Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cvrtniki na vroč zrak so natega hrana je kuhana in zanič

Cvrtniki na vroč zrak so natega hrana je kuhana in zanič

Moj je vreden svojih sowdow. Krompir, piščanec brez maščobe, super zapečeno. Manjše porcije poskusi dat not… Mogoče je to problem.

na žalost nimaš pojma vsako meso je brez okusa če ga ne pripraviš preden ga spečeš za mene je cvrtnik na vroč zrak super zadeva meso če pravilno spečeš ali skuhaš po tvoje je sočno in dosti bolje pečeno kot v nekem olju!

odvisno kaj smatraš za čredi na drugi strani je pa tvoja čreda, ki uživa v maščobi!

Meni je super, uporabljamo ga vsak dan !

Sama imam Philipsovega in ga veliko uporabljam, ni za vse, je pa zelo priročen.

V njem delam lososa, piščanca, pleskavice, krompir v kosih (ga olupim, narežem na kocke, kuham cca 5 min, nato odcedim, dodam žlico olja, malo svežega rožmarina, himalajsko grobo sol …). Uporabljam ga tudi za gretje kruha (kruh je hrustljav – super za avokadov namaz, humus), za kruhove kocke za mineštre. Poleg tega odlično uspejo tudi falafli. Hčerka najraje v njem pogreva ovsene palačinke, dela razne kruhke z dodatkom sira.

V primerjavi s pečico je vse skupaj veliko hitreje, čiščenje je enostavno.

Pri nas je na pultu in skoraj v dnevni rabi.

Mi smo ga kupli kakšen mesec nazaj. Sem tudi bil skeptičen ko sem prebiral malo forume, a me je žena prepričala 🙂
Kupli smo pa tegale: https://fashionandmore.si/izdelek/cvrtnik-brez-olja-innovagoods-fryinn-double-8000-crna-nerjavece-jeklo-3400-w-8-l/

Skor vsak dan ga laufamo. Nam je res top. Tudi ko mamo obiske vsi prehvalijo hrano. Je pa res, da namst kuharja ne bo noben aparat pripravu prej hrane 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
cvrtnik, 21.08.2020 ob 11:23

gre za navadno natego, cvrtnik že tehnično ni cvrtnik ampak kuhalnik, in ni to tako ocvrto kot v olju ki ima preko 300 stopinj, gre za natego, jedel sem jedi iz teh crvtnikov, brez okusa, kuhano, spacano za kozlat mnogi ki so s enategnili zdej to pordajajo na bolhi i lažejo da so dobili za darilo

Ne, to ni noben kuhalnik, ampak aparat ki segreva hrano z vročim zrakom, ventilacijo.

Pred 20 leti so bile moderne takšne zadeve, prodajale so se nekakšne okrogle posode-prenosne “pečice” z ventilacijo, kroženjem vročega zraka, kamor si naložil meso, zelenjavo in krompir… vključil in imel izsušeno hrano.

Seveda ne moreš pričakovati, da bo takšna komora cvrla in da bo hrana imela podoben okus kot bi jo imela pečena ali ocvrta.  Zaradi ventilacije se sicer pregreje in izsuši, to je pa tudi vse.

Še vedno pa velja, da je takšna hrana daleč od užitne… to je neužitna hrana.

Bi rekla, 21.08.2020 ob 12:35

Cvrtnik na zrak deluje po principu pečice. Hrana se notri peče in ne cvre. Naziv je res malo ponesrečen, ker gurmani tipa viharc pričakujejo deep fried hrano pečeno na zraku. Verjetno je tako poimenovano zaradi oblike – mrežica, majhnost, itd
Jaz vedno pečem krompir v njem. Narežem na tanko, premešam s samo nekaj kapljicami olja in v 15 min imam pečeno za dva. V tem času se pečica šele segreje. Že samo zato ga imam rada in je stalno na pultu.

To seveda ni res.  Hrana v takšnih aparatih se ne peče kot v pečici, ampak se pregreva z vročim zrakom, ventilacijo.

Kakšna pečica, kakšna butasta primerjava je to?  Pečica greje z vročino in ne z ventilacijo, ki je nič drugega kot kroženje vročega zraka s pomočjo ventilatorja, ki izsuši vse, kar naj bi se speklo.  Ventilacija se uporablja samo za nekaj minut, da hrano po potrebi izsušiš ali na silo v nekaj minutah  zapečeš s pomočjo vročega zraka…..  Nihče ki peče zares, v pečici ne uporablja ventilacije, ker le-ta hrano izsuši.   Zato tudi novejše pečice sploh nimajo več te opcije – ker jo  nihče, ki zna kaj skuhati,  ne uporablja.

Torej, teli “cvrtniki na vroč zrak” so nateg za ovce.  Daleč od pečenja ali celo cvrtja.

