d.o.o.
Imam svoje podjetje. Zaradi pridobitve kredita, si bom morala izplačevati višjo plačo, kot sem i jo do sedaj.
Računovodkinja mi je naredila izračun plače in prispevkov, ampak, ko primerjam z izračunom na računovodja.com, se zneski nekoliko razlikujejo.
Vem, da vas je tukaj nekaj računovodkinj.
Lahko izvem, koliko prispevkov pride na neto plačo 1.300,00 eur (+hrana in prevoz)?
Aha. Za neto povem zato, ker mi je le ta bistven zaradi kredita, kjer šteje neto.
Olajšav ni nobenih, otrok nič.
Tukaj mi je rač. izračunala 2.294,12 eur z vsemi prispevki ter malico in prevozom vred. Na tak način naj bi dobila ven 1.300,00 neto a glede na izračun na internetu, pride premalo prispevkov. Ne bi rada imela težav z davčno, da bi bilo kaj narobe izračunano.
ženska išče bruto znesek, saj ga ne ve, zato pa vas sprašuje :)))
ona ve samo to, da si mora za banko izplačat 1.300 eur bruto.
veš kaj, drži se tistega, kar ti je naračunala tvoja računovodkinja. bo ziher bolj prav, kot pa to, kar si si ti naračunala z net-a.
lahko pa vržeš podatek, kolikšen bruto ti je naračunala računovodkinja, pa ti povemo, ali dobiš 1.300 neto.
Pa zakaj mešaš zraven malico in prevoz, ki nimata nobene zveze z neto ali bruto plačo (razen, če je znese višji kot je dovoljen). Vpiši na netu bto plačo (brez malice in prevoza), ki ti jo je naračunala računovodkinja, pa boš videla, če dobiš enak neto kot ga je ona izračunala. Potem pa k temu netu seveda lahko prišteješ malico in prevoz.
mešate vse skupaj, tako, da glava peče
ti tu pišeš o bruto bruto plači, oziroma bruto bruto strošku, una zgoraj enkrat o neto plači, drugič o bruto s prevozom vred… dajte se zmenite, o katerem brutu sploh govorite… taprva je pa itak biser, ker bo zarad MONa menjala računovodkinjo, pa sama sploh pojma nima o tem, kaj ji je izračunala..
Sem laik na teh področjih, ampak iz teh postov mi je šele jasno kako zelo oderuška je naša država. Halo? Na 1300 eur plače je 1080 prispevkov? Dobri so tele naši podjetniki, da nam lahko dajejo dobro plačo pa še eno zraven državi:( Ni čudno, da propadajo. Zdaj vem koliko jih z možem “koštava” glede na to, da imava dobre plače.
Strošek delodajalca je 2.385€ za plače + dodatno še prehrana in prevoz (to dvoje NI del plače!!)
Bruto plača je 2.054,95€, neto plača znese 1.300,00€ (+ seveda še prehrana in prevoz – tega ti za kredit ne bodo upoštevali).
V tem brutu je zajet tudi dodatek na delovno dobo in ostali morebitni dodatki (ne pa povračila, da spet ne bo kake napačne razlage!).
Forum je zaprt za komentiranje.