Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Danes je po BTC-ju hodil en tip z ogromnim pitbulom

Danes je po BTC-ju hodil en tip z ogromnim pitbulom

A to je zdaj normalno in dovoljeno? Nimam ni proti psom, ampak a jih je res treba povsod vlačit zraven? A pes uživa v trgovskem središču v tisti gneči, hrupu in pod neonskimi lučmi?

Pitbull je mali pes, okoli dvanajs do dvajset kil najve . Kar si videla ni bil pitbull.

Kaj potem, če je pes socializiran, ne razumem, kaj ti je storil, da te tako moti? Nekateri ljudje so veliko bolj moteči.

Dve možnosti sta. Prva, da ima strah velike oči. Druga, da je za nekatere vsak pes z ‘debelo’ glavo pitbull.

Jaz mislim, da lastnik ni želel psa pustiti samega oziroma ga ni imel kam dat. Veliko ljudi ima zelo rada svojega psa kot otroka in je enakovreden družinski član.

Upam, da ste kužka lepo pozdravili in ga pobožali ker pitbulli so pravi srčki.

Marsikdo psa tudi zunaj odveze ce si uoa.
Al pa scene, da izziva psa.
Potem lastnik nastrada.

Tej ko se pa sprehajajo oz paradirajo po nakup.centru pa se vazijo s psom, al pa jih je strah.

Marsikdo psa tudi zunaj odveze ce si uoa.
Al pa scene, da izziva psa.
Potem lastnik nastrada.

Tej ko se pa sprehajajo oz paradirajo po nakup.centru pa se vazijo s psom, al pa jih je strah.
[/quote]

*upa

Je pes imel nagobčnik?

Pitbul res ni ogromen, tko da al si nagnjena k pretiravanju al za vsako stvar misliš, da je ogromna. Tud za svojo rit?

ne razumem, zakaj pesjanarji posiljujejo druge ljudi s svojimi vrečami bolh, svinjarije, posranimi ritmi …
le zakaj ne vodijo svojih ščenet v pasja zavetišča na žurke ?!?!?

Pitbull res ni velik, a je nevaren. Nima kaj delati v trgovskem centru. Je imel nagobčnik?
Zadnjič na ulici je ena sprehajala spuščenega psa. Pritekel je k meni. Ker se psov bojim, mi je bilo zelo neprijetno. Ljubitelji psov naj imajo pse, a zase, ne da se jim moramo tisti, ki se jih bojimo, povsod umikati.

različne pasme vidiš v trgovskih centrih.. To ni mesto za živali. Namesto da gredo ven na sprehod, pa jih rinejo v ta đumbus..

Tudi če se jih ne bojimo, morajo biti psi v naselju na vrvici.

Naj jast tebe popravim od 15 do 27 kil je pitbull. Stafordi pa tudi do 40 ali več. Je pa to v bistvu ena in ista stvar.

Bil je ameriški pitbull terier, lahko da je bil mešan z ameriškim staffordom.
Bil je ogromen pes svoje vrste. Psi iste pasme so namreč lahko manjši ali večji. In ta je bil ogromen.
Njegov lastnik je že na pogled problematičen tip: majhen, žgoljav,, zakompleksan, vse na njemu je kričalo: noben me ne jebu dokler imam pitbula Povodec je bil dolg pa dva metra, torej tudi če ga ne bi imel.
Bo šlo, babe zoprne?
Aja, lahko katera od vas tapametnih odgovori na vprašanje, ali psu paše biti v trgovskem središču, kjer je ogromno ljudi, kjer je zelo hrupno in kjer so moteče neonske luči? Mislite, da vse to ne more biti sprožilec neprijetnega počutja psa?

Pa dej, kaj sprasujes, jasno, da ni normalno. Ti psi so za zdravljenje kompleksov danes, vcasih so bli pa za pasje boje in stave, edino s tem namenom so vzrejeni. Jaz se jim izogem v velikem loku povsod, predvsem, ko imam svojga psa zraven. In upam, da bo cimprej speejet zakon o prepovedi teh pasem. Druzinski srcki my assss, prej tempirane bombe.

Jaz imam mešanko med pit bullom in ameriškim staffordom, je zelo mirna, prijazna, crkljiva…, ampak je NIKOLI ne bi peljala v šoping center. NIKOLI. Tam je dražljajev več kot preveč in res ni potrebe tvegati karkoli.