Če hočeš jesti žagovino ali stiropor, kupiš to blesarijo in misliš, da boš bolj zdrav  😀

bedarija!

Boljšega od cvrtnika skoraj ni!

Sploh je zakon za tiste, ki imajo probleme z želodcem – preverjeno!

viharni jezdec, 22.08.2020 ob 00:03

Pohani zreski se ne pečejo na zraku butare zarukane,a mpk se cvrejo v olju. Saj nima smisla, tako zabite in nesposobne kot ste danes je fenomen, ki še ni bil viden v zgodovini človeštva. Ne bo pa več dolgo, tudi frfotulje boste morale kaj znat, sicer boste stradale.

Frfotulje? Kaj si pa ti pojedel takega, da misliš, da si nekaj več? Imaš pač malo več življenjskih izkušenj, ker si starejši od teh mladih punc.A si pozabil, da tudi ti nekoč marsičesa nisi vedel in da se pravzaprav vse življenje učimo?

Vsaka pečica ima danes že to funkcijo, pri naši traja točno 2 minuti da se segreje na 200 . To je ista zadeva kot friteza, skoraj vsako gospodinjstvo iz 90 let jo ima  na podstrešju.

OMG, 06.12.2024 ob 19:21

Frfotulje? Kaj si pa ti pojedel takega, da misliš, da si nekaj več? Imaš pač malo več življenjskih izkušenj, ker si starejši od teh mladih punc.A si pozabil, da tudi ti nekoč marsičesa nisi vedel in da se pravzaprav vse življenje učimo?

Napisal je resnico.

Če ste pa ljudje take zbite ovce, da kupite vsak “hit”, s katerim si proizvajalci za določen čas zagotavljajo dvig prodaje, pa izvoli.

Na tržišču se je pojavilo že ogromno “izumov”, ki so se prodajali kot vroče žemljice, čeprav so bili brezvezni in zanič, ampak ljudje pač kupujejo nekaj kar je “in” in četudi so z nečim nezadovoljni, tega ne priznajo na glas.  V smislu, naj kupijo še drugi, če sem se jaz zajebal.  Potem greš na Bolho in vidiš koliko teh “izumov” se prodaja, skoraj nerabljenih.  To ti pove vse.

Ocvrta hrana se mora cvreti, če se ne, je trda, izsušena.  Ima sicer manj olja, jasno, ampak ni ocvrta, temveč naoljena in pregreta.  Nekih krofov ne moreš ocvreti.  Pohanja tudi ne moreš ocvreti, lahko ga samo greješ.  To ni ocvto.

Pečena hrana se mora peči.  Torej potrebuje maščobo in toploto, ne pihanje vročega zraka.

Kuhana hrana pa se mora kuhati.  V tekočini.

Tako to je.  Tako so kuhali pred stoletji in tako bomo kuhali še stoletja, v kolikor bomo hoteli jesti ocvrto, pečeno in kuhano hrano.

Vsi aparati, ki obljubljajo neko novodobno tehniko, so nateg.

Ene par dni je viharni jezdec, danes znan kot modri vrag, napisal, da je kupil cvrtnok na vroč zrak. Tu je pa pljuval par let nazaj. 😀

Kar se tiče cvrtnika nimaš pojma, kar se žaljenja tiče si mojster, venda s tem kažeš kašen butl si.

ene pard ni, 06.12.2024 ob 19:52

Ene par dni je viharni jezdec, danes znan kot modri vrag, napisal, da je kupil cvrtnok na vroč zrak. Tu je pa pljuval par let nazaj. 😀

Saj, hinavska budala druge pljuva, sam pa isto počne.

Tocno tako. ?

Res je. Sem kupil. Iz firbca, da se sam prepričam o tem, ko vse babe vzdihujejo, da brez tega ne gre več.

Za veliko tega je popolnoma neuporaben, saj hrano izsuši kot sem predvideval. Za kako fejst sočno zelenjavo kot prilogo se bo najbrž obnesel in kake perutničke na hitro. Za mastno pa itak piše da ni primeren. Najbrž se potem maščoba preveč nabira v notranjosti ventilacije. Tako da, kurc to pol več ali manj , veste? Mal falen nakup, pa se ne sekiram.☝️?

Vem pa zdaj, zakaj je babam tako vseč. Ker ne zažge hrane. Torej jim ob takem aparatu ni treba znat kuhat. ☝️? Ampak kaj ko hrano izsuši.

Riba recimo – ni šans, suha zanič

Dunajski – ni šans, posušen zanič

Pečenka – ne

Krompir – pogojno ajde, tud mal bolj suh se jzjemoma da jest.

Za pogret kaj – posuši

Skratka, morda za ljudi s strogo dieto in pa predvsem za vse, ki ne znajo kuhat. Tako tako, tako ja.☝️?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close