Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čudenj vonj v zraku

Čudenj vonj v zraku

Nekako že 5 dni opažam/ vonjam v zraku močan jedek vonj, kot po starem urinu. Najprej sem mislila, da se širi samo po naši ulici, recimo iz odtokov. Zdaj pa opažam, da tak vonj zaznavam/ vonjam dejansko po celi Ljubljani. Prihaja v valovih. V določenih pasovih se ga zazna, v določenih ne. Najbolj izrazait je v večernih urah in ponoči. Parkarat ga je bilo zaznati tudi zjutraj. Traja nekako 5 minut in izgine, in tako se ponavlja že vseh 5 dni. Zaudarja pa tako močno, da je potrebno spati pri zaprtih oknih. Žal. Sredi poletja!

Kdo kaj ve o tem?

Nas dodatno zastrupljajo še iz zraka? Ker vonj je res nenavaden.

Tudi na Obali je bilo zaznati nekajkrTatzadnje čase. Sem bila prepričana, da je iz Luke. Očitno ni

Verjetno stanujes na Vicu. Tam je smetisce in vedno, ko veter piha smrdi.

Odgovor na objavo uporabnika
Otis, 09.08.2021 ob 08:31

Verjetno stanujes na Vicu. Tam je smetisce in vedno, ko veter piha smrdi.

Ne verjemem, da prihaja z Viča, potem bi ga že prej večkrat zaznali. Ta vonj je res izrazit in skrajno nenavaden. Prav v nosu te zapeče. Vem kakšni vonji se širijo s smetišč, a je ta daleč od tega!

Rezek. Močan. Jedek. Nenavaden. Po celi LJ.

Ne, stanujem za Bežigradom. Vonj pa je zaznati  po celi Lj!

Evo, sedim pri odprtem oknu in ravnokar ga voham …

Ne mores da verjames. Kaj taksnega da se dogaja v naljepsem mestu v EU.

zaskrbljena965, 09.08.2021 ob 08:24

Nekako že 5 dni opažam/ vonjam v zraku močan jedek vonj, kot po starem urinu. Najprej sem mislila, da se širi samo po naši ulici, recimo iz odtokov. Zdaj pa opažam, da tak vonj zaznavam/ vonjam dejansko po celi Ljubljani. Prihaja v valovih. V določenih pasovih se ga zazna, v določenih ne. Najbolj izrazait je v večernih urah in ponoči. Parkarat ga je bilo zaznati tudi zjutraj. Traja nekako 5 minut in izgine, in tako se ponavlja že vseh 5 dni. Zaudarja pa tako močno, da je potrebno spati pri zaprtih oknih. Žal. Sredi poletja!

Kdo kaj ve o tem?

Občasno privleče v ostale dele Ljubljane  tak vonj s smetišča Barje – ker obdelujejo tamkjšnje smeti s kemikalijami za gnitje/razgradnjo odpadkov. Je bilo tako že pred 20, 30imi leti – vem, ker sem Trnovčanka in je vedno prismrdelo s smetišča s takim vonjem, sploh pred nevihto, veter prinesel.. In ja, v večernih urah tudi redno.

Zaskrbljena549, 09.08.2021 ob 08:44

Ne, stanujem za Bežigradom. Vonj pa je zaznati  po celi Lj!

Evo, sedim pri odprtem oknu in ravnokar ga voham …

Nekdo je pa lahko tudi zlil gnojnico na kakšen okoliški travnik, obdelovalno njivo – tm, kjer so te kmetije na obrobju LJ ( bio, eko zelenjavca pa to, ipd) – zvečer pred nevihtami poleti je to reden postopek – pa danes je tudi kazalo na dež že zjutraj. Veter pa raznese to tudi 5, 10km naokoli.

škropijo proti komarjem?

Tudi jaz sem zavohala danes zjutraj, ponovno. Pa saj to se dogaja že celo poletje. V bistvu je tako že vsaj deset let. Ponoči me smrad zbudi in moram zapret okna. Ne moreš prezračit.

Ja bravo Jankovič. Živimo v veliki svinjariji, ampak vse je legalno, vsa smetišča, vse sežigalnice, vsi zbiralniki.  Samo da on živi v svojem oblačku uspešnega, zrak pa grozen, celo poletje.

a zato je TIME razglasil Lubijano za 100 najzanimivejsih mest. Cist mozno, da zato.

