Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čudna sem, ne želim si moškega

Čudna sem, ne želim si moškega

Je razlika ali si ne zelis veze, moskega, ker te je strah morebitne ponovne izdaje, bolecine z njegove strani ali ker ti dejansko samski stan odgovarja in imas preteklost razcisceno.

Je pa svoboda del ljubezni in nima veze s tem ali je clovek v vezi ali samski. To je stanje duha.

Tako kot na primer jaz, ki si želim banane iDESIja, a on me ne jemlje resno. Nikoli nisva imela priložnosti razčistiti, čas bi bil preden nastopi 4.val korone. Pa še cepljen je po programu, ne razumem zakaj se obotavlja?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4811, 16.07.2021 ob 11:41

@idesi215

Malo drugače izraženo, ampak ja. Želim biti relativno srečnejša oziroma relativno manj nesrečna. Pol litra je pol litra, pa če je litrski vrč napol prazen ali poln.

Ja, želim partnerja s katerim bi npr. Zoprno zlaganje perila delovalo manj zoprno in gledanje dobrega filma boljše.

Ne iščem popolnega partnerja – na nek način si ga niti ne želim. Želim popolnega zame: da si ojačujeva vrline in blaživa hibe, deliva bremena in seštevava dobrine. In ker se sliši enostransko: en uživač + en deloholik se uravnoteži službo in prosti čas; položnice se delijo, skupaj se plača najemnino. In vem, da je bolj finančni vidik, ampak tu je najbolj objektivni/splošno razumljeni vidik optimizacije življenja.

Kar se pa teh “temnih strani” tiče – ravno tega se izogibam. Želim si čustveno varnost in stabilnost – ne vrtiljaka in vlakca smrti iz telenovel in romantičnih filmov. V tem je “problem”. Meni tisti “sanjski zmenek” enkrat na mesec ne pomeni nič, če je ostale dni ?. Enako pa velja za enkrat mesečni ?, če je ostale dni blaženo.

Sem sama dovolj nesrečna s stvarmi in situacijami na katere nimam vpliva, ne želim dodajati še psiho? k temu. Če življenje v dvoje ni boljše od samskega, ne vem zakaj bi se vanj podajala. Nikoli ne moreš biti tako osamljen kot v slabi zvezi – tudi če si sam ne.

Saj pravim, da je hudič v podrobnostih. Faktorji zadovoljsta in faktorji nezadovoljstva lahko obstajajo vzporedno in se nikakor ne izključujejo. Primer: ležati pod slamnikom na obali morja pri nekih 26 stopinjah Celzija in s koktejlčkom v rokah je faktor zadovoljstva. Če prileti mimo mulo, ki se dere kot jeshar in škropi naokoli, je to faktor nezadovoljstva. Obstajata oba vzporedno. Še vedno je luštno ležati na plaži in srkati koktejl. Nič manj ni prijetno. Če ne bi bilo frdaman’ga mulca. Ta pa kvari moje splošno počutje.

Težko bi kdorkoli na tem svetu pričaral, da bi bilo poležavanje tam še bolj prijetno. Precej mogoče pa je, da bi nekdo frdaman’ga mulca odstranil in tako umaknil faktor nezaovoljstva (zmanjšal trpljenje). Zato boš naslednjič pri izbiri destinacije pazila, da izbereš tako, kjer naj ne bi bilo razvajene mularije, ki jo razpuščeni starci izpustijo v divjanje, da si sami malo odpočijejo.

In to je bil moj namig: tvoj namen (če sploh) je spoznati, na kak način je drugi trčen in ali ti je to toliko domače, da moreš prenesti to raven trpljenja (nezadovoljstva), ali pa je zate to morda že preveč. In ali je kaka možnost, da kako breme prevzame (in za kakšno ceno). Kaj točno pa bi bilo dobro zate, pa nihče izmed nas, ki po svetu ne hodimo v tvojih čevljih, ne more vedeti.

