večjih želja.

Kot drugo, pa moj sorodnik, direktor ene teh dobrodelnih organizacij zelo dobro živi na račun drugih. Mi postane slabo, ko slišim, da svojim otrokom ne nudijo, ker drujejo drugim. Pa saj si ja vendar mati.[/quote]

Naloga matere ni, da bo otroke zalagala z darili, ampak da jih bo vzgojila skupaj z ocetom v odgovorne, delovne, dobre ljudi.

Tudi sama kot najstnica nisem dobivala vec daril (samo enkrat sem dobila uro), pa zato nisem hodila krast drugim. Niti se nisem smilila sama sebi, ker nisem dobila daril. Vse je odvisno od tega, kako jih vzgajas. In ta mama dela prav.[/quote]

Napisala je, da že 5. leto za božič ne dobijo NIČ, ker dajejo v dobrodelne namene. In to je zdaleč največja neumnost!Dati denar nekam, kjer nikoli ne več kje bo v resnici končal na račun svojega otroka.
Žalostno!!!

Malo se motiš o njihovem natrpanem urniku. Ti kongresi, konference so enake kot pa če greš ti s prijateljico na kavo.

Skromnost ne pomeni, da nima nič materialnega ( darila in itd……)

Tudi sama kot najstnica nisem dobivala vec daril (samo enkrat sem dobila uro), pa zato nisem hodila krast drugim. Niti se nisem smilila sama sebi, ker nisem dobila daril. Vse je odvisno od tega, kako jih vzgajas. In ta mama dela prav.[/quote]

Napisala je, da že 5. leto za božič ne dobijo NIČ, ker dajejo v dobrodelne namene. In to je zdaleč največja neumnost!Dati denar nekam, kjer nikoli ne več kje bo v resnici končal na račun svojega otroka.
Žalostno!!![/quote]

V moji družini tudi nimamo navade obdarovanja za Božič – ker to seveda nikoli tudi ni bil namen Božiča, kot nekdaj pa imamo še zdaj vedno obdarovanje za Miklavža. Vedno pa v decembru darujemo za dobrodelne namene, kar se mi zdi zelo primerno. Smo družina 6 članov, vsi 4 otroci stari do 15 let. Spodbujanje dobrodelnosti je nekaj slabega lahko samo za človeka, ki na življenje gleda plitvo in egoistično.

res je podpis

Študentka bo dobila 40 eur in toffife čokolado, srednješolka si je zaželela eno večje ogledalo za v sobo (sem dala 30 eur) čokolado in 10 eur gotovine, tamala pa je želela družabno igro bingo, zraven bo pa še 10 eur, čokolada in barve za steklo z folijo.
Tako da vsaka za ene 40 eur…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close