Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › daljša menstruacija

daljša menstruacija

Zivjo,

stara sem 15 let in imam težave z menstro. Traja že več kot 10 dni in nevem kaj naj naredim (to se je zgodilo že veckrat…). Vem da se mestre pojavljajo na vskaih 28 dni, moje pa se pojavijo na 10-20 dni. Prosila bi za kakšen nasvet ali razlago.

Hvala

Odgovor na objavo uporabnika
tina135, 30.01.2022 ob 19:17

Zivjo,

stara sem 15 let in imam težave z menstro. Traja že več kot 10 dni in nevem kaj naj naredim (to se je zgodilo že veckrat…). Vem da se mestre pojavljajo na vskaih 28 dni, moje pa se pojavijo na 10-20 dni. Prosila bi za kakšen nasvet ali razlago.

Hvala

Neredni ciklusi so značilni pri mladih, ker se nimajo urejenega. Zna se tudi zgodit, da kakšen mesec tudi preskoči in menstre ni. Najbolj da obiščes ginekologa, ker predolge krvavitve niso v redu.

Kar obrni se na osebno ali šolsko zdravnico / ka , da ugotoviš kje je vzrok- lahko odebeljeno maternično dno, hormonske deviacije… lahko te napoti naprej na ginekologijo. mogoče ultrazvok…. Dobiš ustrezno hormonsko zdravljenje in ciklusi se uredijo.

Tudi pregled krvi- zaradi železa. S tem se ni za igrat, leta nazaj je neko dekle tako izkrvavelo in umrlo, ni povedala nikomur kaj se dogaja- pa ne , da strašim.

Kar pogumno in vse se bo uredilo.

28 dni je povprečje, cikel je lahko tudi krajši ali daljši pa je še vedno OK. Tudi menstruacije naj bi trajale nekje od 2-7 dni (čeprav osebno ne poznam nobene, ki ima samo 2 dni). Daljše in krajšr ni nujno problem.

Kar pogumno do zdravnika ali ginekologa, sploh če so menstruacije močne in dolge, ker res lahko pride do kakih anemij (pomankanja železa itd), tako da ni za ignoritat. Taki neredni cikli so pri mladih kar pogosti in večinoma ni nobenega pravega razloga za njih,  tako da le brez skrbi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close