Cvrtje na peki papirju
Tako jaz delam tudi pripravljene zrezke, krokete, “kordonblu” /jata, perutnina ptuj/ in že panirane ribice, prav tako pomfri. Ne vidim razloga zakaj bi še dodatno dajala v olje, saj so vse stvari že 1x plavale v njem. Opažam da je vse več jedi pripravljenih na ta način za v pečico (včasih je v navodilih prisala samo varianta za olje).
Da bi pa sama panirala zrezke in jih pekla v pečici pa še nisem. Se mi samo zdi ali je Babi enkrat pisala kako to dela? Ali nekdo drug, ne vem, se ne spomnim točno.
Kresnica kot sem videla ti je odgovorila že Majuška.
Neny, ja, občutek imam, da stvar funkcionira samo pri zamrznjenih zadevah, a ne vem zakaj. No krompir bi bil verjetno enako dober tudi surov, corsonbluja in tistih Jatinih zadev pa nam v olju sploh ne uspe cvreti – ostanejo notri še zamrznjeni. Poskusili enkrat, po toči zvonili (beri brali navodila na vrečki) in ugotovili, da tam piše, da pešeč v pečici. Ne vem pa sonce rumeno, zakaj praviš, da so že 1x plavale v olju- kdaj?
Pozdravček!
Zvezdica vse te panirane stvari so že v naprej na pol pečene-torej so že plavale v olju,zato se jih tudi lahko speče kar na peki papirju,ker že vsebujejo določen odstotek maščob.Če bi sami panirali mislim,da bi morali dodati kanček olja v jajčka in bi tudi delovalo,ali pa malenkost poolljiti krompir.
LP
Doja
Jaz te pripravljene zamrznjene stvari na cca 200 stopinj, včasih tudi malo več. Odvisno kako izgleda – če se mi zdi da je premalo, dam kar na 220 (včasih imam en čuden občutek da pečica slabše greje, pa je to verjetno samo v moji glavi – predvsem ob nedeljah se mi zdi da je bolj “slab tok”, he he, ko se vsi spravijo k pečicam ;-)) )
Hej, sonce,
ko si omenila “slab tok”, si me spomnila na en pripetljaj. Letos poleti smo imeli na vikendu na obisku ene prjatle. Za prigrizek k vinčku sem naredila tatarca, toast pa sem sproti pekla v kuhinji na namiznem žaru. Pri nas je res večkrat “slab tok”, sploh ob nedeljah. Takrat pa sem skakala not-ven (sedeli smo zunaj) in sem po prvi pečeni rundi rekla možu: “danes je pa za spremembo tu močn tok”. Pa naložim tretjo rundo, zunaj se malo zaklepečem, na žaru pa sem namesto toasta imela …. oglje!!! Termostat na žaru je namreč “crknil”, žar je grel in se pregrel, jaz pa sem mislila, da so nam končno “zrihtali tok”.
cvretje kupljenih zamrznjenih jedi v pečici deluje zato ker so polizdelki, so že na polovico toplotno obdelani (ocvrti) in nato zamrznjeni. kar se pa tiče svežih dunajcev jih pa pred peko pomočiš v olje da med peko drobrine spremenijo barvo in so sočni ker drugače niso sočni in drobtine niso zlatorjave
Forum je zaprt za komentiranje.