Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika cvetačni pire -za Zalo

cvetačni pire -za Zalo

Sem raje odprla novo temo, ker je “na kosilu” res že cela gužva, čeprav je fino.
Preprosto skuhaš na cvetke narezano cvetačo, dodaš sladko ali kislo smetano, strt česen, sol in poper po okusu in zmečkaš (lahko s tlačilko za krompir, s paličnim mešalnikom ali pa kar v multipraktiku). Včasih pa dodam še malo limoninega soka in postrežem hladno. Nekaj podobnega sem našla tudi v knjigi Vedno sestra Vendelina, ki je res enkratna. Tam je kombinacija cvetače in brokolija. Sama sicer še nisem poskusila, verjetno pa je še boljše kot sama cvetača.

Živjo Avena,
hvala lepa za recept. Sama namreč obožujem vse kar je povezano s cvetačo zato me je takoj pritegnil tvoj cvetačni pire 🙂 Po večkrat na teden jem tudi cvetačno kremno juho. Izvsrtno (recept sem že enkart napisala tu na forumu).
NEkja me zanima – ali nn pride z dodatkom kisle ali pa sladke smetane pretekoče oz. preredko?? Saj vem da tako kompakten kot pire krompir verjetno ni, ampak a je vsaj približno tak, da se ga da dobro zajeti z žlico ali vilico in ne skaplja vse dol?

LP, zala

Oj Zala!
Smetane daš čisto malo. Sama cvetačo vedno soparim, tako, da je sama po sebi bolj suha, kot če se kuha v vodi. Veš, jaz se predpisanih količin vedno držim pri peki, me je že izučilo, he, he, pri kuhi pa prisegam na eksperimentiranje, zato je pri meni vse bolj na oko. Sicer si pa ti mojstrica in vem, da ti to ni noben problem.
Dobro kuhaj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close