danes na tifo: nepremičninarji napovedujejo velik padec cen nepremičnin!!!!!!!
bi ga imela, zelo rada, zemla je res čudovita.
ampak ne več, če se mi nebi splačalo še mal počakat. glih danes sem na tv info vidla, tam kjer kažejo odseke novic kot iz časopisov, da nepremičninarji sami pravijo, da bodo cene nepremičnin še dokaj padle…
kaj menite, se mi splača še počakat preden dam lastnikom ponudbo?(nimajo zemle namreč kje na oglasu na netu)
ja kaj hočeš povedat? kaj novga? pol pa ne kupi, pa čakaj na pravljico. itak mediji vsake tolk lansirajo take članke (vsak teden enga najmanj). kaj ima manh. skupnega z lj, ne vem. vse mi je jasno, ko perovšek govori o denarnem trgu, da nima pojma. če ne loči denarnega trga od kapitalskega je to en hudo slab vir. pa to ti je en uradniček na gursu, mislim…da dol padeš.
pač čakaj. a mislijo, da se bo trg zrušil zaradi njihovih člankov? malo morgen.
boš pol povedala, kaj si kupila. ti jaz že povem…izbirek:)))
Sicer se izogibam teh nekompetentnih debat. A naivnost nekaterih ne pozna meja, tako kot laži prestrašenih požrešnih prodajalcev na drugi strani ne. Še zadnje ovce za striženje? Kdor hoče biti ostrižen naj bo; zakaj bi mu nekdo branil?!
Zdaj čakam le še na argument: “Ljubljana ni Manhattan, zato se to pri nas ne more zgoditi”. No, ta bi bil res carski, kar nasmejat se moram.
Nepremičninski trg pri nas se počasi a zanesljivo sesuva. Realne cene so (kot kaže, težko je natančno oceniti) tiste iz leta 2002 (+/- leto).
ali pa nima neznani opazovalec tolko časa, da vsakih 15min hodi na mon gledat, če je že kak odgovor. prosim…mal se kontrolirajte no…
moje mnenje: se počasi čedaje bolj pozna korekcija dol. procent na procent. kolikor opažam tudi v oglasih istih parcel (govorim izključn za parcele, ker je to išeč). kaj je zajeto v definicijo besede kolaps/zlom pa je relativno…
Kot je pravilno ugotovila ne visim ves dan na forumu. Ne vem kakšen odgovor bi hotela od mene. Cene slabših stanovanj (Dravlje, Štep. nas., BS3…) so v Ljubljani v 12 mesecih padle za 20%, srednjega razreda za 10% do 15% (terasasti bloki Koseze in podobno), (naj)boljša (rang Mostec) pa zaenkrat le za kak %, a tudi še pridejo na vrsto.
Pri ceni 180.000 EUR za malo boljše dvosobno stanovanje je to, če vzamem neko sredino, 25.000 EUR dol v enem letu. V naslednjem letu gre še toliko, nato se začne trg umirjati. Kje sem torej zgrešil v svoji napovedi.
Sem že večktar poudaril: govorim le za stanovanja v Ljubljani.
Kot je pravilno ugotovila ne visim ves dan na forumu. Ne vem kakšen odgovor bi hotela od mene. Cene slabših stanovanj (Dravlje, Štep. nas., BS3…) so v Ljubljani v 12 mesecih padle za 20%, srednjega razreda za 10% do 15% (terasasti bloki Koseze in podobno), (naj)boljša (rang Mostec) pa zaenkrat le za kak %, a tudi še pridejo na vrsto.
Pri ceni 180.000 EUR za malo boljše dvosobno stanovanje je to, če vzamem neko sredino, 25.000 EUR dol v enem letu. V naslednjem letu gre še toliko, nato se začne trg umirjati. Kje sem torej zgrešil v svoji napovedi.
Sem že večktar poudaril: govorim le za stanovanja v Ljubljani.[/quote]
torej počakam do drugega leta in pol kupim stanovanje. sem prav razumela?
Zase vem, da bom z nakupom počakal do naslednjega leta. Najemnina, ki jo sedaj plačujem, je malenkost proti temu, koliko so cene že padle in še bodo. Denar pa tudi daje donos.
In še odgovor na trditev, da sem non-stop tu. Nisem. Tu in tam pogledam debate, ker pač spremljam vse informacije s trgov, borz in nepremičnin, vključno s forumi. Na MON odgovarjam bolj redko, ker je na tem forumu strahotno nizek nivo komuniciranja, tako kulturni kot intelektualni.
Zgoraj recimo mi takoj podtaknejo, da trdim, da bo vse padlo za 50%, česar seveda nikdar nisem trdil. Najprej sem bil mnenja, da bodo cene v 2 letih v povprečju padle za 15%, nato sem, ko se je izkazalo, da je kriza hujša, kot je v začetku kazalo, trditev popravil na -30%, kar je povsem realistično. V ZDA so šle cene dol ža za 32%, pa še vedno padajo. Da ne omenjam baltskih držav… Nedvomno pa so stanovanja v Ljubljani, ki jim bo cena padla tudi za 50%.
Da bi pa kdorkoli prodajal in/ali kupoval nepremičnine na podlagi mnenj s foruma, pa toplo odsvetujem. Kdo vam pa jamči, da je karkoli tu resnica in ne le zavajanje. Zavajanja in nesramnosti pa je nedvomno mnogo.
Več faktorjev odloča o ceni.
Ponudba:tudi s sedanjim številom stanovanjskih enot v sloveniji, potrebe so krite za desetletje.
Povpraševanje:število prebivalcev ne narašča, edino se starostna struktura spreminja naslabše. povprečna starost prebivalstva v sloveniji je cca 43 let.hud priliv tujcev v deželo ni moč pričakovati.
Plačilna sposobnost:recesija je in bo še oropala ljudi in banke tudi ne smejo oz. ne morejo prodajati denar vsakomur in za ceno katero bi hotele.
Fiskalna politika države: država je bankrot in se je odločila obdavčiti nepremičnine in to se bo zgodilo čimprej, po mojem mnenju, baziranem na mnenju strokovnjakov, leta 2012
konec koncev, sploh ni nujno, da cene stanovanj padejo, saj jih najverjetneje bo pojedla inflacija
žal sem še vedno lastnik stanovanja
Statistična dejstva:
1.število prebivalcev narašča
2.Plačilna sposobnost: narašča! Plače rastejo na vseh bistvenih področjih. Delavke Mure s par 100 evri plače ne vplivajo na trg nepremičnin.
Sicer pa država že ima garancijsko shemo za kredite brezposlenim..
3.Fiskalna politika: država ni bankrot, in tudi če bi bila, davek na nepremičnine tega ne bo preprečil. Bo pa davek na nepremičnine vplival na trg, to pa. In to bistveni bolj, kot sedanja recesija
4.Inflacija je bila junija 3% na letni ravni, kar je ena najnižjih vrednosti v zadnjih letih
NA prvi strani…
ZE evropa poroca o nasem nepremicninskem trgu…
Le kam bodo cene padle…
Ali je -50% res tako dalec in nemogocih za Ljubljano???
http://www.globalpropertyguide.com/
Hahaha
Forum je zaprt za komentiranje.