Najdi forum

Čudne zmrznitve

Zdravo.

Kolega mi je prinesel eno staro mašinco:
Celeron 600
128 MB SDRAM (16 MB video shared)
10 GB disk

Naložil sem mu Win XP slo SP2, nekaj gonilnikov (ACE codec pack), office, winamp, NOD32 ter še nekaj malega ostale krame. Zadeva je sicer hudo počasna, a za kak MP3 poslušat, za napisat kak word dokument, malo brskanja po internetu ter E pošto bo čisto okej, pa še kavico bo kolega lahko pil med nalaganjem aplikacij… 🙂

Problem pa je v tem, da mašina zmrzne med poslušanjem MP3-jev – nekje v roku 3 – 6 minut(kje drugje še niti nisem preizkušal) in sicer tako, da se na ekranu pojavijo vzdolžne – naključno pobarvane črte, računalnik pa je zmrznjen. Odstraniti se da samo RAM eli pa V92 modem, ostalo pa je na plošči. Ram sem prestavil v drug slot, modem pa izvlekel ter še enkrat trdno privijačil v PCI.

Kaj predlagate?

Hvala; David

Life is such a wonderful thing.

p.s. Pravkar mi je zmrznil tudi sam od sebe, brez da bi kaj delal.

Life is such a wonderful thing.

Morda bi bolje delali stari dobri XP-ji brez servisnih popravkov? Jah, vse ga baše, stara roba pač: od plate, rama do diska.

Kaj pa če bi se kolega vendarle zadovoljil z Win 98, če ga bo rabil predvsem za poslušanje mp3 in word? Nameščanje sodobnejših OS na stare računalnike je vprašljiva zadeva, saj zahtevajo večji pomnilnik, hitrejši proc. in tudi disk. Ker tega ni, se od programa do programa, ki ga dodatno nameščamo, slabša odzivnost računalnika. Samo še Norton Internet Security 2006 mu daj gor, pa bo res lahko skuhal kosilo, preden bo lahko kaj naredil z rač.

Ta mašina je zmožna normalno poganjat Win 2000, XP, je prezahteven.

zanič gonilniki za video kartico.

sicer pa malce pobrskaj v event-ih kaj je narobe..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close