Zartrose izven profila, 16.07.2021 ob 12:17

Tako kot na primer jaz, ki si želim banane iDESIja, a on me ne jemlje resno. Nikoli nisva imela priložnosti razčistiti, čas bi bil preden nastopi 4.val korone. Pa še cepljen je po programu, ne razumem zakaj se obotavlja?

U keri frajer da to ne upas reci s svojim nikom.. lej, ne bit ljubosumen ce desi noce tvoje banane ane…

Zartrose izven profila, 16.07.2021 ob 12:19

U keri frajer da to ne upas reci s svojim nikom.. lej, ne bit ljubosumen ce desi noce tvoje banane ane…

Ne jezi se lepotička, škodi lepoti 😉 Pridi ti po svojo banano, čakam te

A obstaja kaka bolj erotična scena, kakor sočna rdeča jagoda ? , v katero se zarijejo snežno beli ženski zobje?

Jebale vas banane, orangutani jedni.

Če boš predolgo čakal se bo lahko v jagodo zarila le še moja proteza. Ne čakaj na maj lepotec 😉

Eh ljubosumna prpa, pa naj ti bo v veselje ?

Če ti je tako fajn, bodi sama.

Le zakaj bi si nakopala moškega na grbo? Z moškim je samo delo: moraš mu kuhati, prati, likati, znati moraš kaj zašiti, počistiti…

Če te moški ne tepe in prekolne, je še kar. Ogromno je nasilnežev, alkoholikov, lenuhov. Govorim pa predvsem za staro generacijo, mlade generacije so vseeno drugačni.

Pa kaj je danes s to Zartrose? Sama s sabo se pogovarja ?!

@idesi215

Ne – prednosti, slabosti in kompromisi se seštevajo. Če ni izboljšave, ne vzamem.

Kdaj si si pa ti ogledovala čevlje in premišljevala “niso dovolj neudobni, da bi si stopalo odrezala”. Ti gledaš ali so ti vredni za ponujeno ceno, če jih potrebuješ, če jih želiš, če ti lahko izboljšajo “življenje”.

Ne potrebujem psiho?, ki bo grdo delal z mano in mi povzročal nesrečo. Tako kot nimam kaj za početi s helikopterjem brez licence ali bajto na Luni, ali amputacijo roke, zato ker se mi ne ljubi rok umivati in rabim izgovor.

Nesreče in krute usode se zgodijo – če namerno rineš vanje in trmariš pa … Pa se “ne zgodi ampak povzroči”.

Ne bom zavestno trmarila pri iskanju ? za vsako ceno in iz histerije. Če nimam večjega “dobička”, kot je ob nakupu sveže zelenjave in vtipkanja kode za starševski nadzor, potem se mi ne splača niti rizika za vse od nasilja, goljufije in SPB, do investicije mojega prostega časa in čustev.

Imam pravico biti srečna, nisem pa dolžna biti v nesrečni zvezi. Kakšen standard in zahtevek pa imam tudi jaz lahko.

Anonimno 4811, 16.07.2021 ob 14:13

@idesi215

Ne – prednosti, slabosti in kompromisi se seštevajo. Če ni izboljšave, ne vzamem.

Kdaj si si pa ti ogledovala čevlje in premišljevala “niso dovolj neudobni, da bi si stopalo odrezala”. Ti gledaš ali so ti vredni za ponujeno ceno, če jih potrebuješ, če jih želiš, če ti lahko izboljšajo “življenje”.

Ne potrebujem psiho?, ki bo grdo delal z mano in mi povzročal nesrečo. Tako kot nimam kaj za početi s helikopterjem brez licence ali bajto na Luni, ali amputacijo roke, zato ker se mi ne ljubi rok umivati in rabim izgovor.

Nesreče in krute usode se zgodijo – če namerno rineš vanje in trmariš pa … Pa se “ne zgodi ampak povzroči”.

Ne bom zavestno trmarila pri iskanju ? za vsako ceno in iz histerije. Če nimam večjega “dobička”, kot je ob nakupu sveže zelenjave in vtipkanja kode za starševski nadzor, potem se mi ne splača niti rizika za vse od nasilja, goljufije in SPB, do investicije mojega prostega časa in čustev.

