Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čudno vedenje mačke

Čudno vedenje mačke

Kaj bi pomenilo vedenje mačke, stare 10 mesecev, sterilizirane: spušča čudne glasove, kot da bi jamrala, zadnje noge pokrči, kot da bi počepala. Če jo božam, začne presti, v naročju noče biti.

težave z uriniranjem-vnetje sečil?

Po mojem se goni. Naša se goni kljub temu da je sterilizirana. Prejšnji teden je imela vnetje sečil in ni nič tulila. Vsake pet minut je čepela v pesku in poizkušala lulat. Na koncu se je že videla kri.

Zelo podobno kot naša muca. In začelo se je po sterilizaciji in traja zdaj že dva meseca. Včasih manj včasih bolj intenzivno. Noči so obdobno postale prava nočna mora.

Ja, glasove res spušča take kot mačke, ki se gonijo. Oziroma, ker je samička, se brezna. Ampak kako je to mogoče, saj je sterilizirana že nekaj mesecev. Pri naši se to zdaj prvič pojavlja. Kako naj z njo ravnam? Hvala

Čakam, da se oglasi Yo_ 🙂

Zanima me, če mačka lahko vseeno postane breja

Sorodniki so imeli muco, ki se je gonila, čeprav je bila sterilizirana. Zakaj? Muco so “podedovali” od neke stare sosede, to pa so menda ob sterilizaciji prepričali (ali ji svetovali), da naj ji ob sterilizaciji pustijo jajčnike. Tako muca sicer ni mogla imeti mladih, vse ostale “lepote” pa so ostale.

Zakaj tako, ne vem in menda pri nas ob sterilizaciji odstranijo tako maternico kot jajčnike, ne vem pa, če to res vsi veterinarji. Morda bi se bilo pametno pozanimati v tej smeri.

Sorodniki so imeli muco, ki se je gonila, čeprav je bila sterilizirana. Zakaj? Muco so “podedovali” od neke stare sosede, to pa so menda ob sterilizaciji prepričali (ali ji svetovali), da naj ji ob sterilizaciji pustijo jajčnike. Tako muca sicer ni mogla imeti mladih, vse ostale “lepote” pa so ostale.

Zakaj tako, ne vem in menda pri nas ob sterilizaciji odstranijo tako maternico kot jajčnike, ne vem pa, če to res vsi veterinarji. Morda bi se bilo pametno pozanimati v tej smeri.[/quote]

Hm, meni ni veterinar nič razlagal, kaj in kako bo naredil operacijo. Mačko sem pustila tam in jo prišla čez eno uro iskat. Mislila sem, da je to to. No, vsekakor ga bom povprašala, kako si je on to predstavljal 🙂

Nepravilno opravljena sterilizacija. Mačka se goni.
To je pa tako, ko greste k najbližjemu vetu, ki pojma nima, žal.

Nisem šla k najbližjemu, ampak k tistemu, ki je najbolj znan, da je v redu, ki ga najbolj hvalijo. Blizu nimam nobenega, tako da je v vsakem primeru daleč. Sem razočarana, ja …

Ali sedaj oni to gratis popravijo? Uboga mačka bo morala še enkrat pod nož?

Ne vem, h komu si šla, jaz bi zahtevala pregled, potem pa po posvetu naprej.

Nisem šla k najbližjemu, ampak k tistemu, ki je najbolj znan, da je v redu, ki ga najbolj hvalijo. Blizu nimam nobenega, tako da je v vsakem primeru daleč. Sem razočarana, ja …

Ali sedaj oni to gratis popravijo? Uboga mačka bo morala še enkrat pod nož?[/quote]

Če ima mačka pojatev so malomarno opravili sterilizacijo (pustili del jajčnika ali nemara celega?).
Taka zadeva gre pod reklamacijo in ne se pustit izigrat, če jo boš dala še enkrat pod nož. Če jo ne misliš več dat rezat lahko pustiš, bo pač imela pojatve, breja ne bi smela bit, čeprav pri taki šlampariji ne moreš vedet…..

Včasih se je steriliziralo na način, da so odstranili jajčnike in maternico, danes je vse več takih. ki odstranijo zgolj jajčnike, maternico pustijo, ker za to rabiš manjšo odprtino.

Pojdi nazaj kjer so opravili sterilizacijo in povej kaj se dogaja.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Jajčnike “precvikajo”, ne odstranijo. Pa ne samo zaradi manjše odprtine, ampak zaradi vsega ostalega.
Vseeno pa ja, nazaj! S tem da ne dovoli, da ti mačko “popravljajo” zdaj, če se res brezna!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close