Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek DAJTE VAŠIM OTROKOM OBRAZLOŽIT KAKO SE PIŠEJO PROŠNJE

DAJTE VAŠIM OTROKOM OBRAZLOŽIT KAKO SE PIŠEJO PROŠNJE

– slovnično pravilno

– smiselni stavki

– vključena telefonska in email

Včasih se človek vpraša, ko to bere, ali dejansko res želijo delo ali ne.

Odgovor na objavo uporabnika
agrhaga, 18.06.2021 ob 10:22

– slovnično pravilno

– smiselni stavki

– vključena telefonska in email

Včasih se človek vpraša, ko to bere, ali dejansko res želijo delo ali ne.

Nisem mlada.

Na delovna mesta, za katera me poslje Zavod, a so obupna, posljem prijavo, ki je se bolj obupna in upsm, da me niti na razgovor ne povabijo!

Ko boste direktorji, kadrovnice pisali slovnično pravilno razne dopise in elektronska sporočila, šele potem se spravljajte na iskalce. Vidim vsega in svašta v službi. In niti najmanj ne pričakujem od delavca z OŠ ali SŠ, da bo imel prošnjo napisano tipi top. Od visoko izobraženih pa se že kaj takega pričakuje.

Odgovor na objavo uporabnika
nisem mlada, 18.06.2021 ob 10:27

Nisem mlada.

Na delovna mesta, za katera me poslje Zavod, a so obupna, posljem prijavo, ki je se bolj obupna in upsm, da me niti na razgovor ne povabijo!

Ne prijavljajo se preko Zavoda, ampak samoiniciativno pošiljajo prošnje za počitniško delo pa niti nimamo oglasa, da iščemo dijaka/študenta.

Kak napisat prošna?

Jaz mal delat, da imet prikas dohodek.

Slovenja malo rasizem!!

Prijavit tale forjum varuh ljudeskih pravicama!

Ne vem kaj toliko težite z formalnostmi? Še posebno velja za poklice, kjer je  najpomebnejša praksa, odnos do dela, sodelavcev, ne vrti se cel svet okrog birokracije.Forsiranje teorije, in vip pripeljeta do negativne selekcije, oziroma izseljevanja prebivalstva. Knjižni molj je precenjen, v življenju je še marsikaj drugega!

Postavlja se vprašanje, kako so starejši cariniki po poreklu iz Srbije, opravili teste iz slovenščine? Njim se  neznanje spregleda, zato pa imate za domicilno prebivalstvo nenormalno visoke zahteve.

Mnogi z formalno visoko izobrazbo, imajo pomanjkljivo znanje slovenščine. Moje mnenje je , da so postavljeni standardi previsoki! Pa ne velja samo za slovenščino, ampak generalno. Profesorji so skregani z realnostjo, in živijo v svojem svetu.

Jebale vas prošnje, v življenju se ne prosi, ampak dela za svoj obstoj!

Se čisto strinjam  uvodnim tekstom te teme. Tudi k nam so včasih hodile te prošnje – in včasih je težko razbrati kaj je sploh smisel pisanja.

Za takšno je jasno da nas ni zanimalo, saj je iz pisanja razvidno da človek ne bo skupaj spravil niti smiselnega stavka, ko bo treba npr. odgovoriti stranki.

Ali pa boljše spisana prošnja, ki nima navedenih kontaktov. Ni mail naslova, ni telefonske. In kaj naj potem?

Avtorica, pa ti veš, da se že leta in leta ne pošilja več prošenj?

Saj ne prosiš, ampak ponujaš svoje delo, svojo storitev.

Drugače pa taki kot so razpisi, take so prijave na delovna mesta. Sicer v tvojem primeru praviš, da ne gre za razpise, ampak vseeno. Razpisi delodajalcev so namreč totalna katastrofa, tako, da me ne čudi, da dobijo bedne prijave. TTo zdaj leti na tiste, ki dajejo ven razpise.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close