Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Cvrtje na peki papirju

Cvrtje na peki papirju

Za tiste,ki izvajate zdravo crtje na peki papirju v pečici, me prosim naučite kako to zgleda.Ali dodate kaj olja ali nič?Hvala

Jana, pozdravljena!
Zadnjič sem gledala na VOX-u, v petek pa smo poiskusili pomfri krompir in funkcionira. Na pekač sem dala peki papir, nanj nasula pomfri brez kakršnekoli maščobe, porinila v pečico. brez packanja, brez maščobe in je bil odličen!
LP

Zvezdica, a je bil pomfri zamrznjen, ali navaden narezan krompir?

Kresnica, pomfri je bil zamrznjen.

Lp, Maja

Tako jaz delam tudi pripravljene zrezke, krokete, “kordonblu” /jata, perutnina ptuj/ in že panirane ribice, prav tako pomfri. Ne vidim razloga zakaj bi še dodatno dajala v olje, saj so vse stvari že 1x plavale v njem. Opažam da je vse več jedi pripravljenih na ta način za v pečico (včasih je v navodilih prisala samo varianta za olje).

Da bi pa sama panirala zrezke in jih pekla v pečici pa še nisem. Se mi samo zdi ali je Babi enkrat pisala kako to dela? Ali nekdo drug, ne vem, se ne spomnim točno.

To se pravi, da zadeva funkcionira samo za zmrznjene zadeve? Jaz sem že poskusila peči panirane zrezke in marele na žaru. Sej je blo vredu (zame, ker itak ne jem ocvrtih jedi), mož pa se držal bolj žalostno. Ni blo pač tisto tapravo, sočno “pohanje”.

Kresnica kot sem videla ti je odgovorila že Majuška.
Neny, ja, občutek imam, da stvar funkcionira samo pri zamrznjenih zadevah, a ne vem zakaj. No krompir bi bil verjetno enako dober tudi surov, corsonbluja in tistih Jatinih zadev pa nam v olju sploh ne uspe cvreti – ostanejo notri še zamrznjeni. Poskusili enkrat, po toči zvonili (beri brali navodila na vrečki) in ugotovili, da tam piše, da pešeč v pečici. Ne vem pa sonce rumeno, zakaj praviš, da so že 1x plavale v olju- kdaj?
Pozdravček!

Zvezdica vse te panirane stvari so že v naprej na pol pečene-torej so že plavale v olju,zato se jih tudi lahko speče kar na peki papirju,ker že vsebujejo določen odstotek maščob.Če bi sami panirali mislim,da bi morali dodati kanček olja v jajčka in bi tudi delovalo,ali pa malenkost poolljiti krompir.
LP
Doja

Mi pa zadnje čase pohamo samo še v šečici in to doma spanirane zrezke in piščanca. Meni je super. (malo pa pokapljam pekač vendar je dosti manj maščobe kot če bi pohala v olju).
Tudi pomfri sem probala spečt v pečici (domačega) pa se ni obneslo.

Ej, sem čakala odgovore…Med tem sem kar poskusla z zmrznjenimi paniranimi osliči in so bli meni ok, mož pa – slika je bila, glasa pa ne, vsekakor so bili res nekolko preveč suhi. POMES probam danes.
Hvala vsem

Če hočeš da bo pomfri bolj zapečen ga daj kar na najvišjo rešetko, vsaj jaz delam tako.
Hm, je pa nanimivo kako je za moški svet vse premalo mastno ;-)).
Tale “ima slika nema ton” varianta me je pa nasmejala.

Vse te predpripravljene zamrznjene jedi jaz dam kare direkt na pekač – BREZ PEKI PAPIRJA ALI OLJA – se nič ne prime na pekač in je O.K., traja cca. 30 min oz. dokler ne dobi prave barve. Res ni potrebno peki papirja ali olja za predpripravljene zamrznjene jedi!

Verjamem, da ni potrebno dati peki papirja. Jaz ga dam bolj za to, da mi ni potrebno potem pomit pekača :))).

Lp, Maja

ja krasno kako se to fajn bere, ali mi poveste na kateri temperaturi “cvrete” v pečici, jaz vse to delam v fritezi pa res pride kar precej mastno lp

;-))

Sem mislila da sem samo jaz tako komot ;-))

Jaz te pripravljene zamrznjene stvari na cca 200 stopinj, včasih tudi malo več. Odvisno kako izgleda – če se mi zdi da je premalo, dam kar na 220 (včasih imam en čuden občutek da pečica slabše greje, pa je to verjetno samo v moji glavi – predvsem ob nedeljah se mi zdi da je bolj “slab tok”, he he, ko se vsi spravijo k pečicam ;-)) )

Hej, sonce,
ko si omenila “slab tok”, si me spomnila na en pripetljaj. Letos poleti smo imeli na vikendu na obisku ene prjatle. Za prigrizek k vinčku sem naredila tatarca, toast pa sem sproti pekla v kuhinji na namiznem žaru. Pri nas je res večkrat “slab tok”, sploh ob nedeljah. Takrat pa sem skakala not-ven (sedeli smo zunaj) in sem po prvi pečeni rundi rekla možu: “danes je pa za spremembo tu močn tok”. Pa naložim tretjo rundo, zunaj se malo zaklepečem, na žaru pa sem namesto toasta imela …. oglje!!! Termostat na žaru je namreč “crknil”, žar je grel in se pregrel, jaz pa sem mislila, da so nam končno “zrihtali tok”.

Sej se men zdi da je nekaj na tem “slabem toku” – samo upam da moja pečica ne napoveduje kakšne takšne diverzije kot tvoj žar ;-))).

cvretje kupljenih zamrznjenih jedi v pečici deluje zato ker so polizdelki, so že na polovico toplotno obdelani (ocvrti) in nato zamrznjeni. kar se pa tiče svežih dunajcev jih pa pred peko pomočiš v olje da med peko drobrine spremenijo barvo in so sočni ker drugače niso sočni in drobtine niso zlatorjave

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close