Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čufti-običajni, ali še kako drugače?

Čufti-običajni, ali še kako drugače?

Čufti tako ali drugače. Jaz poznam samo tiste “običajne” – mleto meso in riž. Mislim pa, da obstajajo še čufti iz drugih sestavin, zato prosim “dobre kuharice” za kakšen recept. Kaj pa naredite za zraven? Jaz običajno pire ali včasih tudi tenstan krompir – pač nimam domišlije, zato pa vas prosim, da mi predlagate kaj iz vašega menija, oziroma predloge, kaj paše zraven.

Iz drugih sestavin žal ne poznam čuft…Kakor ti, tudi pri nas pire. Včasih pa samo kruh, če je čisto svež in hrustljav:)) Malo pobrskaj po int. straneh, sigurno se bo našlo kaj za experimentiranje:)) Pa dober tek!

čufte s paradižnikovo omako ne dam nikoli riža; le-to je lahko kot priloga, ali pire krompir. Riž dam samo pri nadevanih paprikah ali sarmi, drugače uporabim bolj čvrsto žemljo, ali francoski kruh, ki ga raztopim v vodi ali mleku…

Pojedel sem eno čufto in ne en čuft!!!!!

Niso čufti, ampak so čufte!!!!

Če daš v paradižnikovo omako še malo paprike, gre zraven kuskus…Drugače pa tudi jaz ne dajem noter riža, le malo drobtin.

Namesto tradicionalnih ćuft lahko narediš npr. mesne kroglice na švedski način – pečene in prelite s smetanovo omako. Ali pa na italijanski – bolj drobne, kuhane v paradižnikovi omaki (začinjeni kot omaka za testenine, ne kot omaka za ćufte) in to se je s testeninami, najraje s špageti.

Lahko pa preizkusiš tudi čisto kaj svojega. V mleto meso lahko zamešaš praktično vse, kar ti pade na pamet. Skuhaš jih pa tudi lahko v vsem, tudi kot zakuha za govejo juho so uporabne. Edino… kake sumljive poskuse je boljše delati na manjših količinah, pa če je rezultat v redu, šele potem uvrstiš v redni jedilnik. Da ne bi vsi lačni čakali na mesne kroglice z ingverjem v curryjevi omaki in šele potem ugotovili, da vam niso všeč.

Nerodno sem napisala. Kroglice za k testeninam se tudi prej popečejo, se ne vlagajo kuhat v omako surove.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close