Daewoo nubira ali renault laguna/megan
Eno kratko vprašanje ;
Rabim avto za maksimalno nekje 3 leta, porabe ne sme imet več kot 8l/100km, izgled mora bit soliden (oz. avto mi mora bit vizualno všeč), klima/daljinsko zaklepanje ipd je samo plus, kakršna koli luksuz oprema mi ni nujna. Rada pa bi, da je avto koliko toliko varen, da se ne bi vozila v čisti plehovini. Na voljo imam 800€.
Sedaj sem si v bistvu nagledala eno zelo lepo Nubiro, 1999 letnik, 110.000km prevoženih, z vso opremo (klima, centralno, elektični pomik oken), porabe naj bi imela 7-8L/100km, 1.6 bencinar. Cena 700€.
Druge lagune ali megane ki sem jih gledla, so dosti dražji (pod 1200€ z normalno (do 180.000, vsaj letnik 96) kilometrino ga ni), poleg tega pa so brez opreme, meni osebno je tudi Nubira lepša, porabo pa ima Laguna/megan približno enako kot nubira.
Kar se pa tiče kvalitete avta, je pa drugo – ali je Nubira res toliko slabša in se toliko bolj kvari kot laguna ali megan? Kot sem rekla, avto ne rabim na dolgi rok, saj mi je bolj nadomestno vozilo, a bi vseeno rada, da bi bilo čim manj popravil v tem času, kot ga bom imela.
Hvala za vsak nasvet in argument
Še najbolje prideš skozi z Fordom…nabavna cena ugodna glede na opremo, dost izbire, cena potrošnih delov je v glavnem itak odvisna od starosti avta, poraba okrog 8-9 l…
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4266752&show=1
Ne glej letnik in predvsem kilometre…važno kako je avto vzdrževan…
Reno pa kitajc sta sranje…bejž stran…
če želiš malce večji avtomobil – torej limuzino je tudi dobro pogledati za kakimi starimi hyundai, kot je recimo lantra. so zelo opremljene pa glede motorja kar zanesljivi. mogoče tudi kakšen mitsubishi carisma.