Vesel bodi, da se te TA pes ni ustrašil in se zagnal proti tvoji grdi plešasti betici, pa da ti ni odgriznil tiste mini pipice, skozi katero ti je uhajalo, ko si ga zagledal. Kaj si pa ti delal tam, nakupoval sigurno nisi, ker tam ne prodajajo SDS zastavic? Najbrž si se slinil po mladih puncah, ki so šopingirale, kajne?
Prokleta gamad svečkarska, bolna.

O kakšni dražljajih ti to? Očitno ne veš, kaj je socializacija, ker samo nisi sposobno iti med ljudi.
Torej najbrž misliš nase, kajne?! Uš debilna.

O kakšni dražljajih ti to? Očitno ne veš, kaj je socializacija, ker samo nisi sposobno iti med ljudi.
Torej najbrž misliš nase, kajne?! Uš debilna.
[/quote]

Lepo se znaš obnašati in izražati, ni kaj. Imaš take vzorce od doma? Še vedno lahko to spremeniš. Vse dobro ti želim.

Ko grem v BTC v LJ s psom, potem grem verjetno do trgovine z živalmi, da kupim kakšen pripomoček, katerega moram psu najprej nadeti, da vidim, če mu je prav in ga nato kupim. Recimo oprsnice in zimske jakne. Če sem v BTCju zaradi drugih reči, psa nimam s seboj. Ne obsojajte prehitro, če ne veste celotne zgodbe.

Se strinjam, da se moramo lastniki psov držati zakona in imeti pse na javnih površinah na povodcih. To imam recimo jaz vedno striktno. Žal pa vaše mantre o nagobčniku ne veljajo. Nikjer zakon ne zahteva, da mora imeti pes nagobčnik, če ni zaveden v registru nevarnih psov. Pazite, da tega ne boste na glas govorili, ker sicer se boste osmešili in znate imeti težave zaradi zavajanja. Če veste, da je dotični ptibull tudi sicer zaveden v registru nevarnih psov, potem lastnika prijavite na UVHHVR.

Ma v BTC LJ prideš ponavadi z avtom. In sedaj v tem vremenu komot počaka v vozilu – ni vroče, niti premrzlo – mu daš deko na zic, pa je. Sicer uradno pri nas razen v Bauhausu še niso dovoljeni psi v shoppping centrih…..

Pitbull niso ogromni, v bistvu komajda dosegajo višino srednjevelikih psov oziroma še te ne. Nagobcnik morajo nositi psi, vpisani v register nevarnih psov ne glede na pasmo.
Če kupuješ pasjo opremo, ki jo je potrebno preizkusiti, ne greš v Bauhaus, pa pes v avtu ti ni v pomoč …
Imam pse, ne hodimo v trgovske centre, ampak paniko zganjat za brez veze, pa tudi ni treba.

Ko grem v BTC v LJ s psom, potem grem verjetno do trgovine z živalmi, da kupim kakšen pripomoček, katerega moram psu najprej nadeti, da vidim, če mu je prav in ga nato kupim. Recimo oprsnice in zimske jakne. Če sem v BTCju zaradi drugih reči, psa nimam s seboj. Ne obsojajte prehitro, če ne veste celotne zgodbe.

Se strinjam, da se moramo lastniki psov držati zakona in imeti pse na javnih površinah na povodcih. To imam recimo jaz vedno striktno. Žal pa vaše mantre o nagobčniku ne veljajo. Nikjer zakon ne zahteva, da mora imeti pes nagobčnik, če ni zaveden v registru nevarnih psov. Pazite, da tega ne boste na glas govorili, ker sicer se boste osmešili in znate imeti težave zaradi zavajanja. Če veste, da je dotični ptibull tudi sicer zaveden v registru nevarnih psov, potem lastnika prijavite na UVHHVR.
[/quote]
Če greš psu kupovat nagobčnik ali kaj drugega kar mora sprobat, je to razumljivo.
Sprehodi po btcju, tudi v trgovinah kjer ni nič pasjega, pa ni za živali.
Obsojala pa nisem nikjer, tako da ne sklepaj prehitro, ker je vse jasno zapisano točno to kar sem hotela povedat.

[/quote]

Mene ne brigajo zakoni in tudi, kateri pes je zaveden kot nevaren. Tudi če ga ni v registru, mi noben ne garantira, da me ne bo ugriznil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close