Najdi forum

curry pasta

Mi lahko kdo svetuje, kje se kupi razne vrste curryjeve paste. V nekaterih receptih so omenjeni, pa ne vem, kje naj jih kupim. Malo sem gledala v Intersparu na oddelku s takimi stvarmi, pa nisem našla nič pametnega.

Sem jo dobila v eni izmed bio trgovin,s amo se zdaj ne spomnim, v kateri, verjetno v kalčku ali pa v Maxiju, tja najpogosteje zahajam. Kupila sem pa rdečo, jih je več vrst.

Lahko jo poskusiš narediti tudi sama. Takole gre:
Za rdečo pasto potrebuješ: 6 velikih suhih čilijev, ki jih namočiš za 15 minut v vodi, 2 majhni sveži čili papriki (očistiš in nasekljaš), 1 jedilna žlica semen koriandra, 1Tl zvednega janeža in 1 žličko paste iz garnel. Semena zaviješ v alufolijo, popražiš in v možnarju zdrobiš v prah. 6 strokov česna, 1 čebulo in 2 cm ingverjeve korenine olupi in nasekljaj na drobno. Vse skupaj pomešaj še z 1 čajno žličko muškatnega oreška, mleto kurkumo in rdečo papriko v prahu. Dodaj še dve jedlini žlici olja in naribano lupino ene limete (bio).

To je gotovo le ena od variant, kolikor vem, je receptov več.

Lp Neja

Jaz jo kupujem v ta velikem Mercatorju v Šiški. Imajo več različnih variant, od blage do pekoče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close