Okoliski kmeticki zlivajo gnojnico.   Nevem, ce je to sploh dovoljeno.

Zaskrbljena549, 09.08.2021 ob 08:42

Ne verjemem, da prihaja z Viča, potem bi ga že prej večkrat zaznali. Ta vonj je res izrazit in skrajno nenavaden. Prav v nosu te zapeče. Vem kakšni vonji se širijo s smetišč, a je ta daleč od tega!

Rezek. Močan. Jedek. Nenavaden. Po celi LJ.

Tako je bilo pri nas. Sem klicala gasilce pred 6 uro zjutraj. So prisli. Z nosom trije niso nic vohali. V moji spalnici pa nisi mogel bit, mocan vonj, meni je delalo slabo.

Sem rekla sigurno je zgornji sosed, kako plinsko bombolo spusca. So sli takoj pogledat. Nic niso vohali. Meritve niso opravile nic.

Imeli so se nekaj klicev o podobnem vonju.

Oni so zakljucili, da je verjetno vonj kake greznice ???

Nimam pojma, se ne spoznam. Vem pa da je jedek vonj in spominja na plinsko bombolo ko uhaja.

Mene je sililo na bruhanje in mi je bilo slabo.

Raziskovalni novinar, 09.08.2021 ob 12:35

a zato je TIME razglasil Lubijano za 100 najzanimivejsih mest. Cist mozno, da zato.

Ejga, ti si pa očitno res stručko! Kapo dol!
    ???????

Cepijo nas iz zraka, za vsak slučaj, da bo zihr  ornk precepljenost.

Tko al drgač.

Zato pa noste maske, tudi doma … na balkonu, na kavču in pod tušem!

Delta Covid je to, naravnost iz helikopterjev kot na začetku.

Danes zjutraj kot po kloru. Po vsem dežju včeraj, torej gre z oblaki.

Vonj poznam še iz Ljubljane.

Smrad tudi na Gorenjskem, 09.08.2021 ob 18:03

Danes zjutraj kot po kloru. Po vsem dežju včeraj, torej gre z oblaki.

Vonj poznam še iz Ljubljane.

naelektrenost  in stanje po nevihti ( glede na to, kakšno je bilo  neurje včeraj s točo in vetrom  pod kamniškosavinjskimi Alpami) lahko da tudi tak vonj.

ko se sprehajam zaunaj, res ogabno smrdi – po starem scanju. Fuj.

Danes nisem šel ven, če prav je sončno. Takoj ko stopiš skozi vrata te v globini nosne votline zareže nenavaden, prefinjen a močan, neugoden vonj (industrijsko kovinsko kislinski). In to sedaj traja že ves dan, če prav malo pihlja. Na Jesenicah smo navajeni vsesorte smradu, a to je res nekaj nenavadnega..

Jesenice, 11.11.2021 ob 15:33

Danes nisem šel ven, če prav je sončno. Takoj ko stopiš skozi vrata te v globini nosne votline zareže nenavaden, prefinjen a močan, neugoden vonj (industrijsko kovinsko kislinski). In to sedaj traja že ves dan, če prav malo pihlja. Na Jesenicah smo navajeni vsesorte smradu, a to je res nekaj nenavadnega..

to špricajo z avioni in zaradi tega vse več ljudi zboli na pljučih in jih vozijo v covid bolnice, ker že vedo kam jih morajo peljat…treba je še več mrtvih, da se bo narod sam cepil s to svinjarijo, da njim ne bo treba več špricat!

NURENBERG, 11.11.2021 ob 15:37

to špricajo z avioni in zaradi tega vse več ljudi zboli na pljučih in jih vozijo v covid bolnice, ker že vedo kam jih morajo peljat…treba je še več mrtvih, da se bo narod sam cepil s to svinjarijo, da njim ne bo treba več špricat!

to sem tudi jaz slišala, baje da so na štajerskem nehali špricat, ker je tam že dovolj okuženih, zdaj so šli na Jesenice, potem bodo……………………..pejte ven ljudje protestirat banda vas zastruplja vi pa nič!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close