da ne smrdi po ribah v kuhinji, stanovanju
Nikdar nisem razumela, kaj imate take tezave z vonjem po kuhanju, meni vse to disi in me nic ne moti, ce disijo ribe, golaz, neksj, kar se kuha, moti me le, ko ta vonj ostane na oblacilih, ta pac operem in je problem resen.
Ker pa moje domace te vonjave motijo, po kuhanju lepo odprem vsa okna v stanovanju, da se lepo prepiha in je stvar resena.
Vi nic ne zracite?
To je problematika teh stanovanj, kjer je dnevna soba združena s kuhinjo. Vonj po kuhi se zažre v sedežno, v pohištvo… V takih stanovanjih za moje pojme ne moreš zares kuhati, ker zasmradiš cel prostor, tudi če imaš odprta okna, ker so prostori premajhni, čeprav so združeni.
Nobena limona ne pomaga. Vsaka hrana ima svoj vonj.
prepih naredim, 03.10.2021 ob 11:34
Nikdar nisem razumela, kaj imate take tezave z vonjem po kuhanju, meni vse to disi in me nic ne moti, ce disijo ribe, golaz, neksj, kar se kuha, moti me le, ko ta vonj ostane na oblacilih, ta pac operem in je problem resen.
Ker pa moje domace te vonjave motijo, po kuhanju lepo odprem vsa okna v stanovanju, da se lepo prepiha in je stvar resena.
Vi nic ne zracite?
Je lahko prepih po celi hiši, pa boš naslednji dan še vedno vohal pečene ribe! Se vonj kar vsede na pohištvo in oblačila. Nič ne pomaga. Kupi električni pekač in peči na balkonu.
kuharice pomoč, 03.10.2021 ob 10:16
Večkrat bi delala ribe doma, a kaj ko še par dni potem vse smrdi!((. Po nasvetih sem poskusila z limono (kuhat jo v vodi), a ni praktično nobenega efekta. Kaj je še preverjenegaa?Danes bi pekla hobotnico ( ne v pečici) in me je že sedaj groza.
Na balkonu, terasi , zunanja letna kuhinja- če seveda imaš – top rešitev. Drugače pa – bo smrdelo še pard dni notri po “ribah”, ja.
imam drug problem, 03.10.2021 ob 15:02
Meni pa smrdi od spodnjih v bloku. Ne bi bilotako hudo, če mi ne bi smrdelo v sobah. Stanovanja so obrnjena na dve strani: na eni je kuhinja in dnevna, na drugi sobe. Spodnji so zamenjali in nekaj let se mi večkrat zgodi, da imam občutek, da ležim v golažu :((.
jeba je ja – ker velikokrat pride to po blokih iz prezračevalnikov – ker je narobe ali pa načrtno tako zvezano vse v ENO cev, namesto v d+ve ločeni – ker so šparali z materiali.. npr. blokovska vertikala kuhinjskih nap + vertikala odzračevalnih ventilatorjev v kopalniciah – prisilno prezračevanje-in vleče gornjemu od vseh spodnjih, kolikor jih pač ima pod seboj. Tako ima moja sorodnica, v enem od naselij, dokaj novogradnja. In je šit – vonja cigarete in vso kuharijo od spodnjega preko zračnika/ventilatorja v kopalnico -tudi ob 2eh zjutraj, ko hodi rauhat v kopalnicom, namesto ven na balkon , ko prižge v njej ventilator… IN tudi voha praženo čebulo od spodnjega, ko prižge svoj ventilator v kopalnici.
Med pečenjem obvezno prižgana napa na ful. Ko je riba pečena, TAKOJ pomij ponev oz. pekač. Vse ostanke (koža, koščice) takoj odnesi iz stanovanja. Takoj po kosilu pomij tudi vse krožnike in ostali pribor (oz. splakni in daj v pomivalca). Potem pa še prepih, res dobro prezrači. Za piko na i pa še na štedilniku prekuhaj kakšen liter vode s polovico limone in žlico cimeta. Naj vre nekaj časa, dokler se zrak ne odišavi.
Pa dober tek, ribe so super okusne in zdrave. Naj te malo vonja ne ovira.
ribokuh, 03.10.2021 ob 21:04
Med pečenjem obvezno prižgana napa na ful. Ko je riba pečena, TAKOJ pomij ponev oz. pekač. Vse ostanke (koža, koščice) takoj odnesi iz stanovanja. Takoj po kosilu pomij tudi vse krožnike in ostali pribor (oz. splakni in daj v pomivalca). Potem pa še prepih, res dobro prezrači. Za piko na i pa še na štedilniku prekuhaj kakšen liter vode s polovico limone in žlico cimeta. Naj vre nekaj časa, dokler se zrak ne odišavi.
Pa dober tek, ribe so super okusne in zdrave. Naj te malo vonja ne ovira.
Točno tako. Takoj pomit oz splaknit z nekaj detergenta, ostanke ven, prezrači – če se le da, že med kuho. Jaz po kuhi prižgem pol ali celo dišečo palčko oz kadilo, ki vonj pobere takoj.
pa še to – ribe se peče hitro, 3 minute na vsaki strani, pa ven (razen kakega brodeta seveda), na ne preveč olja in na ne prevročem. Morda je tudi kaj izven tega lahko vir pretiranih vonjav. Če imaš cele in ne filejev, jih daj raje v pečico (če nimaš zunanjega žara).
V svojih 4 stanovanjih sem imela oz imam vse v enem – jedilni prostor, dnevni prostor in kuhinjo, pa se mi noben vonj ni zažrl – kuham pa res veliko, a ne cmarim čebule non stop in res takoj takoj vse pomijem. Vključno s štedilnikom, ker olje, ki pade oz špricne na površine iz ponve, najbolj intenzivno širi vonj. Pomivati redno in po vsaki kuhi štedilnik!
Forum je zaprt za komentiranje.