Čupavci
Moj sin jih ima tako zelo rad, pa nikakor ne najdem recepta. Do sedaj sem naredila po enem, vendar ni bilo tako zelo dobro (pa tudi ne najdem ga več). Saj veste, kaj mislim: biskvit, čokoladni preliv, kokos.
A mi lahko napišete vaš najboljši recept zanje? In celoten potek, pa še za velikost kock bi vas povprašala. Se pravi, vse od začetka do konca… 🙂
Sem pogledala moj recept in je malo drugačen:
Testo: 4 jajca, 18 žlic olja, 18 žlic sladkorja, 18 žlic vode, 18 žlic moke, nastrgana limonina lupinica, 1 pecilni prašek, 1 vanilin sladkor in 2 žlici ruma.
Preliv: 3 dl mleka, 150 g masla, 6 dag sladkorja, 12 dag čokolade v prahu, 1 vanilin sladkor.
Kokosova moka
Iz 2 beljakov naredim sneg. Nato penasto umešam preostali dve jajci in dva rumenjaka s sladkorjem, dodam vodo, olje, limonino lupino in vanilin sladkor, na koncu pa še s pecilnim pomešano moko, rum in beljakov sneg.
Pečen biskvit narežem na kocke s stranico cca. 4 cm in jih z vseh strani na hitro namočim v prelivu ter takoj povaljam v kokosovi moki.
Za preliv zmešam vse sestavine skupaj in zavrem na štedilniku. Nato na pol ohladim in v njem namočim kocke biskvita.
Pekač je približno 30 cm x 40 cm in v višino 5 cm.
Forum je zaprt za komentiranje.