cvetača
V solati mogoce?
Kuhana cvetaca in jajcek, jaz dam se ohrovt zraven, pa krompir, tudi blitvo (karkoli kar se mi se zdi da pase zraven – tudi krompir), klasicne solatne zacimbe, vcasih malo cebulice in cesna in je. Zraven pa hrenovke, ribe, zrezke ali pa samo desert.
Pobrskaj po straneh Kulinarične Slovenije, vegetinih straneh (namesto vegete daš naravne začimbe), straneh Društva Gurman ….
Cel kup receptov, le najti jih moraš.
Tudi kuhala boš sama, kajne :)))
Saj sem ti hotela prilepiti linke do receptov (op.p.: bilo jih je kakšnih 15), pa očitno sistem MON tega ne dovoli (že vedo zakaj).
Dober tek!
Kremna cvetačna juha. V malo posoljene vode (za začetek raje bolj malo, da ne bo preredko) skuhaš cvetačne cvetke (max 10 minut), zmiksaš s paličnim, dodaše žlico ali dve kisle smetane, razmešaš in imaš super juho. Pri serviranju lahko dodaš še zlate kroglice ali pa posuj z žlico mletih orehov. Lahko pa tudi brez vsega, je vseeno zelo dobra!
Tudi pri nas kuhamo cvetačno kremno juho. Enako količino cvetače in krompirja, sol, košček masla in strok česna zalijem z vodo in kuham do mehkega. Zmiksam s paličnim mešalnikom in dodam sesekljan peteršilj. Po želji tudi žlico kisle smetane.
Za solato pa cvetačo skuham, ohladim in prelijem s prelivom (olje, kis, sol, ter kar precej stisnjenega česna in sesekljanega svežega peteršilja).
Vladka
Čudovita juha;
Segreti posodi dodaj maslo, strt česen, samo da rahlo zadiši, ter dodaj ločene “cvetove” cvetače, če so preveliki jih ročno razpolovi, ter na enako veliko razrezane (ali nalomljene) kose krompirja. Vse prepraži, ter dodaj jušno osnovo (če je ni, še pred tem še dodaj sol, drobno zmlet poper, mogoče malo muškata) in zalij z vodo (v kolikor ni jušne osnove). Kuhaj doker se krompir rahlo zmehča, nato polovico juhe prepasiraj (saj veš, tisto mrežnato kuhinjsko pomagalo), ampak samo tako, zelo rahlo, ter pokuhaj, vlij na vroče krožnike, dodaj na maslu ali v toasterju prepečene kocke kruha, ter žličko kisle smetane na rob krožnika. Nekateri dodajo že med kuhanjem mleto kumino, odvisno od okusa.
sama je ne. Dober tek:)
Forum je zaprt za komentiranje.