Imam pravico biti srečna, nisem pa dolžna biti v nesrečni zvezi. Kakšen standard in zahtevek pa imam tudi jaz lahko.

Ojoj… Občutek sreče je rezerviran za tiste, ki si drznejo prestopiti mejo… Ki so dovolj drzni izzivati s hojo po robu. Ne, to ni pravica. To je veščina. Naplahtali so te.

P.S.: Mimogrede… Ravno pri čevljih se odločam ravno po tem, koliko mi bodo olajšali neko vrsto trpljenja… Najsi bodo to tekaški copati, gojzarji za pohode po brezpotjih, ali čevlji za vsakdanjo rabo. Presneto dobro vem, da nobeni čevlji niso univerzalno idealni. 😉

@idesi

Ne gre se toliko za poskusiti kot vztrajati. Če si zaželš čips, ga ne iščeš med čokolado. Katero znamko, pakiranje, za katero ceno pa premisliš ali je vredno poskusiti.

Ni pa noben čevelj idealen, se ti pa vseeno mora dobro prilegati.

Anonimno 4811, 16.07.2021 ob 14:44

@idesi

Ne gre se toliko za poskusiti kot vztrajati. Če si zaželš čips, ga ne iščeš med čokolado. Katero znamko, pakiranje, za katero ceno pa premisliš ali je vredno poskusiti.

Ni pa noben čevelj idealen, se ti pa vseeno mora dobro prilegati.

Lep primer. Oboje poteši občutek lakote, ne pa tudi tvojih kapric. Zato sem tudi izpostavil v pogovoru z XROBE, da je znak dozorelosti za odnose ravno to, da znamo razložiti med tem dvojim in drugega obvarovati pred temnimi platmi sebe. Kajti zadnja stvar, ki jo želimo nameniti nekomu, ki ga ljubimo, je občutiti celoten nabor naših lastnosti.

P.S.: čevelj se dobro prilega šele, ko ga nekaj časa nosimo in se prilagodi našemu stopalu. 😉

Luna269, 16.07.2021 ob 13:23

Pa kaj je danes s to Zartrose? Sama s sabo se pogovarja ?!

In tebi ne kapne, da nekdo drug piše v mojem imenu? Pač glupe fore, ki so na nivoju tega osebka kaj te češšš… ?

iDESI215, 16.07.2021 ob 14:55

Lep primer. Oboje poteši občutek lakote, ne pa tudi tvojih kapric. Zato sem tudi izpostavil v pogovoru z XROBE, da je znak dozorelosti za odnose ravno to, da znamo razložiti med tem dvojim in drugega obvarovati pred temnimi platmi sebe. Kajti zadnja stvar, ki jo želimo nameniti nekomu, ki ga ljubimo, je občutiti celoten nabor naših lastnosti.

Lakota in apetit sta dve ločeni stvari – nisem lačna in nočem biti. Takrat delamo napake.

Kar se pa temnih strani tiče – na tem mora posameznik sam delati. Niso pa vse slabosti, hibe, preference slabe, nekatere so premostljive, nekatere samo preintenzivne, nekatere pa so tudi samo NE. Kakšna se najde tudi samo prehodno ali v nekih okvirih.

Kaj pa je razlika med vztrajnostjo in trmo? Ali ambicioznostjo in deloholizmom? Ležernost in lenoba? To so vse iste stvari, ki se šele s kontekstom ločijo.

Če si želiš zdrave zveze, ni prav, da si takšen kot si, istočasno ni prav, da se spremeniš za partnerja. Moraš se dopolnjevati, ne rigidno sestavljati kot puzli in ne stlačiti kot razbita vaza v premajhno škatlo.

Čevelj se razhodi, da je “perfect fit”, samo ne če je par cifer premajhen (ali prevelik).

Ena izmed teh “duhovna rast” for je “teorija 4 kuhalnih plošč” (kar se bolje sliši v angleščini) – ti imaš omejeno količino časa in energije, kako porazdeljuješ pa je tvoja osebna odločitev. Če greš vsak dan za 1h v fitness, je to 1h+ tvojega prostega časa – je pa tvoja odločitev ali ti je vredno bolj kot gledanje TV, ali bolj kot gospodinjenje, bolj kot nadure, bolj kot druženje na kavici, itd.

