Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek danes je 29.11.

danes je 29.11.

Se spomnite, kaj je pred veliko leti bilo na ta dan?

Še kako dobro se spomnim. Na ta datum sem jaz izgubila nedolžnost ?

na ta dan pred 15 leti sem spoznal, da vagine ne maram.

Jajo bo to najbolj od vseh nas vedel njemu se je splačalo ??

.https://www.youtube.com/watch?v=v4CGmMpgdY0

Dan republike, praznik, dela prost dan.

Odgovor na objavo uporabnika
Jajo iz Jajca, 29.11.2022 ob 11:22

Jajo bo to najbolj od vseh nas vedel njemu se je splačalo ??

Referendumi potisnili SDS še globlje v depresijo – Delo

Dva prosta dneva. Praznik je bil pri nas, v tujini pa ne, zato smo ju velikokrat izkoristili za nakupe v tujini.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Antifa%C5%A1isti%C4%8Dko_vije%C4%87e_narodnog_oslobo%C4%91enja_Jugoslavije#/media/Datoteka:Avnojf.gif

Dva dni, 29.11.2022 ob 11:28

Dva prosta dneva. Praznik je bil pri nas, v tujini pa ne, zato smo ju velikokrat izkoristili za nakupe v tujini.

Seveda je bil praznik pri nas. To je bil naš praznik. Očitno ne veš, kakšen praznik je bil to. No, saj tisti pod 35  bolj redki vedo.

Takrat je  maširal  na jug  z rdečo zastavo  in  pel # druže Tito mi te se kunemo…#  in vklikal  “smrt fašizmu – svoboda narodu”…

avn

seveda pri nas, 29.11.2022 ob 11:30

Seveda je bil praznik pri nas. To je bil naš praznik. Očitno ne veš, kakšen praznik je bil to. No, saj tisti pod 35  bolj redki vedo.

Ne vem, če je bilo tole prav razumljeno. To, da je bil Dan republike (rojstni dan naše domovine Jugoslavije, kot smo rekli v mladosti), smo že ugotovili. Dodala sem, da sta bila pri nas dva prosta dneva. Veliko nas je bilo, ki smo jih konec 60. let in v 70. letih izkoristili za nakupe v sosednji Italiji (Trst, Gorica, Trbiž) ali Avstriji, ker so bile trgovine odprte.

Se pa spomnim tudi, da smo bili kot prvošolci dan prej v šoli sprejeti med pionirje. Dobili smo pol kranjske klobase, bel kruh in kremšnito.

Ena bakla je izginila….) muca nesla….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close