Temna stran osebnosti je problem takrat, ko drugi osebi neha zaradi okoliščine odgovarjati. Do takrat pa je svetla stran osebnosti.

Ti je všeč, ko se punca “zrihta” zate, pa gre žurati, pa je zabavna – potem pa se skupaj vseliš pa te moti, da se 1h liči, pa pride pijana domov z žura, pa se ji ne ljubi biti resna, ko pride mami na obisk. Ali pa kontra – ti gre na jetra, ker je dolgočasna “upokojenka” in se obnaša kot tvoja mami, potem pa nekaj rabiš pa ti paše imeti še eno mamico, ki ti čajčka skuha ko trebušček buba in imaš dovolj na računu, če ti avto crkne, ker sta itak bila “penzijonerja” doma vsak večer.

Folk misli, da lahko izsili. Hočem, da v prostem času bere, potem me moti zakaj sam ždi s knjigo in hoče tišino. Hočem, da je fit, ampak nočem, da redno telovadi, ker bi se crkljala.

Realistična pričakovanja so postala že malodane tabu. Zlata ribica ne bo lajala na vlomilca, zlati prinašalec pa mora vsaj 3x dnevno na sprehod – Realistična pričakovanja.

V določenih krogih se posameznik uči zakonitosti klesanja kamna, da bi se ta čimbolj tesno prilegal in tako služil kot trden gradnik kraljevskega oboka.

Vzemiva tako da je posameznik ob vstopu v nek odnos nekakšen grob, neobdelan kamen.

Spreminjanje ob pomoči partnerja je v bistvu smisel partnerstva. Kako naj sploh govorimo o slednjem, če nisem apriori z dušo in telesom pripravljen na klesanje, da se bova eden drugemu tesneje prilegala?

Glede ostalega pa… Tudi jaz bi zapisal podobno, ja. ?

Zdaj pa vidva tako filozofirata, da vama že škodi.

Pa še to. Ljubezen je tako enostavna, samo človek komplicira, komplicira,……………

P.S.: Kar nekako simptomatsko je v današnji narcisoidno orientirani družbi vsakomur jasno, da si želi boljšega življenja. Hkrati pa se ji tako presneto malo zaveda, da to v sebi nosi predpostavko, da je slednje rezultat tega, da postanemo boljši človek.

sosedaLojzka, 16.07.2021 ob 17:35

Zdaj pa vidva tako filozofirata, da vama že škodi.

Pa še to. Ljubezen je tako enostavna, samo človek komplicira, komplicira,……………

To lahko trdi seveda zgolj nekdo, ki zamudi priložnost, ki mu je bila dana. 😛

Nobeno klesanje ni potrebno, da bi se prilagajali, če sta osebi kompatibilni se že prilegata in skupaj rasteta v isto smer. To je cel keč. Zato se pa reče sorodni duši. Zaman tiščite v neprimerne čevlje, z nobenim klesanjem tega ne rešiš, z leti in rastjo je pa samo še slabše. Nekaj bi znala o tem povedati iz izkušenj.

Tako je. Ljubezen je ali je ni. Ne da se tega izsiliti, sfejkati ali truditi za ljubezen. To je vse en velik bs.

Klesanje, 16.07.2021 ob 17:38

Nobeno klesanje ni potrebno, da bi se prilagajali, če sta osebi kompatibilni se že prilegata in skupaj rasteta v isto smer. To je cel keč. Zato se pa reče sorodni duši. Zaman tiščite v neprimerne čevlje, z nobenim klesanjem tega ne rešiš, z leti in rastjo je pa samo še slabše. Nekaj bi znala o tem povedati iz izkušenj.

Ker sem si želel živeti in ne zgolj opazovati, kako življenje mineva mimo mene, sem prenehal fantazirati o idealni službi, idealni partnerki, idelnem razmerju, … Toplo priporočam. V življenju ni drugega polčasa, ne delete ali reset tipke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close